全部大學生同我入嚟!聯校Danso 今年11月竟然可以繼續搞Mass Dance?

452 回覆
498 Like 564 Dislike
槍頭對外啦
一定唔可以參與快樂活動
要長期令自己神經緊張
否則一律視作對唔住示威者
主題係抗爭嘅話冇問題
五年前咪就係咁樣比分化搞死囉大家
做咩要返返轉頭呀?
不分化 不割
你講到班人唔跳就會出去抗爭咁神奇既
調整下心態,試下諗開少少啦Ching,咁樣好辛苦架
再咁落去只會逼到自己去自殺邊緣
道德感召唔到既人,就係感召唔到,大家都唔能夠逼佢出
依家已經睇開左屌都廢事好似你咁果時真係過得好辛苦
繼續蒙面跳!
順便做文宣
咁大家會好欣賞
戴面罩跳舞
麻煩唔好阻住我睇ma dan靚女跳舞
屌乜春
人地有搞活動嘅自由
同時你都有唔參與嘅自由
你唔鐘意嘅,可以避席,可以send信投訴
唔好因為自己唔鍾意而去強迫人哋去做野
佢又唔係喺靈堂切蛋糕,輕鬆下啦香港人
On9
https://www.facebook.com/108102623935984/posts/117803476299232?sfns=mo

自己睇 唔解釋
係咪日日都要哭喪咁先係尊重手足
同埋藝術本身係可以滲入政治議題

利申:唔識跳舞
屌你老母真係馬照跑舞照跳
推呢個
A revolution without dancing is a revolution not worth having.
- V for Vendetta

Btw不割
block 撚哂d 叫唔準搞mass dance 既人
一係真心on9
一係就分化假膠

呢堆人如果真心既話
唔該唔好比我見到你出街食飯行街睇戲比錢娛樂
帶gear嘅話唔該唔好帶罐
咪浪費嘢
我唔想見到因為你地要搞gimmick然後成幾百人浪費幾百個罐
5年前好似poly danso嘅排舞係以雨革為主題
如果danso可以用舞蹈去幫手宣揚 絕對係一個出位 吸引注目嘅文宣嚟

我相信大學生應該會明白呢一點
五年前雨革後嗰屆 ivdc 有隊就係用政治/本土/抗爭做主題
(好係係poly唔太記得)
嗰場舞好撚震撼睇撚到我眼濕濕

我想講嘅係所有藝術形式都可以用黎做政治表達
唔好一講 danso 就覺得人定係yoyoyo hip hop 嗰啲
CU 喺 ivdc 有好幾年都跳 contemp
唔再係樓主刻版印象一定係好歡樂柴娃娃咁的

一日個 show 未出你都唔知佢主題係咩
咁屌左先公平咩?
如果唔係跳舞係拍戲呢?
想拍套十年出黎都要大大聲同你預告左先咩

利申非 danso
純粹對樓主嘅無知同自以為是睇唔過眼
正!歌曲可以揀 揸緊中指/虛作無聲/2019/今宵多珍重/香港人
跳舞都唔俾?
P牌你當而家出show 定出program?
Aim for 呢場運動長期run??
每次出去幾多人俾po po拉啊?
跳舞冇咩問題,又話核彈都唔割,你咁令跳舞嘅手足心灰意冷

Agger ching 先唔講跳唔跳舞
你做到6月開始每日24小時都喊緊咁我無野講
各有各生活方式呀大家都要減壓架
大撚把所謂danser 係港豬啦 ig講兩句拎撚完光環
就當無事發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞