[親生仔] Google Pixel 討論區 (29)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
join仲有新款
雖然都係買番黑白
剩係話電話炸,home嗰啲無話support
嘩…肯定好重皮不過覺得啱用都要同屋企人講下先,佢地冇咩意欲用咁,最多都係搞自己間房算
其實可能只係為左其他an機同ios apps 先加
咩意思?
日版pixel用唔用到 suica?
Google home 叫比homekit 平, 一部remo 7xxx ¥就控哂射到嘅device, 叫好抵玩
姐係佢開廣東話根本唔係為pixel 4 同nest mini
用到
home/nest 唔洗等update架咩會唔會為左冇行貨既廣東話咁快update
只要係日版機,你個Google Pay就算係香港都加到Suica

source: https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=565&t=5926535

有興趣就買部試下,順便回報下影相快門聲係咪跟SIM卡地區
我係新手,上年bf唔想煩加左幾蚊USD直運
但唔知google野有冇直運
如果得就可以每朝俾志雲大師叫醒我
我係pixel > 903 app > mirror > home mini
https://youtu.be/JmpEqGOqRyo

試用廣東話 Google Assistant
咁即係唔係叫google assistant 開啦
影相有聲真係
的確唔係
搵到方法分享下
我呢個係無方法之中既方法黎
咁我又覺得唔會,姐係香港market有幾大喎,仲要大陸機攞左唔少market, 無需要為開而開,佢未train好嘅點都唔會開

但你話佢其他product關唔關assistant事就唔知喇,但冇assistant就一定冇囉
巴打係有錢嘅我窮唔捨得比咁貴
係喎,佢用邊個把聲
都得,但相對麻煩啲,咁做好似好低能咁
係 全 Manuel
Android 有冇得好似 iOS shortcut 咁整 Marco

iOS見到了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞