[26]電單車交流區(37)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
因為根本如果香港拍diy/駕駛/考試心得,第一時間收到嘅一定係批評同質疑,淨係拎魚波啲片做例子就知,當然佢嘅片唔代表啱哂/仲有好多不足啦,但係你睇下香港圍繞住電單車嘅片,佢拍果種根本數一數二地罕有,所以即使唔係叫好好,但佢嘅勇氣我覺得值得表揚
Monkeyrider 有時睇睇吓都幾悶 90%攝車
所以咪話係心態問題囉,技術經驗要慢慢累積,不過你係學牌P牌就當自己係motogp車手咁玩,十條命你都唔夠用
佢同佢細佬都炸彈泥
魚波睇得出係對26有熱誠同真係有心做嘅
魚波啲片好好架啦,業餘嘅人有咁嘅整車技術同手車已經係一流,仲去挑剔人嗰班車房佬問心嗰句你又有無咁嘅耐性去拍片俾人睇
你漏咗樣嘢無講,係呼空油
一個學牌唔掛學,一個好似就嚟上駕駛改進課程
monkeyrider冇乜野既
我覺得唯一問題係
鍾意左邊攝車

同埋可能慣性收視太多
唔駛再點整出車片,直接返工放工攝車upload片算
我覺得最大問題係香港人睇片嘅口味上直接導致好少有台仔果啲多樣性嘅片,仲有香港好多人對學術上嘅都未必有興趣(通常可能真係有揸26嘅先會睇)。

同埋人地好多都係全職去拍關於26嘅野,香港好多都係業餘,仲有一關於學術上嘅野香港人好自然就一定會覺得佢唔啱、係到屌柒對方做錯哂,台仔嘅當然都會有呢啲但有啲人會用返好啲態度同出片果個人提出疑問,唔係好似香港咁一黎就屌三屌四
佢啲攝車真係我俾啲台仔睇都睇到o哂嘴,最重要佢果架係600rr 而唔係羊仔
其實都希望佢地有錢賺
就會提高拍攝質素
我諗youtuber有盈利應該得魚波同monkeyrider
我都覺得差唔多要多元化啲
其實真係都幾難,市場太細(以廣東話嘅觀看者黎講),台仔嘅片因為佢地係用國語,大陸人/海外華人都會睇得明,香港用廣東話嘅話開拓觀眾來源係特別難
有咩多元化提議,我諗佢地會睇到post既

不過香港地
景點又少
禁區秘位又唔出得片
整車改裝片悶
飛車技術類就唔好提

最後都係睇學車資訊同睇攝車
係香港人好多都鍾意睇佢一類,學術性根本唔少都懶得睇,你睇魚波果啲就知
不過我覺得最近好似帶動左好多人考牌
我覺得係因為26速遞好搵
600rr攝車唔奇,水鳥呀,三輪攝車都有
佢冇出樣又冇證據係佢楂緊
紅/粉紅...
其中之一啦,另一個原因我覺得係因為啲人開始受夠塞車/黨鐵,寧願花多少少錢學26揸26黎當交通工具,香港個交通環境我覺得會開始改變,不過一日啲骨位不足解決唔到,未來泊車會越黎越難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞