全部大學生同我入嚟!聯校Danso 今年11月竟然可以繼續搞Mass Dance?

452 回覆
498 Like 564 Dislike
唔係放鬆唔放鬆
其實要排舞再出去真係好攰 係因為開始左都番唔到轉頭 投票結果又出左 其實好多人都想快快趣趣屌埋佢繼續抗爭
如果你覺得我地嘻嘻哈哈既 sorry 我地係鍾意跳舞 但從來冇比呢樣野影響我地愛香港既程度
出去次數都唔一定比你笑
如果你要分化 fine 跳舞就等如唔係同路人fine
但我會勸你擺時間係敵人身上好過。
屌自己人有用?再者 唔係樓主小事化大 撚有人知呢個event 咩
睇個勢都知依場運動去到明年都味完啦 唔通無限期延期咩
取消就更加難啦 啲dancer比曬錢請排舞老師番黎排舞 唔通叫個老師退番錢比dancer咩
然後想係個show加入政治元素又話消費
咁你想人點?又冇實質建議
*少
我睇得樓主係danso人,但改變唔到danso
想透過群眾去改變Danso
佢都講明想danso改一改形式 可惜呢到太多danso打手,無理性討論
佢話danso主要目的係賺錢,如果真係都幾仆街

由頭到尾,討論重點應該係點樣攪個Mass Dance 令到最多人滿意
我唔係分化撚,我好贊成有娛樂
我唔反對danso攪show,但最好攪個光復香港show,咁樣一定係最多人滿意
睇嚟danso人每次出去都要打十幾張卡,兒登就係danso=跳舞=平行時空嘅概念。 成個運動就係兒登仔原地踏步,咩休息開花又屌。
Can’t agree more
以後大家食飯記得喊住食
我同身邊啲勇武義士見面食飯 佢地仲有講有笑
係咪要屌9佢地點解仲笑得出?
馬照跑
舞照跳
估唔到最後一樣會係自己友搞到做唔成
睇女時間
垃圾danso
其實偶然娛樂下 玩下問題不大 放鬆一下都好自然

最緊要大家識得返嚟抗爭 缻關心香港社會

而唔係平行時空 淨係吃喝玩樂 淨係用social media表示關注事件就夠

利申 以前有玩mass dance 一直有去發夢
而且dancer跳舞個心夠黃咪得
大家辛辛苦苦練左咁耐
又發夢又唔訓咁

真心唔希望一面倒抺殺佢地心機同汗涙
雖然我有去發夢 但我有食飯番工番學拍拖睇電影都幫唔到香港
對唔住囉 我係港豬
大學生啦 點解要咁兩極?
點解唔可以抗爭跳舞兩樣一齊做?
唔通日日訓4,5個鐘又同你講咩
你屌人時諗下自己一日訓幾多個鐘?
說好的不分化,核爆都唔割呢?
屌自己人不如屌下剩低個500百萬人啦
苦行僧咩
覺得danso咁做唔啱既 咁咪到時唔好去睇 無人去睇變相咪即係取消咗
都係個句啦
要分化唔緊要呀
你地少咗人出去發夢 真係無咩所謂
我就預咗唔會成功既

你想成功但又搞分化 只會距離成功越來越遠
仲話大學生?
尋日佢地都係到練緊
Btw我唔反對既,畢竟娛樂都重要
到時應該都係食人血饅頭 一路跳一路喊光復香港
戴GEAR跳 特登將政治MESSAGE擺係隻舞度等等
夾硬將政治元素擺落表演
咪又係比人屌消費政治
咁不如咩都唔好擺 100%跳舞 100%娛樂 表演
你唔鍾意咪唔好睇 無人迫你去睇
想睇既人就會去睇

同埋想話你知DANSO好多人都有去發夢
甚至係前線 比狗捉左告暴動
屌人之前諗下 DANSO既人係咪值得大家化大件事黎屌
而唔係專心對撚準個政權 狗 福建幫 藍絲
點解一定要延期/取消/轉形式
知唔知香港人一路以黎最恐怖係乜:
"馬照跑, 舞照跳"嘅心態
發生咩事都好, 表面保持生活如常, 然後繼續做下一樣野

打世界大戰嗰陣, 有個地方日日俾人鳩炸, 每一日都炸爛屋, 每一日都有人死, 但係人民照保持生活節奏, 交通冇停, mailing service 繼續, 報館出版社繼續, 啲人冇keep著喊苦喊忽一齊圍爐取暖停晒原本生活有嘅事
嗰個地方叫倫敦

兄弟爬山各自努力, 不指責不割席不篤灰唔係空頭口號
做好自己有能力做, 可以做, 應該做嘅事
聽隔離u講佢地cancel咗
叫班雞唔好做生意
要搞冇乜問題
但希望到時唔好圍威喂完就算
可以會借機做下文宣 MC可以提下社會狀況
如果班dancer肯排隻LMF二零一九 我會好欣賞
唔同意係學生主導

呢個說法對其他抗爭者唔公平

我只可以話係香港人主導

我認為如果以社運黎做主題 我支持 令更多人關注

將十間大學嘅跳舞片再打國際支線

其實我估佢地都無咩心機跳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞