[親生仔] Google Pixel 討論區 (29)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
台灣定價高啲,但回多啲credit
最後條數咪一樣
點解尋晩冇講啲software幾時update又冇講幾時available定係我miss左
慘色原來係 limited edition
大家留意
好似panda咁都係limited edition
落左order唔理了
台灣有冇得退稅
冇notch 有大額頭 睇你接唔接受到
amazon $100好似實用啲
mkb都話想要ultra wide
撇開motion暫時唔用得,今次日本先係終極版
eSIM+FeliCa

不過見到2800mAh就真係不了
繼續用3算
影相有聲係跟機?定跟電訊商?
但日本版影相有聲
setting有得較,曾經喺流出片睇人手動set
(隨口up) 會唔會有一日Google translate/live caption/recorder支援埋手語摩斯密碼火星文
US Store 個 Trade-in 如果我部 Pixel 3 XL 拎過出去整係咪會無個個價or唔收?
而家見佢收返會扣 $260
摩斯密碼應該唔難
火星文做乜鳩
幾個疑惑
1.XL 3700mah推90hz mon下續航力會唔會好差?係嘅不了

2.到底Google Photo個unlimted storage只係得high quality定可以無損任save?得hq嘅真係失望

3.考慮電池原因都應該prefer XL,但XL手感係點要等實際評測先知,始終鐘意單手操控

4.冇touch id 只得face id究竟個安全程度有幾高?喺香港始終唔太敢用face id

5.聞說motion sense支援國家有限,買咗返唔屬於發售地區嘅香港究竟會唔會用唔到?如果用唔到真係連呢個賣點都冇埋...

個人解決到呢啲疑慮可以衝
唔知black friday買3a XL,有無折頭呢
1. 等實測
2. high quality 但而家送3個月 google one 100gb
3. 呢個答你唔到 你去先達/SSP搵部3 XL試下
4. 等實測
5. 等實測

利申 ordered
失望 p3用多年 睇下年有無original同大電
無就買平價版或者轉會
真 要等實測
部嘢咁q貴 睇定啲先
今年點都等Black Friday
感覺佢應該唔會再比original unlimited storage
Google Drive同Google Photos 分開咗

即係叫我哋直接up晒上Drive
冇motion sense既話真係唔想沖
Amazon買咗P4XL 128gb
早買早享受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞