全部大學生同我入嚟!聯校Danso 今年11月竟然可以繼續搞Mass Dance?

452 回覆
498 Like 564 Dislike
做乜要割

我就有下莊發夢畀人拉上埋庭啦
係咪畀人拉個陣要9叫自己係邊間danso呀?
咁樣兒登仔就收貨係咪?

你哋放鬆嘅方式係去食好西
我哋嘅方式係跳舞
4個月嚟唔好話madan
各大跳舞studio都有showcase唔見你個時開始屌?
分乜撚嘢化呀 負評係畀樓豬㗎
咁叻屌9哂全港唔係24/7發夢嘅人啦
利申 我係danso老鬼呀我dllm
其實我覺得無咩必要屌 始終人地都準備左好耐 每個ocamp每個event都屌既話其實我都覺得唔係好合理 與其屌樣已經決定左既事不如俾多時間文宣好過
我都有concern過呢個point,你咪估
呢個我覺得danso保護唔到學生排完舞安全,就唔應該搞
樓豬on9?
日日發夢咁撚大壓力
放鬆下都唔撚俾?
唔通樓豬平日唔會打機嘅?
餐餐食營多軍糧,儲錢買gear ?
blame the victim. 問題係起個政府同警隊度。
有咩問題
其實如果跳啲政治嘢,又會俾人話消費革命。
想join danso

利申已grad
問題係我唔想dancer番到去比人啦,又多女仔,無謂係呢段時冒險咁大嘅風險,去搞一個唔係人人有心情睇嘅活動,跳得fm team都唔慌大個得去邊,萬一有咩事你叫支莊點賠個仔或者女比人
激光中都叫反對將觀星筆講做武器,同埋同抗爭相關,mass dance即係想點?唔係唔俾玩,唔係唔俾開心,唔好用學生牌頭成班人公開咁歡樂得唔得?你哋好多同學被狗拉完唔知打成點架

btw5你老母啦
啲danso撚話咩對準政權 你去狗屋跳咪準囉
以舞制暴!
做咩要自我宵禁?有狗咬人係狗主嘅錯,唔係路人。

btw認同樓主一點,mass dance太喜慶的話就好尷尬。。。當然我相信到時會有啲政治piece ge. 唔好諗到跳舞就一定港豬,畢竟都係一種文化,可以作為載體去表達發聲。
[突發] 北角好似有手足出事
https://lih.kg/1665948
幫手推 冇媒體報導
歌舞昇平
.垃圾POST 屌你老母,咁撚叻去停哂所有人娛樂 正係准發夢
個個dansoc撚話對準政權
因為你地根本就知自己自私
唔係叫你地24小時抗爭
假如你地孖釘主題有關運動嘅 我真係吹你地唔脹 叫晒一家大細嚟睇又點話

但實情係 會一邊排舞一邊發夢嘅人都叫有風骨
但個班ig po下嘢上story就去跳舞嘅 不了 唔係同路人
道德綁架人地好咩,你不如話studio唔好做生意,譴責馬場跑馬,指責學校搞運動會?
你講到咩都唔可以做 淨係要出黎發夢 做文宣 唔比有生活噤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞