全部大學生同我入嚟!聯校Danso 今年11月竟然可以繼續搞Mass Dance?

452 回覆
498 Like 564 Dislike
分化撚
人地danso個主題乜柒都唔知就衝出嚟
推下文宣啦
其實相信今年都一定唔會好似以往咁咁喜慶feel
知道一定有抗爭成份既舞
同埋唔知係咪唔會有宣傳品牌?(未Fc
但其實佢地都好想做多啲野去幫呢場運動
只係都好怕俾人講係消費場運動
好心了解多啲先屌啦
人地得,所以我地就一定得?你有冇諗過兩邊既背景差好L遠?
同埋呢個唔係溫和既問題,我地依加好溫和咩?問題主要係持續性既問題
你知唔知之前個陣既苦行抗爭已經令到好多人由不齒休息到重推休息重要性?谷到行最終只會令人更快冇力
最重要既係,攪呢個活動就等如唔想為香港發聲?姐係我想為香港發聲就應該日日去發夢,其他野唔比做?呢種二元思維stop啦好嗎?

同埋都講埋句日日抗爭,你覺得依加有幾多人,可以接受到完全工都番唔到既狀態?唔好用學生既壓力去project番工既壓力,對某類人泥講,番唔到工真係含得撚(姐係你接受到,因為馬斯洛三角最高需求的抗爭,而令到有D仔女突然冇書讀,一家人突然冇屋住,有D人突然冇錢醫病而失救既,咁我咪跟機囉)
well said, push
你估人地冇諗過?
紙上談兵??
一係蒙面上裝跳,好似暴大咁咪有noise
公道啲講句
每個人都有自由去做任何野嘅

之前O Camp 話唔搞得
而家Mass Dance 又話唔搞得
其實唔知幾時開始變咗翻枱上莊 變老鬼

我哋上街示威
我哋上街反抗呢個暴政
我哋好嬲果啲買咗樓 唔理班後生嘅廢中廢老
同時可能又諗吓自己會唔會
不知不覺變咗班離地嘅上莊同老鬼
我哋其實可能同班廢中廢老一樣

每個人得一次機會做Freshman
O Camp, Mass Dance想玩幾日就由佢哋啦

利申:U grad 咗好幾年
分化post
知唔知幾多前線係danso人
一碌鳩打沉成船人
好撚on9咁撚多danso打手
不如公開咁表明你哋個show點樣幫到香港
等分化撚可以收聲
自己犧牲好多私人時間,冒住生命危險去為年輕人、為香港人抗爭

但見到有好多年輕人去玩,去happy,佢地對唔對得住依家仲係岀面抗爭緊嘅兄弟?

有時真係心灰意冷,成日都覺得自己做唔夠,激發唔到現今嘅青年走上街頭同我企起前線對抗呢個極權社會,但人各有志,我都唔會怪邊個,亦都唔奢望大家肯帶上gear同我並肩作戰。

不割𥱊,不分化

利申:身心疲勞的勇武
幫唔到呀 你幫左好多?
其實每個人崗位職責唔同
唔代表dancer就唔支持
唔通發完夢凌晨排舞就同你講
唔通發完夢比狗拉左又同你講
我又覺得冇問題
你唔願意比自己放鬆一兩個hours
可以唔去睇唔支持

不割蓆
不分化
不篤灰
懷疑樓主係記者 想搵料寫新聞
咁首先 點解要分化先
分化撚當道 任何時候都唔可以接受
pish
又想玩咩分化
成撚日講work-life balance, 呢個時候個腦死撚左去邊?
===
//點解仲要交assignment?我知你地_月開始排,但都算喇;因為我知道好多_都有出去發夢
但_月發生咁多事 一開波已經出左個_法比香港人嘆,佢哋唔會覺得需要取消/延期/改變下個形式架咩?//
//點解仲要諗陣間食咩?我知你地_月開始排,但都算喇;因為我知道好多_都有出去發夢
但_月發生咁多事 一開波已經出左個_法比香港人嘆,佢哋唔會覺得需要取消/延期/改變下個形式架咩?//
===
人地跳舞有逼你入場睇? 跳陣舞得罪你?

定係你係嗰啲自己唔開心, 食飯隔離枱就唔可以講笑嗰啲濕鳩?

快啲時光倒流打鳩太空館出面嗰班, 快啲晚晚去趕走碼頭唱歌嗰班
打鳩周圍排黃店嗰班

抗爭緊呀, 唔准笑呀, 記著要喊苦喊忽, 終日以淚洗臉懷念義士呀, 滿意未?
出黎抗爭係為左生活, 為左之後唔需要抗爭先得到應有嘅野
唔係為左抗爭所以抗爭
唔好夾硬綁架人每做一件事都要用抗爭扯上關係 (見上面即刻有人話要人full gear 跳舞, 表態mass dance 點幫到抗爭, 收手一陣唔會死架)
學生已經無咗個暑假 仲唔畀人跳舞放鬆吓
咁啲分化撚(例如你)唔出聲分化咪得
push
咁點轉呀又請問
人地發完夢再去練舞你又知
不過 其實 係你身邊一齊嘅
都不乏跳舞撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞