【阿白與游智詩】孤獨兄弟twilight

332 回覆
45 Like 1 Dislike
光復香港 時代革命
1. 天塚萌

日本橫濱市 大棧橋國際碼頭

「哈...哈哈...」

坐在等待室的彌生望住手上的照片,不停傻笑

「哼..」

而彌生的女友,智詩就在旁邊,以蔑視的眼神看住自己的男友

彌生就如公狗發情一樣,不停擺動自己的身體

「萌醬...真係好正呀~~~~」

一日前,東京

彌生和智詩兩人拖住手,於秋葉原街頭上逛街

「彌生,點解你唔可以好似叢雲佢地咁安定落黎姐?」

智詩問:「反正我地都咁有錢,響日本呢度住間屋黎住咪幾好!」

「痴線,叢雲咁撚悶實得架」

彌生笑呵呵地回答:「我就唔同啦,我天生討厭安穩,鐘意冒險,就緊係唔會定落黎啦」

智詩聽到此等回答當然不滿意,甚至有點氣憤

「最弊唔只係叢雲一個係咁呢!阿德同阿昇佢地四個都過哂黎住啦!就連IID果個拓也..都為左小櫻金盤洗手啦」

「咁係佢地唔明白自由既可貴姐,不過講起..」

彌生流住口水:「小櫻妹妹樣又標致、又青春可愛,最重要..係聽教聽話,果個拓也哥就爽啦!」
個名咁熟口面,係時候又要重睇樓豬啲故...
「啪!」

「好痛!智詩bb豬做乜打我呀...」

「因為你咸濕囉!成個腦都係性幻想!」智詩怒道

「我知啦,智詩bb豬你呷醋姐!」

「啪!」

智詩再拍打彌生的頭頂:「呷你個頭呀!」

「智詩bb豬你駛唔駛咁大力呀,謀殺親夫咩...咦?」

彌生望到街上一間影碟鋪的門外,正貼著一張海報

上面的內容大致為

「知名偶像天塚萌簽名會+握手會+合照會(可以walk in)」

「啊啊啊啊啊啊!!!!!!!!!」

「咩事呀你?!無啦啦大叫!」

「係..係天塚萌bb豬,萌醬呀!」

彌生難掩自己的興奮:「仲可以walk in,今次真係難得過九星連珠呀」

(註:萌醬=萌ちゃん,日語中有較親切的意思)

「天塚萌?乜水呀..」雖然智詩如此問道,但心裡已經猜想到此人實為彌生的偶像,怒火隨即燃點起來

「佢係依家日本最紅既偶像,又唱歌又拍戲,最重要既係有拍寫真集呀,我都獻左唔少子孫比佢架!」

彌生已經不理會智詩:「咁我入去報名先!智詩bb豬你周圍行下啦,一陣搵你!」

「喂!喂!」

智詩已經氣得面容扭曲,恨不得把彌生斬死

「死咸濕仔!!!!!!」
太多角色關係嘛

不過welcome back
彌生為了參加活動,買下了五隻天塚萌最新的寫真DVD

「嘻嘻嘻,好快就有得見萌醬啦~~~~」

環顧四周,彌生發覺參加活動的人有老有少,更有多個女粉絲

「萌醬都幾多fan屎架喎,不過睇落全場...都係我最靚仔,哈哈」彌生自信滿滿

經過一個小時的等待,終於輪到彌生

果然,可愛的臉蛋、甜美的笑顏、雪白的肌膚

天萌塚就如天使下凡一樣

「啊!!你好呀!!」

一見到彌生,天塚萌馬上展露燦爛的笑容,緊握彌生的雙手

「第一次見面,你好呀萌醬,我係響香港黎架」

彌生亦以日語回應:「我由你第一本寫真集開始就J...丫係支持你呀!」

「香港!?好犀利呀!“door jei”呀!你應該係第一個黎自香港既fans呀,有機會我都想去香港玩呀」

「哈哈,咁到時記得搵我做導遊啦」

「好呀!」

天塚萌一邊簽名,一邊問:「你叫咩名呀?」

「我叫彌生呀,希望下次活動你都記得我啦,哈哈」

「嗯,我一定會記得架!」
而拍照時,天塚萌更牽住彌生,頭更躺到彌生的肩膀上

「嘩正呀!!!萌醬挨落黎呀!!!!!!」

面對後面一個個粉絲的仇視,彌生一於懶理

「sorry,靚仔就係大哂!」

「見到萌醬真人真係好開心呀,我會一直支持你架啦」

彌生道:「之後我一定會搵機會黎日本見你架!」

天塚萌亦回答

「多謝你呀彌生!下次再見啦,拜拜!」

與天塚萌道別後,一臉滿足的彌生出到影碟鋪

「我愛你呀萌醬!!!!!!!!!」

彌生仰天高呼後,猶如痴漢一樣,不嬲吻上手中的合照:「呢個世界最靚既,就係萌醬呢種充滿愛心既笑容!」

「萌醬世界第一!萌醬係呢個世界上最正既女仔呀!!!!!」

「啪!」

突如其來的一巴,摑到彌生的臉上

「望月彌生,你頭先講咩話!?」

智詩指住彌生手上的相片怒道:「家陣天塚萌正啲定我正啲呀吓!」

「智詩bb豬你唔好呷醋先,冷靜啲!」

被摑一巴的彌生竟毫不憤怒,依然嬉皮笑臉:「每個男人,就算結左婚都一定會有偶像架嘛!有咩問題姐!」

「即係依家想一腳踏兩船啦!」

智詩氣道:「你係咪睇得連登啲故太多呀!呢條女肯我都唔肯呀!」

彌生完全無視怒心中燒的智詩

「智詩bb豬你頭先咪話想安定落黎既....為左可以成日見萌醬,依家我肯啦!我地黎日本住啦!」

「呀!!!!!我要殺人啦!!!!!!!」
2. 郵輪旅行

「好きよ!好きよ!好きよ!俺も!」

彌生繼續對住自己和天塚萌的合照叫春

「各位旅客現可登上波塞冬號,祝閣下旅途愉快」

「呵呵,有得上船啦!」

彌生拎起行李站起:「返到香港之後,我地就執齊野,準備搬返黎東京住啦!哈哈諗起第時成日都可以見到萌醬就興奮啦
!」

「哼,呢個天塚萌真係妖女黎!」

智詩怒視住彌生:「人地生得靚少少就發花癲,死咸濕仔!」

另一邊廂

「啊~~~好掛住翼仔呀,好想同翼仔做場轟轟烈烈既愛呀!!!!」

「你可唔可以靜少少呀?失禮死人咩」

正環遊世界的石仔和阿玲,正走進郵輪上

「哼,一年前唔係比你夾硬捉走我,我已經同翼仔發生左關係啦」

阿玲心有不甘:「死啦,無我睇住,翼仔分分鐘比果個肥妹同黑妹食左架!」

「屌你老味,我係翼仔就實揀小聖同美瑠啦,樣又甜,對波又大」

波平如鏡的阿玲聽到有關胸部的話題,異常憤怒

「哼!翼仔唔似你咁無內涵囉,剩係識睇波,佢一定識欣賞我呢啲有氣質既女仔既」

石仔用早已分配好的鎖鑰將房門打開

「你有氣質?你憑乜呀黑鮑玲」
「你講咁多都唔想我同翼仔拉埋天窗姐!你就想呀」

阿玲跳上睡床上滾動:「返到香港,我一定要食左翼仔!」

「on99...我去屙屎呀!」

石仔坐上名貴的坐廁上,大感後悔

「都唔知自己果陣做乜受條痴線婆溝,早知係咁,溝airi同千柔好過!」
一次過po咁多
第一日賣大包
入未
好多角色唔太記得,要重睇了
lm
入乜?
好正常既...
歡迎你
Lm g持
益者三友

有like 有回覆 有like ig同fb
Lm
Lm
等你好耐喇仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞