[26]電單車交流區(37)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
條友用幾隻字就形容哂啲片有咩問題,喂大佬你都要用下啲例子去指證點不足先得嫁,我淨係講香港啲試揸車,ibike 同moto1已經差天共地啦,前者就得條bgm再加引擎聲就冇,後者就有試揸心得、 簡單介紹下架車係點同有咩感想,我再用返魚波cbr250rr 果輯試揸片, 有介紹有簡單講述車嘅歷史、有心得、仲要有用唔同嘅拍攝角度( 當然仲有唔少嘅進步空間 但已業餘計佢已經真係拍得算幾好)
不過講真,佢都攞位攞到幾盡,同埋我攝車唔會好似佢一邊攝一邊大聲呼油,怕嚇親啲小朋友(細個成日俾啲響喉嚇親),寧願慢速咁慢慢睇好過
呼空油真係好核突
慢車唔得既? 等下唔得既? 係要凶鳩人
我會呼
人地先聽到
我就連喇叭都好少按,記得以前新手46前面有架車玩野定冇心硬cut,我老豆屌鳩我做咩唔砵佢
睇吓邊度呼啦,大路轉緊入小路,行人過緊馬路都要呼其實好無禮貌
我覺得呼少少油就無傷大雅, 不過就唔好好似佢有啲位呼大油, 因為真係有啲人會嚇親,條友如果嚇到暈低你都幾大獲
我本來都以為係淺到油/其他人野所以冇理佢
但啱啱比車房睇話條喉有個位漏緊
呢啲理論上應該行人優先,太多嘅話我會揀慢慢入好過,呼大油嚇親人真係唔太好,可能衰啲俾人投訴你改喉
喺高雄揸都係咁?
關高雄咩事?
我自己係,不過好多人唔理行人照衝啦
尼日巴喺高雄住
脫苦海人士
但整體上啲人係拉轉起步多,唔係香港呢啲主要嚇鳩啲人
我係高雄短期做啲野咋,遲早都要返黎
記得喺高雄考埋重機牌先返嚟呀
香港考車牌好痛苦㗎
Sor我以為講highway攝
街道唔會呼啦
我係香港考到先過去再考
我成日同人講,我香港考兩次用左一年半,台灣唔夠2個鐘就考到。諗起都唔抵,早知會過台灣做野就直接淨係台灣考完返香港加簽返
兩個鐘
不過白牌都可唔可以cup到香港牌㗎?
P牌出Rebel 500會唔會好難操控?
放100個心
呢d車好溫柔
就係可以直cup 3 22,勁多香港果啲過去讀書考牌,之後返黎香港換牌,屌你老尾台灣用架自動波考仲要用兩三分鐘考完,就可以簽到香港棍老電,最起碼都要係大cc先cup得呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞