全部大學生同我入嚟!聯校Danso 今年11月竟然可以繼續搞Mass Dance?

452 回覆
498 Like 564 Dislike
諗完前線 咁唔好番工啦你 唔係你就係港豬
冇嘅 其實只要吹雞個時唔好走咗去跳舞就冇問題
係同路人嘅 有多兩個madan都同你出嚟發夢
冇落力嘅 唔使返學都只會約fd食多幾餐好西
全香港都係咁嘅啦 你估淨係danso咩

講完
嘩,唔講都唔知,原來番工係必需,我仲以為係水,食物同埋訓tim
水同食物,你可以搵食物銀行
訓既話,訓街都得,打仗個陣要訓埋地底tim
至於物資,相信實有人捐
以上既野,只要你依加quit U/辭工既話,我供比你
不過記得,只可以食生存所需既野(姐係饅頭),只可以飲水,同埋只可以訓街
以上太苛刻?咁你姐係冇諗過訓街/無飯食/被告暴動義士啦,冇諗過同甘共苦啦,平衡時空啦,岩唔岩阿?

都係個句,平衡時空,係指有人完全無視現時發生既所有野,咩都唔知個隻
而唔係呢一刻有任何"開心/放鬆活動",就代表平衡時空,甚至係依加呢個咁累既時間,輕鬆活動可以話係需要(如果唔係既話,點解前排突然講番太累要比自己休息?)
同埋有一邊超辛苦,唔代表所有人都要同佢一齊完全苦行。
唔係既話,按照你既邏輯,你死左個老母,係唔係代表全校都唔準笑?

老老柒柒,香港教學其中一樣最撚失敗既野,就係呢類on9既二元思考,可以比人當成真理咁講
笑撚死我

不過呢招又幾分化到

其實大家都係香港人 大家都有為香港出一份力

咁樣批鬥法 同對方 文化大革命 批死d讀書人無分別

因為 跳舞 都係一種文化黎

如果呢d時候 批鬥跳舞人 搞乜乜柒柒
咁同樣 應該要叫 ig d畫家 , fk the popo 嘅rapper收皮

因為佢地唔可以用 藝術作品 去表達自己嘅意見

如果作地用 畫野 作歌 嘅時間 去抗爭 咁咪仲有用

大家發完夢 唔可以睇YouTube 聽歌 玩樂器 同人吹水

全部都浪費時間 應該要傾點革命

唔係抗命嘅就係港豬 平行時空

呢個世界係咪真係咁 二元對立 非黑即黑

咁同 陳秋實佢返去比人問 您係支持定唔支持 一樣

自己都成個共產黨咁

我都同意 大家都應該要認真 但絕對唔係咁 矯枉過正 先

大家都係係個生活到抽緊時間去 抗命

大家都有唔返工去發夢

大家犧牲緊嘅係同一樣野。係時間

有人 嘅生活 可能係 訓覺 食野發夢食野
但佢地嘅生活 可能係 訓覺食野 發夢 再排舞 先休息

佢地好多時 抽緊自己休息嘅時間去發夢 就係為左兼顧 自己鐘意嘅野 同自己鐘意嘅屋企

要醒覺嘅始終會醒覺

訓嘅 叫都叫唔醒

識人 呢d時勢都會上大陸搵食 講到唔鐘意大陸 但又會post 月
有人 寧願搵少d 都唔想上去奶共

日日 都 full of pain 黑著面咁生活 苦行僧式革命

有幾多香港人會頂得順?

咪比人玩下囉

呢d活動聚到後生仔

班狗仲撚驚過您
2014年madan得poly其中一隻有!
我屌你 on個show就話人平行時空 佢而加又無撚阻住你發夢
你知唔知幾多前線既danso手足比人告暴動
第一批比人告既入面都有danso人
其實跳舞對dancer黎講係生活唔係娛樂
唔識就收聲啦
知少少就當事實
咁而家係咪係抗爭場地跳?
唔係啊麻
你點知dancer 冇抗爭?
同埋
跳舞唔係玩
佢講得有乜錯呀屌你老母?
我覺得應該照搞
但各U dan soc 應該搞下D protest theme
真係戴gear跳,簡啱歌果種
老老豆豆
3、4個鐘前仲有手係連登做鍵戰屌鳩danso人嘅
都冇資格話人對唔住前線手足啦

元朗開緊戰
仲有心情屌人而唔係mon實live
對唔對得住啲手足啊?

屌人前
諗下自己係咪寬己嚴人先啦
講咗幾個月對準政權都未識
唔割又純粹係口號
都冇討論空間啦
其實又真係冇錯
人地都未搞
你就話人地無改變形式
要唔要同你寫份report
你要屌呢樣 你都等佢搞左第一場
發現佢乜鳩都無改先屌啦
由頭到尾都唔係話唔撚比你跳
係個時間唔岩 你delay你個mass dance去1-2月無人會屌你
大佬前線手足比人捉比人打 個個都有機會比人告十年暴動罪
你老味 唔撚計練舞 每間學校跳一次 都成個月啦下話
用成個月搞個咁撚大型既合家歡節目
就係為左Danso人所謂別具意義既一年一度聚會 或者係因為比撚左好多錢叫人排舞所以廢事哂錢
咁樣既抗爭真係笑撚死人
唔係話斷尻你娛樂 跳舞真係你既性趣咪自己跳 呢個時候搞大型madan 根本冇尊重過係前線既手足

屌你老母本身都唔會對danso反感 而家仲要成班護主犬衝出黎話係咪要斷我娛樂呀 唔怪得林奠覺得拖就會贏
又有人會話休息下都唔撚比咩咁樣架喇
同搞Ocamp一撚樣
又話我地係咪要苦行 係咪想好似日本社運咁
呢班人繼續平行時空喇
香港人係冇撚得抖架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞