全部大學生同我入嚟!聯校Danso 今年11月竟然可以繼續搞Mass Dance?

452 回覆
498 Like 564 Dislike
Danso人唔代表無出過去
唔通要大大聲聲講出黎咩
其實呢,係咪每一個人都有義務,去做每一件事既時候都serve緊個運動?
咁既話,ching你都唔好食咁好啦,千祈唔好約朋友見面,睇IG都記得唔好笑啦,上堂翻工都不了,全部主要目的都唔係為今次運動。

唔討論呢樣野先,佢地都一定有人諗緊可以點令呢件事舉辦嘅同時可以帶來少少對運動嘅正面影響。
作為老鬼嘅都有講過好多方法,有諗過可以直接將10U表演時間之後變成集會時間,提供埋音響設備。有諗過會唔會係隔離擺個booth負責籌款同埋賣紀念品添,不過驚比人話消費,又係未傾到。

如果大家真係想搵箭靶/負責人傾,不如揾個叫奇寶既人啦,年年10U都冇賺錢,呢個人就年年大肆宣傳自己品牌,都叫搞到咁大既功臣,俾多啲建議佢俾下壓力會唔會有用啲呢?
戴gear跳都唔接受
為咗mass dance 所動用嘅資源物力好撚多
見到自己大學啲Dansoc每晚都要練就知
如果係咁有心 將所用嘅時間同心機放晒運動會差好遠

其實想玩咪講
唔需要講到自己抗爭得嚟要放鬆吓

呢場運動成個大專學界
一直努力緊嘅都係同一批人(人數唔少,但唔係多)
所謂嘅關心僅限關心 連罷課都唔肯
衰過中學生
玩ocamp就最開心
極大部分話開show無問題既都係P牌仔
搭配埋「老老實實」、「認真講」啲字眼
咁攝影師係咪一定要影抗爭相啊
垃圾分化post
善用不推文

講真真係加左政治色彩落個show到大家咪又係覺得抽水

搞左對運動冇幫助 唔搞都對運動冇幫助 唔值得上熱門
如果呢個post上到熱門真係唔知講乜好 不如幫推行動啦
大家有無諗過mass dance係一個聚人既好方法
大家一齊睇完show 跳舞癮起唯有搵條闊落啲既街一齊跳
其實無衝突,唔好係到搞分化啦,大家都係手足
分配好時間咪得,又唔見你屌鳩啲返工嘅人?
日日罷工好唔好?

善用不推文回覆

不割蓆
不分化
不篤灰
總有啲人覺得要腳底紋個反清復明先夠誠意
Danso有幾多人出去發夢
唔通又同你講咩
延期/取消一次會唔會係一個方法
轉形式會唔會係一個方法
我冇淨係一咪屌同一味指責
成班垃圾跳埋d 9屎舞圍威喂
用榮光做bgm
咪就係
自己人屌自己人 得啖笑
你唔屌d人繼續食飯?😂
每個人都有自己堅持既理由 有自己放鬆既方法
你激光中冇人屌你 係呢個時勢搞分化既人自己諗清楚
係咪rap fk the popo叫抗爭 默默比人拉係前線打仗既dancer 叫港豬
醒啦香港人
終於有danso人講人話
不過樓主都講得好清楚 唔係要人日日苦行 係要諗下點樣將個show改善 令多啲人想睇 睇嘅人都開心
我都有發夢有娛樂 但我都會盡量避免唔公開share
因為我知有人睇到會唔開心

而家唔係唔俾佢哋搞mass dance 而係要諗下改一改個形式 令到個show對社會有正面影響
好同意巴打講集會個樣嘢

希望推到danso出嚟交代
係,唔記得咗用不推文回
你點知呢
開心下一兩日算啦
咁都要屌 日日哭喪咩
轉咩形式?
可以點轉?
見你都係danso 人 不妨講白d
唔係投完票你又搞壇咁既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞