日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike

姐姐同大黑的歌我好鍾意聽,近期聽返中華一番的歌,覺得佢地兩個唱的主題曲好耐聽,感覺好陽光

大黑除左同動畫合作的歌曲,其實佢的歌大部份都係佢自己曲詞,所以每首歌都好有大黑自己的風格,曲風亦好多元化
Rock我好鍾意FIRE、永遠の夢に向かって、ROCKs,呢幾首睇到大黑野性的一面,唱又唱得好放
慢歌又唱得好有感情而細膩,我最鍾意あなたがいればそれだけでよかった、風になれ、子供の国へ

大黑返Being之後,睇到佢的音樂自由度比以前更大,而家做歌又耐聽過日本EMI時期的歌,個人又豁達左。
佢上電視唱LIVE都能感受到佢對音樂的嗰種熱情同愛,希望Being唔好又放佢走
巴打你隻ハートに火をつけて係咪初回如果係可唔可以share首Piano Instrumental Version
我嗰隻係通常盤黎
咁可惜
唔啦, 太多封哂入箱
有乜Being碟在手
主要都係ZARD, FOV同WANDS, ZARD除咗一般album又有dvd/box/collection...一堆立雜嘢pack哂入箱算
鍾意就應該買初回吖嘛
如果要追哂一個歌手嘅碟, 我做法會係由best買起, 由舊到新, 之後再追studio album, 咁每次買嗰陣都會有新歌
隻單曲初回冇再出
近排LOOP緊REV的甘い Kiss Kiss呢首歌,超好聽
不如問你有乜ZARD碟係冇
呢個版好似歡送姐姐咁
what rare tracks, d-project都冇, 因為自己好唔鍾意remix
雖然首歌好正面, 但聽落總有一啲離別嘅傷感

唔知係唔係因為知道係最後一隻single既緣故
你似係ZARD死忠粉WANDS同FOV都未去到ZARD的程度
D project有乜唔同,試聽過D project版同原版,好似差唔多咁

有乜野Being出品的碟在手?
巴打有冇Being 8cm CD SINGLES在手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞