全部大學生同我入嚟!聯校Danso 今年11月竟然可以繼續搞Mass Dance?

452 回覆
498 Like 564 Dislike
戴gear 跳
blackbloc 跳
佢地應該都係毅進仔咁低智商先講得出呢啲野想引人注目
大把人活係平行時空啦 跳得hip hop 既大部分都有發夢 香港人又唔係full time抗爭 點解要逼人下下都要拉埋抗爭落去 一陣就算加埋又俾人話消費抗爭 食人血饅頭
你知唔知其實你呢段野可以套用落任何一個琴晚唔係旺角嘅人身上

歌舞昇平 你以為有好多人同你一齊出去發夢?
最多咪po下ig story話好支持
轉個頭走去食飯睇戲訓覺啦 理得你班旺角傻仔死
唔知你係咪danso人啦
如果你係,你應該知道搞一個mass dance背後要付出幾多時間同心機去籌備
但好多人留言就睇表面呢浸 ,又話跳幾場開心咪算
但呢個活動係持續一個月,中間dancers都要keep住練舞
我想講既係,唔一定要付出所有時間,但如果用呢2個幾月既時間,分多少少出黎用係抗爭上會唔會對呢次運動有更好既幫助

重申:我冇反對大家跳舞,只係針對呢一次咁大型既舞蹈匯演
平行時空撚
學生哥
記住自由係乜
有啲野無得迫
跳都得
跳示威意義嘅舞咪得
是旦啦,都係睇fm走位,跳得幾秒又走位
比人練下體能唔得嘅
乜都話唔比
抗爭都要生活架
林奠就係想你班人覺得抗爭影響生活放棄抗爭
岩呀!所有香港人唔應該再返工,每一日起身要做既野只可以係食黃店、做文宣、勇武、打狗、連儂等等關於抗爭既事當做左其他唔關抗爭既野就唔係同路人,就要批鬥分化佢!分化完革命就會成功!
主題方面入手都好呀
可以攞到注視比新聞報道
終於有人講 等左好耐

其實10u就真係有好多限制令到佢地唔可以咁易取消madan
我明白佢地ge 難處,
呢個時候有d咁ge野要你地受,
辛苦現莊。

但係,10u現莊唔該自己諗下咩叫岩時候做岩野
出面打緊仗咁樣你係到10u madan?
你無野呀?
你會唔會係世界萬國門口舞獅呀?
面係人地比,架係自己丟
你地唔係唔知danso個名有幾臭呀?
我明白你地要搞, 但sorry 要我番黎睇我真係過唔到自己果關

利申,danso 上莊
屌晒你地
尋晚開行動po到而家都仲未上到熱門
呢單野新鮮滾熱辣 connect全世界
依家就係最好時機!

我地fight for freedom
我無宗教信仰 但我有宗教自由

早喺六月已經有宗教俾popo當眾侮辱
打壓宗教自由之餘亦都對各個宗教不尊重

睇原po!
既然我哋係fight for freedom
咁我哋更加係時候聲援被打壓宗教自由嘅人!
快啲一齊討論!

係時候搞個 尊重宗教自由大遊行
https://lih.kg/1665685
你都有話好多你認識既人舞照跳夢照發
排舞日子有機會影響發夢 呢點我認同
不過掉翻轉 係咪等於你抗爭就等於要無曬自己生活同你喜歡既野?
如果抗爭只有 100/0 咁香港大部分人係咪都應該quit左份工全力抵抗?
返工應該比起排舞消費更多時間呀

另外 到你搞都全部都係 都會有人話你消費政治
跳舞係藝術表達既一種 相信可以表達既唔止開心
但我都認同 成個event一定係有開心既成分
你可以戴gear跳去表達 咁都係一種方法
但過度地咁做 消費件事去達到為左唔比人鬧而做
咁又係唔係初衷呢?

我相信時至今日 大家都有分寸
要出既點都會出 唔出既就好似每個人身邊都有港豬唔會出
到底係唔係只係為開心 定同學有做返對個社會既責任
呢個大家自己對得住自己
目前呢個社會狀態的確好難開心 但同做一d令自己好過既應該無抵觸~
嘈乜野 睇都廢事睇
「對準政權啦 傻尻」

唔見你屌人食飯? 依家抗爭就要搞到冇晒生活?
唔見你屌人睇youtube?
抗爭就要冇晒任何生活?

利申danso 老鬼

問你一句 你又知佢地冇諗過任何plan?
有心出就會出黎抗爭ga la
嘈乜尻姐你
係咪練完去發,發完去練都唔識?屌你都哂9氣
自以為好了解dansoc嗰d 應該好明白發夢同練舞已經用哂一星期嘅時間 呢個時候仲屌自己人真係好on9。你對閪得住俾拉嘅danso人?
有心既自然會兼顧到發夢同時練舞 無心既你迫佢取消咗都唔會用個啲多咗既時間去抗爭

結論:嘈黎都哂氣 拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞