娛百狼人殺討論 (5)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
睇錯時間,09劇透係1:39:47開始
後面2:20:28個度係同紹安呻新手冇得盤邏輯
佢劇透有講埋少少聽日個集,自己斟酌聽唔聽啦
今集突顯左娛百狼人殺既問題
長期請同一班人會冇新鮮感
但請新手 特別係班冇做功課就上去
會睇到觀眾嘔血

5 8第一晚就將自己打做焦點牌
5號帶錯人就算 但第一晚點369做乜鳩
8號不斷強調自己係好人同民 感覺似唔識玩既狼太緊張跳民

6號跳騎士 但走去驗1 明明1號唔驗都已經知係狼

總結發新人都係發一次一兩個好
https://youtube.com/watch?v=k5ncI2Sda0s

ECHO李昶俊
5 天前
2021年還在聽的舉手🙋🏼‍♂️

09新歌佢有留言,唔知一陣會唔會俾人屌爆
岩岩去睇你呢個 去到2:23:00左右
09話私下同主任玩過 09係場外睇冇玩
話主任都係第一晚裸點三狼
其實佢地私底下都好鍾意捧問米
真心睇唔明
都係果句,
一係全新人抽走愷樂09果類,
然後鳩玩鳩投做效果,
一係就全部成日上開娛百,
有一定基本功嘅上來
依家再聽返呢段別有一番風味
哇....5拿錯牌了
拿狼就3 6 9裸點三神

下集仲有5 救命
要上節目就要捧啦,
問米佬獅子座,
當年小鬼暗地裏係廁所講嘅野
都比佢拎上節目公審啦,
兄弟都冇面比你地算老幾

但好似1黎講聽日果局?

所以佢地上紹安度講佢唔知點
我又覺得09唔似咁刷鞋既人
如果佢知道中國祥係cheat既大可以唔講佢私下玩點
不過中國祥好撚黑人憎係真
勁鍾意認叻出風頭
就算真係抿人抿得咁準都可以謙遜少少掛
尋晚鋒澤跳預無問題,但點解佢夠膽發 1 金水?
聽發言+抿牌
其實鋒澤抿牌幾準 不過兩睇
佢做狼會抿到神,做民就變咗幫狼抿神
老實講問米係睇人面口係有一套,
佢最大問題係唔誠實,
以佢盤果堆邏輯跟本唔可能揾到狼,
但佢講哂出來又真係可以end game
論影響性比娛百慣用技倆
狀態流同聊場外有過之而無不及
好影響觀賞性
點解睇得出3號係女巫?
咁就夠資訊判1係好人?
如果1 係狼人咪大撚獲,就算佢第二晚退水都唔覺得有用
1係狼 咁狼咪知佢唔係真預囉
依佢擋刀操作,如果真預唔跳,狼揾唔到神,可能想會刀佢屠民,佢起身有槍直接自證身份+幫好人追輪次
退水就已經話明自己唔係預啦 咁咪盤返1入狼坑囉
反正第一、二晚點都唔會係1嘅輪次 要盤佢係狼一定係第三/四日(最後一輪)
如果琳妲唔跳預或者跳預跳得合理啲,1係有可能入個輪狼坑架
不過1號發言一直似好,再加佢呢啲低玩睇狀態都知係好人
狼知佢唔係真預~不過唔會知佢係平民定其他神。
如果鋒澤唔前置位跳預,查個毛都未必會選擇對跳證身份,大可以隱多晚~鋒澤呢下動作,令真預曝光,再浪費埋騎士

係查個毛既角度,你前置位跳,根本唔會知你係想擋刀定狼王桿跳 發同伴金水~又唔會知自己呢輪會唔會比人投左出去,根本就係逼左查個毛跳出黎~鋒澤呢下動作真係...只可以講如果唔係因為佢係鋒澤,係大飛大根咁樣飛,晨早比人屌到飛天啦,鋒澤就都仲有人會幫佢講好說話
建議爬文
屌好嬲
獵人唔知亂喺到帶 平票唔表身份
女巫又唔毒1 對跳預言兩個都要帶走係咪好難明
一神換一狼 仲要悍跳狼大機率狼王
呢一晚無死就基本可以肯定1係假預言
點解騎士又要去驗...
不過我覺得可以體諒
背鍋程度 獵人>女巫>>騎士>>>>>>>其他好人
仲有問米佬每次都抿到蝴蝶
係真係熟到可以一眼睇得出?
老實我抿牌覺得5 1 2 3非狼即神
雖然係中 但我都唔會有辦法去咬定話3號係女巫
最多覺得佢係神職
屌我睇到第二晚完咗已經想熄
零九
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞