[26]電單車交流區(37)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
小弟部big one都係六毫半一公里
係咪tec個代特別大食?
有時有
120 160同120 180唔差好多錢,差一百幾十有啲甚至一樣,偈油cb400多半L,零件貴指本田嘅零件係一件拆開幾舊分開訂再組合但係其他廠係一組過買,計返本田係貴好多,至於操控上,以cb400同mt07做比較,低中速mt07係優勝好多,因為cb400要拉到著tec即係大約6500轉左右先開始上力,如果唔係佢同250cc其實無咩分別,仲要比其他雙缸車熱,低轉仲要好震,以新車對新車佢依家個價同07一樣,但係零件比人貴,同埋仲用緊90年代嘅科技,有錢又想玩本田四缸,我寧願買cbr650好過
經驗之談,未必准,只可作為參考。我之前睇過一部小忍,著engine 燈,試車上唔到轉數,個師傅講係行車電腦有事,佢拎去比人set返就無事,不過我無FC最後架小忍有無整好,建議你比相熟車房睇下,可以報下價先唔一定要整,問清楚後再決定,希望幫到你
如果六毫半,應該要黃金右手,成日高波低轉先得
唔該晒P牌仔乜鳩都唔識
無所謂既,大家都會經歷既階段,只係想多d愛好玩26既巴絲都可以玩得開心愉快,經濟實惠
仲有一樣,買二手cb400 好易買到成車淘寶料同改裝件嘅車
cbr650,睇下香港個垃圾代理入車就知,台灣出名入車慢都已經入齊cb650r cbr650r,香港前者唔入,後者先入得一架問知佢拎黎打j定點,都唔係攞黎賣。但水貨個價仲貴過台灣真係買唔過,台灣係進口車由其大車價位一定高過香港,佢地關稅收好高下,仲要因為過環保六期例,搞到台本啲車好多都閹割哂馬力
所以依家眼見依家真係少咗好多人玩本田車,多數係msx125,cb300,600rr同1000rr
R6
本田車好,但香港唯一敗在個代理上。講價台本其實都唔係話抵嫁,甚至返廠整車都唔算平(台灣計),但佢勝左真係服務質素好,你買得佢架車,有咩問題佢一定幫你搞掂,再睇下人地個showroom

https://youtu.be/btUMT3v7d10
無錯,個代理真係…
日系四大天王嘅香港代理,Kawa就好評價、音叉都好似話唔錯、樹枝皮就話hea下hea下,最後果間...哈哈哈
大力堅好服務,其他幾間無得比
MLT 坐枱個兩位我覺得係睇人
我聽啲人講音叉算係咁,好老實講每個人第一次想買車點都會有好多疑問同擔憂嫁啦,香港好奇怪嫁喎成日都好似唔憂做咁,好多一開頭你未問想試坐已經串下你,問多幾問就屌鳩你、想問意見就會話你唔啱呢架車嫁啦、第二架啦好唔耐煩咁
買車就係,你試吓訂零件,十樣有九樣都要等三個月,加錢坐飛機先係等一個月
香港地買車前真係要做下基本功課先好入去睇車,太多你想問下意見之後都唔會點理你,講真做得行貨代理打開門做生意唔係預左有啲真係對26有興趣但零知識嘅客問野咩
香港地大部份整車我聽見都係咁嫁喎
呢層我就咁睇
你落車行之前 一定要知自己心目中係想買邊架
然後就直接同佢講想試坐
比職員知你心儀左部車好耐
知你唔係運吉 咁態度都唔同啦
如果你唔知自己想要邊架
落到去咪浪費大家時間
特色 性能 規格 逐樣向你演說咩
因為真係有啲人淨係想接觸電單車但完全唔知邊款先適合,個心又十五十六,台本做得好嘅就係真係有呢類人,佢會慢慢同你傾同你分析邊隻車先啱你,見到有啲車真係太大馬力會擔心你揸唔掂,會轉推介其他車,香港真係冇乜邊間追得上
講到尾都係土地問題
設施上就土地問題啫,sales嘅服務態度好明顯個人/公司風氣問題啦
朋友 香港地寸金尺土 壓力大到仆街 個個都要為口奔馳 開少張單就少一筆 點樣有心情好好招呼你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞