[26]電單車交流區(37)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
陰公
巡航車普遍都好易揸仲要好舒適, 不過反而要注意可能係架車偏重,仲有轉彎唔夠啲街車跑車靈活,放鬆下個人咁輕鬆啲揸就可以
香港:馬路炸彈孝子
屌你老尾,揸巡航車都要揸到咁盡,點解唔揸返街/跑車
咩車都有潛力
睇車手既技術
最驚都係磨腳踏咋
好撚癲
當爆水嘅一刻你係駕駛緊,
風向會令水份向後吹(就好似向後射咁)
水箱水高溫蒸發一般係白色
如果水路污穢就會係啡色
佢交左比車房睇就okok
聽魚波條撚樣直播講過
原本2部車都有只談spec嘅shot
但之後佢因爲驚d片太長就全部cut哂佢
原因係睇spec上網人人都識睇
所以就選擇係揸車感受同歷史上同日常用途講多d

下下都用台灣bike in嘅團隊加網上雜誌去比較真係好唔公平
香港果堆moto 2 ,x bike,每月收緊接近六位數廣告收入無人屌,走去屌個自己一腳踢嘅channel
monkey雖然成日攝, 但都算會留意危險地方
至於佢細佬上次炒完車, 附近仲有其他車黎緊既時間
仲行去迴旋處中間影相
魚波依加拍埋就咁motovlog仲咁高收視
上左幾日就等如之前幾個月既技術片

不過motovlog咁類係係吸引到新手
當初都係睇monkey先開始留意電單車
你看穿一切了
拍motovlog唔洗比人屌
拍學術仲唔洗比人拎黎比較同屌
好快成個26界都係人人motovlog
*拍學術仲要比人拎黎比較同屌
我上面打錯字,自膠一打
長期行市區, 塞車攝下車, 係咪唔建議揸Rebel?
乜L都motovlog算
到時鬥拍攝器材😂鬥車靚
或者鬥女
小林應該係最後贏家
老牛
無用拍極都係小眾睇
除非揸26嘅人好似澳門,台灣咁多
就算依家台灣咁 channel都好多,但講緊都用左3至5年浸先有依家咁多元化,質素一樣參次
講明先,channel同網上雜誌係兩回事
有時細心睇下,有d大家公認好睇嘅channel而又一個人做嘅,有d背後都有贊助商
所以我先話香港人大部份嘅口味都集中哂啲moto vlog,啲教學上嘅野我諗除非係果啲所謂學車心得/攻略,其他果啲維修diy 啲人唔會點鍾意睇。

香港同台灣最大個分別就係前者就算依家開始多左人揸26,但比例上根本都係唔多,台灣多人揸咁多,就連google搵都可以見到佢地圖文並茂嘅心得分享,反觀香港
我覺得冇乜所謂,呢間以巡航車為例屬於易保養又唔貴,你用途我諗都係代步+玩嫁啦,有愛就得
係,就算台灣整26嘅diy都唔多channel做,有都係好初階換下簡單嘢,
高深d嘅,白同學diy教室,都係極高資訊味,無乜靚畫面可言
更可況香港,46咁多人揸都無人diy,仲要26
佢唔只聲男人 樣都男人wor
台灣另外一種多人睇嘅電單車片就係旅遊性質,不過香港地方咁細都好難拍得啲乜。一係拍下咩咩香港島環島遊、青山公路遊記,一邊揸一邊講香港有咩26遊車河好地方
香港想diy最大嘅難題係冇地方
好老實如果唔係東涌道以南嘅路要禁區紙先入得,拍條大嶼山26遊記都應該可以好好睇
26都好多人DIY嘅,46反而少,因為無地方俾人升起部車同無工具拆,26就簡單好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞