[26]電單車交流區(37)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
岩岩同fd子傾完,07 2020可能大改,想買架羊或者400cc左右先返工需要,要將軍澳入鄉園圍
早兩日去,見到隔離有師兄好似訂07,如果我冇聽錯就應該下星期
但下年改款e家買好似好9
想問下,我架ninja300 啲啲污漬係咪水箱漏水造成?係咪出左事
上網睇唔係2021先發表咩?
放下先
你水箱水咩色
得喇得喇,呢個新聞個時個個巴打都有睇到,係我e家先拎到牌
但見好多p牌mt07
紅色,某牌子油性水箱水
落車房先睇水箱蓋有無打柴,然後睇喉碼,再睇水喉
利申:睇圖估
鬼佬好多都講07係新手車,車身輕,你有返咁上下重量其實唔過份,油門在你手,一切都係心態問題
揸緊07,好想換tmax
岩啊 心態好緊要
萬里達訂左車29號先有得拎, 好心急
小妹啱啱玩 26 唔係好識, 車行嘅保養洗唔洗比錢?
話說如果"改車"就冇保養, 但點先算改車? 如果加尾箱, 側箱電話架去保養之前洗唔洗還原?
訂左咩
唔答我 咁我都唔答你
睇圖似碌過d 油漆多過水箱水

BTW, Hihi 噢抱抱
唔好急住出街住,近近地係屋企附近玩下架車先
油門,離合,Break,收放熟少少安全D
根本揸得衰嘅話,揸咩都可以炒嫁啦,睇下一年唔知幾多r3 忍300/400出事咪知,同埋揸26最緊要保持放鬆同心態平靜,我都試過有時揸到燥燥地搞到揸到有啲危險(係台灣揸細cc太多濕鳩野搞到),事後我都自己反省覺得唔好,下次要改善

新手理論上講最好緊係逐步逐步升級會好啲嫁啦(啫先係200-400呢個階級),台仔點解佢地一考到大cc就會話一黎可以上600中量級車係因為佢地本身至少要有細cc一年先可以再考大,理論上起碼對電單車同路面有一定經驗(當然依然好多三寶

係香港用路同考試環境計,直上600其實都可以,不過謹記俾油同控制車量要小心更多,最重要管理好自己心態,咁就可以長揸長有
孝子車當年討論就係我岩岩學車既時間,估唔到今日仲有人拎呢篇野出黎兇人就真
即係話個情況冇改變過
其實成日提住自己26就人包鐵, 人地就鐵包人, 無論係人地cut雙白 + 自己正線啱哂都好, 撞左都唔知有冇命 claim, 就會好小心
老老豆豆我覺得mt07真係好撚慘,明明都係一部好車但就因為某啲人揸得衰/真係不幸出事搞到呢部車俾人笑

以前都好似有單學牌揸架r1上大山之後炒車死左,香港都唔知有幾多學牌經常扮有正牌然後違返哂學車規條,淨係youtube果個乜鬼小林已經係啦,又上公路又盛,仲要唔知係咪係非學車時段揸架車遊車河
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞