[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 4

1001 回覆
55 Like 5 Dislike
但會好快失去香港既控制,支共會崩潰變成幾個地方勢力

10年後完全滅亡
英國皇室延續數百年無比人推翻?唔熟英國史咪衝出黎柒好無
你當英國d王朝全部都係依家溫莎王朝????

美國你當推翻奴隸制度係咩黎?咁都唔叫大既政治動盪?
下個月
之前聽過一個擺檔既算命佬講,通常都係睇到3個月內最清楚,睇半年後其實有機會改變,1年後個d 更加唔洗講,所以過一年個d 真係唔會準,因為變成點,每個人都會影響大家,蝴蝶效應,所以focus 返今年會好d
,其實我想集中返喺1-5
未來係自己創造出黎既 天時只係輔助 如果話你聽會贏係咪坐係度乜都唔做先?
點都做啦緊係
不過想有得打下氣
我想問
香港會唔會行翻六七暴動條舊路
好灰心......好似見倒個劇本咁
今晚喊到收唔倒聲
一無力又要入黎睇下
港共政府到而家都當呢場運動好似67暴動咁研究,因為有相似性
完全冇相似性。

示威者個激進程度同當年工賊會根本冇得比。

依家絕大部份惡意破壞都係黑警臥底自編自導自演的

係港共千方百計令呢場革命變成六七暴動。

咁到底係香港人,定港共主動引發佢口中暴動呢
而且,港共咁樣做,始終係自己欺騙自己的行為。

騙不了香港人,投資者,仲有西方世界。

你唔見西方世界始終如一咁,企喺香港人呢邊咩?67暴動果陣,當年香港人同外國都冇企喺班工賊會暴徒果邊。當時班工賊會真係無差別咁攻擊,放土製炸彈。
極唔相似 是但講幾點都知
1. 講到厭嘅冇大台
2. 參與度廣泛 connect咗社會各界 匯聚咗一大班嘅中產專業人士 某程度上佢哋就係政府所講成場抗爭嘅幕後「金主」
六七有冇三次嘅百萬人+N次嘅幾十萬人遊行? 六七暴動係「真·一小撮人」喺到搞事 現今市民對政府嘅厭惡係有過之而無不及
3. 國際呼聲極大
4. 手機+互聯網完全普及 資訊流通極快巳經係好好嘅文宣平台 所以亦都成日可以好突發咁動員好多人
5. 行動模式多元 人鏈 連儂牆 放映會 唱歌etc. 抗爭係完全走入社區 呢啲令到成場抗爭加哂分
6. 抗爭者普遍教育程度唔一樣所以好少會好似六七咁踩過界 而普遍市民亦一樣 思想上係認同去追求一啲普世價值而抗爭
重有香港喺1967嘅國際地位同而家比已經差好遠
人地冇腦政府未處理過啊,所以咪覺得同67似,要搵reference 點處理啊
唔會
宜家全世界都睇住你香港呢台戲點行
67年只係一單中英糾紛
但宜家係中美之間嘅風眼
唔單止係做reference, 直頭想變做67, 所以先咁多鬼

但中共既劇本唔會成功,因為好似上面師兄咁講,抗爭者教育程度唔一樣, 仲要無大台, 不分化不割席, 廣大左政治光譜, 聽上去好包容, 但其實係互相制衡, 我地先未出事, 行到咁遠。

我地已經創造左一個新既政治環境,仲要不斷進化/自我學習。好似林鄭lee d 食古不化,仲以為精英政治係主流既化石係永遠唔會明白和解決到件事。
最亂係20個日?
未覺得係,感覺團結好多,被捕既手足冇之前咁多。
定係下星期至係最難頂?
今晚元朗都已經好難頂
邊會有reference

今次應該係世上首次真正冇大台,只靠市民自身的ai式抗爭。

重點係港共唔敢面對事實真相,唔停咁自欺欺人,先去到呢個局面。

港共算好彩啦,有超過2成人口出來反政府,換成其他地方政府一早俾市民推翻啦。係香港特殊局勢,仲有美帝呢段時間常常勸香港人保持克制非暴力,救佐佢哋一命呀!

最緊要係:香港人係懂得從歷史中吸取教訓的一群人,從失敗中學習,以前的手段唔會再有效。
下星期開始 連續兩星期
大家補補正能量
上網睇YouTube Brian Cha
頂住喔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞