娛百狼人殺討論 (5)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
卜心係反米清泉
今集好難睇 鋒澤亂玩 問米爆seed
狼亂互咬 唔殺金水 殺左大家都懷疑既9號

問米真係好肉酸 第一晚冇資訊
第二晚個個發哂言問完米就爆seed
明明話 10 11 唔係預言家 冇懷疑佢兩個身份就直接點四狼
出貓真係唔好太高分
如果最後剩三神一狼一民 入夜狼刀民 女巫毒狼 咁係邊個贏
應該係狼贏 狼刀先至
佢本身係寫都唔寫嘅人嚟
神秘狗 D邏輯的確好難明
小蒼 係 熊貓個陣幾勁 依家可能無咩玩都係廢左
第四季 真係無咩幾多深刻局
睇JY D分析 點狼 認狼發言
最好睇都係熊貓同埋godlie第2季
個陣佢發言仲係好用力

之後佢就改左,唔太用力點狼
已經無乜理輸贏咁
睇對手,同埋jy自己都講
唔知邊集一開始警上第6個發言,
已經點左3狼出來,
然後比製作人捉左去傾計,
話佢唔好咁張揚,
同埋ks上唔上來節目嘅問題
佢又聽唔清發言,
之後開始就狂發狼比佢玩,
同埋再加上第四季一開始
玩陰陽使者板,個使者勁到癲,
然後製作人又想突顯第二場景做賣點,
搞到好多局都抄,由朝玩到凌晨,
正常都會頹,所以有時你會聽到
某啲玩家會講啲咩我都冇點聽邊個邊個發言

神秘狗係佢語速快到我聽唔明
佢果啲係咪邏輯來,
同埋我睇又冇拎紙筆寫,
有時啲共邊關係一唔清楚,
我就跟唔切佢邏輯,
我聽佢多數都係睇佢保邊個
打邊個睇下票形就算

其實第四季最好睇應該都係腿毛做狼
只要佢一比人查殺,基本存活率好低,
但佢次次鳩up一大輪冇人信然後認狼好好笑
網友叫09發一下今天的心路歷程
其實10人局最平衡應該點分配角色?
我見娛百 狼王騎士局, 狼勝率得四成
預巫獵配4民
女巫全程不能自救
呢一場黎講我覺得都係引言下一個被刀走好人既前言咁掛
改鳩我發言,唔反等幾時
問米咁玩真係有意思咩
呢個都係主因之一
不過真係好想睇JY繼續玩
太少人玩到佢既水平
唔係點4狼勁,係勁在成日估佢唔到
邊個位認狼 打個D戰術

熊貓殺就算秒殺局都照播
其實問題唔算好大
GL實在太多新手

今季印象最深係驗屍
笑撚到仆街
呢個局4成已經算多啦
全靠好人之前都亂9咁玩, 呢個月黎好少少
紹安覆緊盤 整理下重點︰
1. 聽日會出片講反水立警,因為係最基本邏輯但唔知點解一堆人唔明(丫頭、問米etc.)要卜心解釋先明鋒澤鐵好
2. 小賴咁樣跳預詐卜心身份係零收益
3. 心緹第一輪發言開天眼,因為如果佢係好人冇可能認10同11都係好人,只有係狼先會知兩個都係好人、先講得出覺得10係真預11係好人想搶警徽
4. 零九第一輪發言有啲狼,要退水俾衫鋒澤著應該警上就退
5. 鋒澤on9在唔係預但反水立警,但後面盤狼邏輯冇乜問題
6. 紹安都睇唔明問米點樣點出四狼
好地地12人局又問米
完全解釋唔到點解咁肯定12係狼王
今集好睇又好笑
1問米 大展神通 扭轉戰局
2荳荳 開始隱得唔錯 但比斯亞踩到慌左
3愷樂 無敵好人狀態
4丫頭 送頭但扮神走
5小賴 邏輯清晰抵拎mvp
6心緹 無咩特別 一開始就比隊友賣走左
7宇辰 賣隊友 跟風亂踩 比人講中就轉軚 臭狼
8卜心 成場都點得到位 最後尾刀
9 斯亞 直覺敏銳 死踩2保1
10 09 可憐
11鋒澤 開頭7左 但警長無歸錯 隱到最後
12偉晉 跳獵呃到唔少人 除左問米
紹安覆緊盤 整理下重點︰
1. 聽日會出片講反水立警,因為係最基本邏輯但唔知點解一堆人唔明(丫頭、問米etc.)要卜心解釋先明鋒澤鐵好
2. 小賴咁樣跳預詐卜心身份係零收益
3. 心緹第一輪發言開天眼,因為如果佢係好人冇可能認10同11都係好人,只有係狼先會知兩個都係好人、先講得出覺得10係真預11係好人想搶警徽
4. 零九第一輪發言有啲狼,要退水俾衫鋒澤著應該警上就退
5. 鋒澤on9在唔係預但反水立警,但後面盤狼邏輯冇乜問題
6. 紹安都睇唔明問米點樣點出四狼

2 要睇片先知點解
4 係09 本身真係想做警長,到鋒澤做得乘佢先退?

紹安唔係認卜心最強女咩
同埋紹安成日同其他人一齊笑問米
小賴真高配
狼隊邊忽好形勢
唔明點解12唔認狼王走
笑撚死 呢條真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞