全部大學生同我入嚟!聯校Danso 今年11月竟然可以繼續搞Mass Dance?

452 回覆
498 Like 564 Dislike
以我所知 danso會喺十間U巡迴演出咁跳
佢地繼續係因為想賺freshman team嘅錢 佢地會搵老鬼排freshman team 而老鬼係唔收錢嘅
另一個原因就係唔想自己無得跳無得型啦
成班自私撚
其實跳舞真係冇問題,但你咁公開搞呢個大型校園活動,有冇諗過呢個時候真係唔適合搞? 咁多學生被捕,被消失,被自殺;你地比多少少同理心出黎就知道唔應該依家搞啦下話
仲要一個星期幾場,有時間不如做多啲文宣,打國際戰線好過啦
支持繼續跳,但要full gear
講句公道說話 身邊啲danso frd舞有跳 但夢照發 有啲仲係前線
再者mass dance都係平日既晏晝搞 同集會遊行完全冇衝突
不分化不割席 對準政權啦dllm
如果用音樂漫畫表達政治d人就好buy,用跳舞表達就屌哂人老母。係香港人思想未進步定仲停係跳舞係開心舞?唔講太白,明嘅人自然會明。
咁你唔洗練舞咩 練成兩個幾月㗎
同埋樓主唔係屌佢哋攪 係屌佢哋唔改形式
公開場所好撚熱鬧咁跳舞 平衡時空呀

Btw邊間U danso呀?
如果唔俾搞 係咪所有笑得出既活動都唔做得?
我都有講 好多dancers都有發夢,但係你知唔知都有dancers夜媽媽 排完舞 夜晚返屋企都比狗咬
呢個又係另一個學生安全問題
做乜鳩 係咪要全世界停曬所有娛樂
mass dance又唔會禮拜六日搞 應該唔會影響社運
唯一問題就係佔用dancer學生太多時間 冇時間發夢
但你都識講身邊啲dan so friend都可以兼顧到發夢練舞
唔明有咩好屌
港難當前都仲有心情跳舞留番D精力抗爭好過啦
天滅中共 全黨死清光
算la,積極抗爭嘅就會屌少抗爭嘅人。大家都好努力平衡偏偏有d人想喺自己友到攞下彩姐。四個月啦,對準政權都唔識。
我反而想問ching你 去到依家呢個時勢 你真係覺得笑得出咩?
老老實實
你要場運動可以長期run
無理由停曬你所有既活動
chur到咁行
好快好多自己人頂唔順

我就唔信屌緊人搞mass dance個班全部日日都一放工就搞運動既野 你都要有生活
而加佢地搞show既時間又唔係撞左發夢 又唔會搞到大家無時間做文宣
嘈乜野
日本社運失敗的歷史
https://lih.kg/1488695
d雞要搵老細呀嘛
垃圾Danso
Danso除左開心跳舞都可以有政治嘢係入面,但一定唔會易get,好似graffiti同lyric咁直白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞