全部大學生同我入嚟!聯校Danso 今年11月竟然可以繼續搞Mass Dance?

452 回覆
498 Like 564 Dislike
Tui
不過同意改下形式,搞少幾場/搞番好個主題會唔會合適啲
利申好撚憎人消費運動,好似啲鋪頭痴八隻字「光復香港 時代革命」出嚟攞來做生招牌咁
人地智利日日抗爭終於令到政府讓步
我地咁溫和既抗爭到依家換來啲咩 我諗大家都知道
同埋我出得post 就係知道佢地背後想搞既原因係自撚私 唔係想為香港發聲 先至屌
Joint DogHouse Mass Dance啦
唔係唔比娛樂 但係佢地搞嘅原因係好撚自私 為咗賺錢同為咗自己有得跳
要開心有好多方法 佢地大可以圍內跳 亦可以搞個為抗爭運動打氣嘅show
自己有得跳之餘 觀眾角度又會受落啲

但以我所知事實唔係咁
聽講過討論搞唔搞既時候有老鬼提出過呢個concern,唔通你就係反對不成就出黎開post既老鬼?
你邊間u danso呀?等我去望下邊間u danso唔支持樓主咁衰仔
屌,咪嚟一次俾D人放鬆下囉,你 孖DAN 附近再做宣傳咪得,唔撚使分分秒秒都崩到咁緊下話
之前都有日激光中啦………
對準政權呀你老母
如果你真係咁多月都笑唔出 i mean長期低落 搵唔到令自己開心放鬆既方法 建議真係搵社工或者朋友傾傾
心理健康真係唔可以忽視 冇錯依幾個月發生咁多月心情低落係好正常
但場仗有排打 點都要搵啲令自己放鬆既野 手足加油
之前激光中都係抗爭運動既活動呀
依家講緊係佢地搞既主要目的 唔係為今次運動
你明唔明呀?
激光中係社運 mass dance 係唔係?
除非Danso旗幟鮮明咁講係反送中跳舞表演 仲要確保全部performance 都係有政治元素 而唔係消費社運

如果佢唔係咁攪 我唔明點解可以唔攪形式攪
仲係照舊跳足十間U
而家係咪成個madan theme都用光復香港先?
戲院咪又一樣好生意
幾撚多人去睇小丑
張敬軒演唱會 屌佢護旗手 同時屌佢買唔到飛
Op一樣大把人去哈囉喂

你問我 我夠膽答你 藍絲劣極都叫團結

兄弟爬山??
算鳩掃把
因為兒登仔唔會明白跳舞可以表達政治。
聯校群p
我出呢個post唔係純粹屌 玩分化
我只係希望相關既人/搞手 睇到可以再作出相對既調動或者形式上既改變
Mass Okk
你老尾人哋做生意
一個學生組織係唔係出嚟做生意?明未呀?
唔係將本身日常所有野都除去先叫做認真抗爭
做人唔駛抖嘅話就唔會需要瞓教啦
蒙住面跳
你哋一屌佢佢哋會話
我哋呢四個月壓力唔會比你哋少
減下壓啫
笑死 成班垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞