娛百狼人殺討論 (5)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
8號個傻鳩贏
預點解第一晚一定要跳?

6 號係預,已知1號係桿跳狼發10號查殺,白天焦點位一定係1,10 出一個
自己第一晚只係查到好人,點解唔可以第二晚先跳~如果查到狼,直接報雙狼,查到好人 都可以直接報兩個金水,直接提供3個好人位比好人排坑
問米心諗問完米都贏唔到,
又可以blacklist幾條傻鳩了
其實零九,愷樂同偉晉真係有d狼,愷同偉死踩7,偉又突然信1係預言家
零九又點出獵人,雖然錯
呢個情況唔死機會大,白天一定出1,10, 自己唔係焦點牌

反而如果如鋒澤對跳, 就會將自己打成焦點牌,呢個情況10號就唔會跳
結果白天會出1,6 , 有機會死
6號做乜9要假跳預言家,明明平民
重睇啦
10找獵 發言失誤
6第二晚才跳導致10被票+發言自相矛盾

問米除咗問米之外我真係諗唔出咩邏輯可以直接搵到狼,仲要知小狼定大狼
笑撚死我真預第一日唔跳
09賽後討論個厭世樣勁無奈
4神3民
而家咁樣冇咗個民造成好易屠民
問米除咗問米之外
啲發言勁亂
唔係狼都想投佢出去先
都唔知佢up mud 9 投走佢希望佢咪撚嘈仲好
娛百個玩法好人本身輪次就贏
6跳預就可以知4個人身份(1狼,6、10、3/7好人)
得返6個位搵兩隻狼,神職跳一跳、騎士驗一驗
基本上狼人已經冇得玩
娛百做預言家真假都要有口才同狀態
6 號做預言家差到呢

女巫唔吸收上局經驗又唔平衡

問米根本就冇人知講咩
偉晉最尾話唔知佢跳左獵人
我都冇留意佢跳獵人...
預第二晚一定生存到
佢第一日跳其實都報到3個位俾人排坑
1號鐵狼 一個佢查嘅金水 一個係10號大機率好人
同埋可以避輪次落後 (就算6號無人信被投死都仲係3神3民,但如果10號因為拍唔出身份而死嘅話就變咗得返2民,變相令狼人容易屠邊)
即係好似今集咁
狼視角點會肯定到09係神定民,無辦法,輪次問題,你跳出黎直接打鋒澤係狼,你發言要好過佢。鋒澤前置第一個位敢跳狼 ,力度已經有,查10位歸票位亦合理。

真預可以隱一晚,但佢第二晚個發言的確係on9。呢樣唔關角色牌事,係玩家問題
佢跳得好明顯啦
仲話你殺我我帶走你
不過唔知佢會唔會鳩跳就真
新手光環+唔係原地起跳+鋒澤信用破產+09表水
跳贏左9成啦
屌 我無睇最後
報金水矛盾,完左我以為佢平民假跳
6號第一晚唔跳都算
零九平民幫你擋刀
到跳預言家時又話3號係金水又懷疑3號咁想點
搞到3號偉晉走去毒埋佢

零九真係枉死

下次請嘉賓上黎玩獵人局算啦 又輕鬆又可宣傳又唔會俾人鬧
6 跳都唔一定有人信,佢口才差到咁
而且唔係跳左就出到4人身份咁簡單,
站6號真預視角,1 係桿跳狼,發10查殺(唔等於10一定係好人,可以狼王桿跳預發查殺比10狼隊友,坐高10號身份,自己係6號位,未聽10發言,未知10號會唔會跳預)

第一晚跳的話,只可以提供到1 係桿跳狼,自己真預再加一個金水。不過前題係有人信先得 , 要考你點樣跳贏一個 夠膽1 號位跳,發10號歸票位既預言家

覺得唔係話第一晚就一定要跳,跳唔跳可以有好多考慮因素,唔係話直接跳左先,起碼唔洗背鍋,比好人自己決定就算。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞