娛百狼人殺討論 (5)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
今集偉晉無跟所以輸咗
其實係。。
佢做狼人勁易睇
基本上佢好有信心咁拍邏輯強跟佢贏九成半(印象中好似有1-2次做狼都拍)
所以佢前排都開始轉玩法唔打狀態
佢一邏輯強就鋪鋪都100%中哂所有野
包括邊個係咩神都一清二楚
但我當佢真係勁撚到場場都中哂 作為觀眾都係唔想睇佢
第一次睇 19年628嗰集勁到
我本身都50/50,覺得太誇張
但睇完09話佢私下玩一樣都裸點哂就信佢冇cheat
不過佢黑人憎既係太鍾意認叻
比你抿中哂又點
我只服好似09/卜心咁用邏輯說服人既玩家
狼人唔係單人game
你可以通靈問米睇狀態表情去抿佢咩狀態甚至身份
唔否認有啲人有咁嘅能力
但你無一套說詞去令到其他同陣營嘅人信服
而又每次都可以0%點邊個係咩神大狼細狼
你係好難怪有人會質疑佢作弊
再者佢抿得中但無辦法說服到人信佢
其實都係嘥鳩氣
狼人唔係單人game
你可以通靈問米睇狀態表情去抿佢咩狀態甚至身份
唔否認有啲人有咁嘅能力
但你無一套說詞去令到其他同陣營嘅人信服
而又每次都可以0%猶疑點邊個係咩神大狼細狼
你係好難怪有人會質疑佢作弊
再者佢抿得中但無辦法說服到人信佢
其實都係嘥鳩氣
呢集我覺得6 號點跳都一定死,係佢個人問題
就算第一晚6號就跳真預,佢既發言都令唔到人地信佢係真預呢個先係重點啊
完全唔覺跳完勝算會高,如果佢對跳~
首先騎士係前置位,無得驗。呢一日 都係投鋒澤或者佢~就算09 對跳,都係投左09出局,呢個6號咁既口才,投佢機會大好多,無生存既機會 語LON 係唯一會有兩個預言既情況下唔投,呢個亦都係最正確既做法,等第二日睇下邊個死。不過其他人都係會投。所以基於6號既口才,佢跳左,都係死
問米做狼人同做好人太大分別
根本場場好人跟住問米佬開天眼就無得輸 真係好無意思
其實係。。
佢做狼人勁易睇
基本上佢好有信心咁拍邏輯強跟佢贏九成半(印象中好似有1-2次做狼都拍)
所以佢前排都開始轉玩法唔打狀態

總結大家跟米爺陣營一定贏
6號廢就更啦
但第一rd佢淨係跳預報一個金水都可以有失誤既話
我真係冇野好講
基本上佢正常發言(唔洗狀態好,正常就夠)
一個新手敢咁跳出黎保人,普遍都會傾向信佢
加埋有好人陣營既米爺坐下家帶風向、09表水、信用破產既鋒澤
真係好難推得郁佢...
其實跟本就係,jy都講過一有呢一類
狀態跳到咁高又場外都拎埋出來講嘅玩家,
就死跟,然後到自己發言就做傻仔
話鐵信佢唔會騙我,騙人不好,
既然佢打死果3件佢話投誰就投誰。
到最後如果贏就拍手光彩歸佢,
輸就係佢用遊戲以外不光彩手段騙我,
你地班網軍贏定輸都唔會罵得到我,
要鬧就鬧果條友
佢仲要指自己做MVP
佢係第4隻狼
尋晚係隻獵
呢局狼人贏純料三神鳩
首先,仲要係為咗綜藝效果而起身但又唔驚點錯人
邊個比100%信心佢一定刀中?
問題係次次都準

接著,狼人殺係邏輯game 每次都要用啲不成理由嘅理由(例如亂改人發言)為自己嘅抿牌兜翻

跟住,玩咗咁耐叫做玩狼人牌有少少進步,會打邏輯。但我唔講之前的奇怪操作(例如一眼就被識穿嘅代跳),只講今日呢一場,第一輪佢究竟講咗啲乜嘢???上場echo第一輪類似發言咪俾人鬧死

最後,我信佢可能系抿牌抿出 但佢每次懶醒咁樣做真係好冇癮
完全唔知問米點睇出1 8 9係狼
你話1 6 9就話姐 仲要6號發言咁差都唔踩佢
我第一round狼坑係偉,4眼仔同肥仔;鋒同零九問號區
第二round因為偉同愷都特別踩豬,但豬平時做好人會咁玩,加埋佢個戲,所以我覺得佢係好人狀態,偉同愷有懷疑,後期佢列出4眼仔同肥仔係狼,狼坑同我一樣,所以我更加覺得佢係好人
多謝你我終於破解到佢點解咁識得抿愷樂既身份我一直都唔識抿愷樂
6號講野咁廢
點解問米唔覺得佢可疑?
9號因為個表情(仲要第2次同佢玩)就覺得係狼

1號推狼王出去8號係有可能
但邊有人覺得係100%?最多80%
可況澤鋒有時都好跳脫

問米一出技就100%肯定 係100%
真係覺得佢好可疑
新手上黎就算唔係抽狼,有時都會緊張,
佢又唔會去捉錯果d
之前又乘日講來同你玩過所以睇唔出叫預言家查,
跟住次次去到第2日又會變睇得出
其實我覺得請呢類上來,
啲高玩一發現佢地係柒,
應該即轉mode配合,
一齊鳩玩做效果仲好
09客氣咋 上次咪喺紹安節目串咗佢開天眼
你咪玩啦 一問米其他人仲玩乜鳩
就算其他人配合都冇用啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞