【阿白與游智詩】孤獨兄弟twilight

332 回覆
45 Like 1 Dislike
「人地翼仔唔彩你啦...!!!!」

「!!!!」

彌生和石仔,同時感應到來自周遭的殺氣

「喂燈神...」

「你都感覺到呀?睇黎你都食過夜粥喎」

十多個黑衫人,已經不知不覺包圍六人

「嘩!做..做咩呀」

阿南心知不妙,馬上攬住阿紫

「睇黎阿紫你地果二百萬仲有手尾跟喎」

彌生直接鯨吞剩下的牛扒:「屌你地老母,係要阻住阿叔我据扒」

「唉..又係你個燈神做既好事呀」

石仔站起,擺出作戰架式:「不過食完飯,做下運動都唔錯既..」
唔比係到停
聽日再續
次次都係戲肉位停
遲咗一日安全
推多野先
出了!
新讀者留名
歡迎
7. 懲治惡徒

「我老闆派我地黎拎返果二百萬,唔想死就好拎返出黎!」

帶頭的黑衫肥壯漢道

「屌你老母,開賭場開到你咁撚姑寒,二百萬美金都輸唔起」

仍為輸掉的幾十萬而憤怒的彌生道:「你叫你老細還返果十幾萬黎tim呀」

「依家即係無計傾啦」

肥壯漢走近到彌生面前,一米九的身高將彌生完全比下去

「on9,你話你響尖沙嘴渣fit咪有計傾囉」

彌生雙手捧腰:「死肥狗,你睇你,肚腩大大雙奶fingfing咁學人做打手,唔係呢幾年啲人話玩環保,我依家就劏左你黎制豬油啦」

「你老味...仆街啦!!!!!」

肥壯漢被彌生的激將法氣得火起,拉起重拳抽向彌生

「慢撚到豬油咁!」

彌生左腳發力,剛好避過拳頭

「呢拳咁快都可以輕鬆避到」

望住彌生展現出來的速度,石仔心想:「呢個燈神既速度,唔係一般人可以練到」
「手刀!!!!」

彌生右手發勁,向肥壯漢砍下手刀

「砍!」

「嘩...嚇得我丫,一啲力都無既!」

肥壯漢硬生生吃下一刀,卻毫髮無傷

「咦,乜冇力咩?」

彌生嘆一口氣:「仆街,我始終唔擅長玩近身戰!」

「無呀!!!!!郁佢!!!!!!」

肥壯漢一記巨掌推向彌生,同時其手下亦對其他人出手

「嘩屌!」

彌生吃力地雙手捉住巨掌:「大佬,我唔係美國隊長呀,幫拖啦!」

石仔不斷以格鬥術擊倒壯漢其他的手下

「話咁易咩!我都要打其他人架!鬼叫得我地兩個識打咩」

「啊呀呀呀呀呀呀!!!!!!!!」

彌生集合全身的氣力,將肥壯漢推開
「死啦!!!!」

彌生一躍,跳到肥壯漢身後,不停連打

「噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦噢啦」

即使拳速快如閃電,但仍未足夠將壯漢打倒

「咁細力既拳就想打低我?!天真!!」

壯漢回身抽擊,但打了個空

「呢度呀死肥撚!」

彌生於壯漢身後現身,用力勒住其頸

「撻你落地!!!呀!!!!!!」

彌生用盡氣力,卻未能將壯漢摔下

「呀!!!!!」

壯漢不停掙紮,雙方進入膠著

「砰!」

同時石仔亦將最後一個嘍囉解決

「唉...抽起個肥佬都抽唔到,廢柴」

「你黎試下丫屌!講講講!」
石仔聯同彌生,一起嘗試將壯漢抽起

「呀!!!!!!!!!!好撚重呀!!!!!」

兩人使出吃奶之力,終於將壯漢拉到半空

「仆街啦死肥撚!!!!!」

「砰!!」

壯漢被兩人合力將壯漢摔到地板上,應聲昏下

強大的撞擊力甚至將地板撞至裂開

「呼...呼...」

彌生隨手抹住頭上的汗水:「你都幾勁架喎..」

「駛乜講...不過....」

石仔終於開口:「你既速度...唔似係正常人喎..」

聽到此提問後,彌生支吾以對

「呃..呃..哈哈,我練返黎架咋」

「真係?」

「真!我....」

「噠噠噠噠.....」

奇怪的聲響從四方八面傳來

「係....催眠瓦斯!!!」

「砰!!!!」

數罐催眠瓦斯爆開,濃煙瞬速包圍住眾人

「仆街,咁撚賤格!我...屌..!」

即使掩住嘴巴

但催眠瓦斯的濃度太強,仍足以令六人昏倒
由中二定中三睇到yr2
我係嚟留名的
唔講唔覺睇左咁多年老喇屌
由未出世睇到今年1歲了
真係唔講都唔覺
我都由大學寫到出黎做左兩年野了
時光飛逝
恭喜你出世
仲記得個陣唔知係石仔定廢尻俠
15年既話應該石仔
石仔15年年尾出
唔經唔覺就4年
2016一年3個故
2017一年5個故
2018 0個
2019暫時2個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞