全部大學生同我入嚟!聯校Danso 今年11月竟然可以繼續搞Mass Dance?

452 回覆
498 Like 564 Dislike
你係咪呢三個月黎都未笑過先
有咩問題

不推文回覆
呢個post痴撚線
樓主你夜晚訓乜撚野覺呀咁多手足被拉你訓得著咩
你食乜撚野飯呀咁多手足被拉你食得落飯咩
你上乜撚野連登呀咁多手足被拉你仲有心情上連登?

拎呢d野屌同路人真係我見過最撚智障既事
係到就大義凜然,話人自私既自己又做過啲咩?唔做抗爭以外既野,係咪又真係會去發夢?幫手文宣都未必會喇。
香港好多人並唔係非極左就係極右,同樣係黃既人都仲有好多其他既想法,要團結唔該學識接納先,做唔到學咩人講爭取自由。
對danso無好感
但提提各位dancer麻煩嬲還嬲小心唔好自爆
更加唔好為左呢個post 用個人social media ac 亂講野
保護自己呀
咪臭係
作為其中一間u既og , 今年都揀左唔跳madan , 亦知道有u既theme係會同今次protest有關既 , 希望佢地會搞得好好睇睇
.
.
講真如果用到madan做宣傳protest既話作用其實好大
不過我覺得可以拭目以待 , danso真係好多光環撚
我就唔撚會去睇喇
利申未睇過 唔岩我
ust danso 暑假成日都要prac 開咗學之後梗係禮拜六日prac啦
9月performance day前一日就話自己唔係平行時空 原來係係個show度講幾句嘢
仲要個日係宣佈反蒙面法
唔知有幾多真係夜晚出咗去開花呢
琴日大遊行竟然仲有人返去ust prac
仲有啲人星期日寧願去上跳舞堂都唔去幫手
仲要唔係淨係上一堂

danso啲人係玩得 chur得 吃喝玩樂個種囉
你唔俾佢搞madan佢只會起晒鋼咁屌柒你
如果主題轉為突出光復香港,時代革命的舞系有得搞。。。幫下咁多位手足打打氣,我覺得可以接受。
個個蒙住面
系囉!ocamp 通街都系。
真心on99 有人因為呢啲負面社會新聞去自殺個陣你地又叫人平衡下生活 揾啲開心嘢娛樂下
宜家人地揾到負面發洩位又話人港豬乜乜77
你講曬啦
如果淨係可以發夢 其他野都唔俾做的話

只會令人心理壓力更大
//同埋的確係有current係前線,有份食tg
但係大部份人呢?
咪又係打下卡,ig出下贖罪story//

我諗呢個情況 係全香港都有
就算好似有comment話
見到上個post香港人加油 下個post去排舞
我相信有部分人係咁 唔一定係danso人先係
點解要咁樣標籤人呢?
而有出去係咪等於一定要po story 話比全世界知先等於有做呢
我唔否認有呢種人
只係呢d人唔單止係danso出現 係唔同群體都會有
認同
雖然問題係政府管治身上 但dancer安全唔可能忽略
始終濫捕一日唔解決一日都有風險
安全concern係最大
其實返夜都好危險。。。又唔係有心情返工。
on9分化撚
咁你番工都係理由,啲狗搞你都無咩藉口,但係大學生,排完舞一兩點,又著黑衫,是旦的你上車都無人知啦,重要啲狗最鐘意捉女仔,我唔想見到係有呢啲野發生之後先話取消,一係danso莊有能力保證到,問題係Danso莊咪又係year2-year3 學生,有咩野佢地係實際做到呢?
(借朋友acct post) 我係十間U danso入面其中一個成員,我想交代少少嘢
https://lih.kg/1667109
其實已經唔關跳舞事,大部份人都有夜生活。

點解要俾人剝削著黑衫,夜返嘅自由?點解要自我宵禁?要搞你就搞㗎啦,最安全就係鎖自己入屋。

巴打我明你好心,但人有免於恐懼嘅自由,人民唔應該怕政府。現階段真係組隊一齊行,唔好彩當俾人打劫硬食,期望有自衛隊嘅一日。

不過其實danso人都唔少有hall住。
陳彥霖 要如何查下去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞