日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
SARD UNDERGROUND 新單曲 第8位
早一日賣都係得第8位
今日頭8有6隻発売日係寫11,12號喎
我今日都上返榜
出現了 多謝支持Being post
你第幾位

Giza終於有歌手入日榜Top 10,對上次已經係2013年的GARNET CROW,不過今次唔知SARD UNDERGROUND可唔可以入週榜TOP 10
sard隻single唔係2月10號出咩?點解你話係"早一日賣"?
top10難d啦新人賣過二千隻都算唔錯啦
SARD UNDERGROUND 單曲2月10號出,但ORICON計2月11日日榜

但都叫2013 GC之後再有歌手入到ORICON TOP 10
SARD UNDERGROUND今日光速跌到20位
睇黎只係因為提早出先入TOP 10
其實你明唔明我想問咩
我打錯呀,我係話佢地提早左出隻單曲
GIZA真心唔識揀好時機出碟
WANDS今次復出後的新單曲都叫拎到好的TIE UP,同柯南合作,銷量都唔差得去邊
2月4號出的話, WANDS都有機入到週榜TOP 10
1月29號咁多人出單曲 (e.g.e-girls、STU48、J家、宮野真守),個週榜TOP 10肯定係咁先
即係10,11號都計落11號日榜/呢個禮拜周榜?
咁12號個d唔係偷跑咩?
因為只睇到SARD UNDERGROUND, 冇留意其他

不過偷跑唔係第一次,n年前ayu都試過
唔係因為有送泉水姐姐既手寫歌詞先入到第8咩
Being好識賺ZARD粉錢,認為ZARD粉見到有姐姐的名字或創作就會買買買
而事實的確係咁,你睇Zard既30隻12CM Single全部入到Oricon Top 100就知
鍾意DEEN 鍾意咗10年
但主唱而家把聲…
隊band 又得返2個人,近年都係翻炒舊歌…
識貨DEEN的精選,買2013年出的DEENAGE MEMORY已經夠
DEEN太多好歌展開雙翼、素顔で笑っていたい、ひとりじゃない、君さえいれば

主音把聲冇後生時期咁好,其實DEEN留Being仲好,入左Sony後的Hit歌唔多
真係勁
姐姐手寫...歌詞?sard好似仲有簽名會同超近距離嘅live
30隻single全部入top100 唔知係咪zard(自身)新紀錄呢
SARD UNDERGROUND 單曲今日第21位
睇黎SARD UNDERGROUND入到週榜TOP 20當贏
池森唱壞咗把聲…
近幾年無買佢地碟喇…
最近好似有張翻炒ballads in blue, 又重新編曲…不忍見到我最鍾意嘅夢であるように被玩壞

其實佢地離開Being 之後explore 唔同風格,都幾值得欣賞,但係唔知點解而家就好似重複返以前d 野咁,新曲聽落好似都同舊歌差唔多

都係90年代嗰陣最正,不過2000年後都有唔少好歌(個人幾鍾意pray 同 utopia 呢兩隻album)
其實買精選DEENAGE MEMORY已經夠聽DEEN的歌
主音把聲隨住年紀增長而老化,冇後生咁好係正常,大黑都係咁

入去Sony後,我認為係得 永遠の明日 係最Hit
入Sony後的歌其實唔差,都試左唔同風格的歌,但始終Being時期的DEEN先係最好
我感覺唔到Sony幾為佢地爭取好TIEUP

池森仲keep到,到而家型佬一個
http://www.bgv.jp/shop/detail_shop.php?item_id=8962&_ga=2.229875292.1315861989.1581645503-949877268.1571897890

DJ和竟然會同Being合作
隻碟有好多90年代的Being金曲

Being真係好識賺ZARD粉錢

有being一姐嘅歌實賣得好啦
到時賣得差 得幾萬隻又可以話zard粉無錢

而家Being仍在世的係佢紅
仍在世的女歌手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞