娛百狼人殺討論 (5)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
公道啲講問米今次算係有解釋過,
佢話視姦過1號,1號眼神閃爍,
我地睇youtube係無從判斷,
加埋1冇死咁佢認定1狼我覺得可以,
咁佢順勢見1踩8狼,
咁係佢視角10同2一定係好人,
咁1出8,8係狼王帶走一件應該都合理,
至於點抽9出來我真係聽唔明佢講咩
呢下真係佢發言on9 引女巫毒佢, 表水個bug 大到
新手光環+唔係原地起跳+鋒澤信用破產+09表水
跳贏左9成啦
仲未計中國祥開天眼坐7號位

再者,娛百狼人本身就輸輪次
就算鋒澤點鳩玩都唔會查殺狼隊友啦
佢話個佢個表情作狀
我第一round聽到佢天真既發言,我已經佢狼
因為上一局我覺得佢係識玩,邏輯係岩
都係博機會率~如果咁樣講預作為弱神, 騎士女巫係追輪次強神係咪應該即刻表水 驚比人刀中?

騎士唔通又要第一日白天即刻驗人, 怕第二晚會死開唔到牌~女巫唔通又要第二晚即刻毒,因為怕會死浪費左枝藥? 無得咁講架嘛~~
鋒澤好似真係試過喎再者 呢招有咩咁出奇?兩隻狼跳預言 死一隻坐高另一隻身份,逼真預講野無人信 唔係鳩玩架喎

6 號表水表到口疾疾,佢就算跳 力度都差啦,佢第二晚跳咪即刻引偉晉毒佢

如果鋒澤信用破產一定無人信,咁第一晚就係佢死唔係09 心啦

新手光環 原地起跳呢兩樣無得知,但你睇佢點樣發言先,根本就搏快快趣去後面休息
個預言家明顯弱智
09真係幾慘 上集D隊友又弱智 今集D隊友又弱智
其實8同9好慘,
比佢原地審判,好似審犯咁審,
其實個樣已經好似同死人一樣,
有時間你地可以返去睇下,
佢捉9個邏輯我聽唔明,
淨係知佢聊場外,
總之都係唔光彩架啦
屌呢鋪炒晒車
零九民跳預係跳得靚嘅 佢見真預言無跳先咁做想擋刀
6無跳 10擋刀 呢個操作係可以俾真預驗多晚
最弊真預6打晒kick呢 講完3 7金水又話要觀察3號
牙豬第一晚又莫名其妙跳完預又跳巫又跳騎
睇撚到我打晒問號佢一係民一係神 屌亂鳩咁玩
擾亂好人視線 佢最後跳獵人我以為佢狼王添
8我覺得係新手光環
唔係其他比較常嚟嗰啲咁講嘢一早俾人當狼打

牙豬啲logic真係犯駁 我無上帝視角睇到打晒問號
未睇身份為止我以為1 6 7狼 2騎 3巫 4民/獵(我唔信豬)5民 8 9民(或者呢到出一獵 但見9無跳就以為8)10預
9最後一晚爆咗視角得返一民 如果唔係呢次發言前我都認佢好
牙豬跳邏輯強 然後講啲嘢全部捉人表情狀態
今場又治癒,跳邏輯強似狼
有見到佢跳
但基於佢零邏輯嘅發言令我覺得佢狼王跳獵人
真預跳左亦都可以特登唔殺真預,屈佢做狼,等佢發言無人信

每晚都一定刀一個,機會率問題
依局除左語,豬,同成日教幼稚園英文個個,其他人都全部入過我狼坑,一係發言唔好,一係有bug
吓反而牙豬無入過你狼坑第一晚就唔知佢做乜鳩
我第一日後認得落嘅好人係2 4 5 10(唔計10我睇咗少少劇透
2第一日發言唔知點解俾我感覺似神職 之後第二日就死撚咗
外置位睇實會係6 7 10
最簡單邏輯
6號第2晚跳預派3 7金水 只係話1號定狼 佢視覺無10 10號都係跳預
7號跳作弊祥 直接派答案1 8 9 心諗真係on99 6號咁叉樣都可以係真預?
7號係狼原因 無啦啦話6係女巫 但人哋跳預 佢視覺又係無10跳預
10號畀我感覺就係原地起跳 狀態同尋晚真預都兩個人來
做好人冇好結果應該就快變番真我
金鐘冇提名係cls
同上集5號幾似
唔係佢信用破產就跳輸硬
而係綜合幾樣野,如果6號第一rd跳係跳贏左九成

亦唔係話預言家一定要第一rd就跳,個個人玩法唔同
但娛百個玩法,有隻狼咁衝左出黎,
佢第一rd跳勝算已經好大
冇需要冒09被推死+對方可能會抿神刀到自己既風險只係為去驗多晚
問米個好人狼人狀態差太遠
佢一咁樣跳羅志祥就唔會定佢做狼
問米做狼人同做好人太大分別
根本場場好人跟住問米佬開天眼就無得輸 真係好無意思
其實大家一直係度話問米作弊我不太認同,其實娛百跳預言家第二日沒有死9成就係狼,咁佢認定1號係狼見1號歸8號出去就推斷佢係狼王,因前置位好人一般未聽第二輪發言係唔會直接歸人出去,呢啲工作係9號10號位做,佢直接推8號出去所以8號被懷疑係狼王,而9號我返睇返第一輪發言,8號就來講完前佢真係做左過好大既動作,跟住小豬就望住佢笑,呢個係佢觀察系
至於其實昨晚一集佢捉到愷樂係女巫我覺得都係睇出來,唔知大家有無留意愷樂如果係民佢通常發言都好快好簡單,如果係神就會認真好多逐個點評覺得自己係神要做返啲嘢,另外我都有睇過小豬係大陸玩狼人殺都係勁,我覺得作弊既機會真係唔高
其實大家做唔到既事點解一定覺得人地都做唔到?
點解唔花時間留意吓人哋點解會做到,我唔係話佢百份百無作弊,只係我覺得細心觀察有啲點真係可以睇出來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞