[阿白與游智詩][有甜]孤獨兄弟(2)

713 回覆
46 Like 2 Dislike
留名
Pish
推一推
留名

Pish

多謝
推一推

感謝支持
十卜十卜
15.

「呃!!!!」

林寶堅尼高速地駛到大阪市中心

平日熱鬧既大阪市,今日竟然空無一日

「嘩...大阪政府都幾有效率架喎...成個大阪市咁快冇哂人既!」彌生四周張望

瞳瞳冷冷道:「大阪政府響一個鐘前已經封鎖左大阪市,依家應該唔會有市民響呢度架啦」

「不過彌生你要記住...限時兩個鐘,同埋盡量唔好造成大破壞,如果唔係我會好麻煩」

「嘿,呢款你唔駛擔心啦!」彌生拎出MP443上瞠,準備就緒

「呢個...係你女朋友呀?」瞳瞳指住彌生旁邊既智詩

彌生即刻攬住智詩:「嗯!佢叫智詩bb豬呀!」

「喂呀,有人響度就咪咁肉麻啦...」說雖如此,智詩卻露出幸福既表情

「咁...瞳瞳你其實係...咩人黎架?點解你會一直比錢我同叢雲殺迪拉斯既人既?」

瞳瞳道:「我本身係隸於IID香港分部既Archangel特別行動組,依家就轉左去IID秘密軍隊PAZ」

「至於點解會叫你地殺迪拉斯成員,呢個暫時唔可以同你講」

「哦...原來瞳瞳你係IID既...」

彌生心想:「IID香港分部特別行動組...就係半年前響中東斐南共和國出事果一隊....」
林寶堅尼停響市內

「我最多送到你地黎呢度咋...車尾箱有d武器,你隨便拎去用啦」瞳瞳指住智詩:「咁...我駛唔駛幫你照顧住你女朋友先?」

「嗯!唔該你啦瞳瞳」

彌生落車打開車尾箱,取出一套套武裝

「彌生你又話...比我一齊去既?!」智詩跟住落車,大叫:「你呃人既!我..我一定要跟埋去呀!」

「智詩bb豬,我唔想你出事呀...」彌生難得認真:「我到時可能唔可以照顧你架,我要專心打贏呢個南條勇」

「但係.......」

彌生吻了智詩一下

「你今次聽我講一次咁多...信我,我會返黎」

「彌..生...」

智詩只好屈服,扁住小嘴:「你..要平安返黎呀....最多你返到黎..我同你..再啪啪啪」

「嘿,呢個就緊係要架啦!」

彌生目送住瞳瞳既車離開,心想

「放心啦智詩bb豬,我一定會打贏呢隊機械人...」

然後就衝往機械人既位置
「智詩小姐...」瞳瞳問:「你係咪好鐘意彌生?」

智詩點一點頭

「雖然..佢又咸濕..又無賴,但係....佢真係好為我著想...」

「放心啦...以彌生佢既本身實力,今次一定會打得贏」

瞳瞳終於露出笑容

「因為佢地兩兄弟...都係不死身既吸血鬼黎嘛...」

「......嗯」

「3點59分...」

南條勇既機械人再次起動

「隆!隆!隆!」

機械人一步一步走上大阪市

「阿勇,你仲頂得住嗎?」

渡邊雄介正身處旁邊既直升機,跟南條勇通訊

「當然頂得順啦,呢部metal armor既感覺...真係好正」

渡邊雄介:「阿勇,對唔住....係我自私,幫你進行左呢個生物CPU手術...」

「我要多謝你先岩呀渡邊先生」南條勇笑道:「係你令我重生,依家既我絕對可以將望月彌生五馬分屍!」

「嘿...今次多得阿勇做實驗體,依家我地迪拉斯既生物CPU技術又邁進一大步啦」

內疚只係做戲,渡邊雄介既內心卻是另有陰謀!
「喂!我響度呀!!!」

彌生從小巷走出黎,面對住南條勇

身上仲有唔同類型既槍炮

「望月彌生,我都估到你會黎架啦..」南條勇道

彌生笑問:

「幾日無見...乜搞到成個鐵甲人呀」

「多得渡邊先生令我復活,將我連接落metal armor度,我先可以...成為呢個世界最強既人!!!!」

南條勇操縱metal armor,向住彌生方向發射十多枚導蛋

「嘩屌,條友黎真架喎...」

彌生帶住武器,衝向旁邊既大廈裡

「轟轟轟轟轟轟轟!!!!!!!!」

導彈既威力驚人,將地面炸得破裂

「無計啦...要用瞳瞳比我果d架生啦..」

彌生為火箭炮裝上彈頭

衝出街道準備發射

「轟!」

火箭炮射向metal armor,正中胸口

「哈哈哈哈哈!!!!呢d咁既武器就想傷到我?!太天真啦!!!」

metal armor竟然毫髮無傷

原來南條勇早已關上駕駛倉門,擋下此攻擊
「仆街啦...d裝甲既強度應該比duralumin同鈦合金更硬...」彌生心知不妙

metal armor舉起右手既格林機關槍,對住彌生掃射

「砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰」

「咁落去唔係辦法...所有槍炮遠距離都對佢冇用」彌生急速避開,躲入街道內

「吱!!!!!」

「呢d聲係...迫擊炮!!!」

可惜彌生已經發現得太遲,metal armor背後發射既迫擊炮打落商廈

「條友想直接用大廈壓死我,簡直痴撚線!」

「仲有我呀哈哈哈!!!!」

渡邊雄介既直升機出現響上空,對住望月彌生發射火箭炮

「屌...仲有佢..」

metal armor同渡邊雄介不停將建築物破壞,將彌生逼到絕境

「砰!!!!!」

迫擊炮擊向廢墟,將十多呎外既彌生轟飛

「哇屌...」彌生吐住血,躲入剩餘既建築物中

「手榴彈...SMG...仲有呢把瞳瞳講過...IID最新發明既高周波大刀」

彌生搜索瞳瞳給佢既裝備

「睇黎,要直接用TRANS AM飛到佢面前,呢d武器先有用」

「為左智詩bb豬,我一定要打贏佢...!」

最後幾集貼下圖可以嗎
十卜十卜

COSXXXXXX
留名
留名

麥基迪
十卜十卜

COSXXXXXX

睇緊廢鳩俠了
新讀者新po 留名
說好的貼link呢

不過今次無人見到
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞