日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
Cut歌有冇不滿
Youtube入唔到了
算啦 原本我都預左佢cut少少 估佢會cut EC
點知竟然係cut中間果堆
好可惜都係無tonight I feel close to you同きみと恋のままで終われない いつも夢のままじゃいられない
唯有等下
其實Being算益左大家,有差唔多70%的內容比大家睇到
其實我都估唔到麻衣會唱Tonight I feel close to you

止住渴先
push
多謝支持
https://youtu.be/InpcJljIIDw

新浜Leon 2020年的新曲 君を求めて
同上次單曲一樣都係5月1日出,不過今次新曲只係Digital Single

今次新曲 君を求めて 比較近JPOP,唱起來依然帶有演歌的感覺
我認為歌曲旋律冇上一首搶耳,但唱功比之前係有進步
發現呢個post通常講麻衣就會推得快好多
呢個post係Being系,唔係倉木麻衣,而且我又想分享下Being的好歌
除左講倉木麻衣,我又想分享下
https://youtu.be/7UJwOZzspXw

SARD UNDERGROUND新曲

新曲有ZARD Ready Go!的影子
新曲 これからの君に乾杯

作曲係FEEL SO BAD的成員川島小姐同Chris,填詞人係姐姐

川島小姐90年代簽Being,亦寫過唔少好聽又多人識的歌,例如:
I can’t stop my love for you、あの微笑みを忘れないで、悲しみが痛いよ、煌めく瞬間に捕われて

今次新曲 これからの君に乾杯 帶點90s的輕快歌曲,再聽幾次似Don’t You See!+Ready, Go!
Love & Yell今日第4
Being
感覺比出道單好聽
而且yua唱得好聽左
出道曲似大野D倉底貨,旋律唔太搶耳,唱又冇乜特別

川島小姐寫比ZARD的歌都好高質
希望SARD繼續加油啦
姐姐仲有幾百首詞未曝光
有冇買SARD UNDERGROUND 單曲
SARD UNDERGROUND首張單曲,而家銷量過八千
WANDS單曲差少少就過一萬

GIZA咁耐都冇歌手有碟賣過五千張,Being今次真係要爭氣
未買
上年12月係大阪就買左"ZARD tribute" 依隻
SARD UNDERGROUND未來方向仍然模糊,出的2張單曲都用姐姐的詞,樂迷只會認為佢地係活喺ZARD影子下的團體

雖然都係機會比大家見到姐姐仍未曝光的詞,但SARD UNDERGROUND需要有自己創作;或用Being音樂人的曲、佢地填詞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞