[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 4

1001 回覆
55 Like 5 Dislike
鼠疫?諗緊買機票走人
擔心區議會結果會係好定壞
好準 黃色經濟圈開始有成效 美國人權民主法案過左
而美中總有不足,理工保衛戰大敗,大量手足被捕、困於理工
呢啲勝利係用血換返黎
準到仆街
見到自己有份投嘅候選人當選覺得欣慰
西曆11月8日到12月8日正是乙亥月開始到丙子月的第一天,取其卦象,可見其月中演變:
六四,渙其群,元吉。渙有丘,匪夷所思。
九五,渙其汗,大號,渙王居,无咎。
簡單講,大氛圍是煥然一新,解散一批人,是就是吉兆,連鎖效應下竟可以將另一批人聚起成新風氣。
再發展下去,棄舊納新,更是別有一翻新氣象。
那解散的是何人? 是官是警是議員?
再推算下,11月25日是個溶冰點——

日出之雪漸消溶
術數上,日即太陽,天干為丙,節氣小雪在11.22,小雪之後第一個出現丙火的日子是11.25(丙寅日),寅取震卦東方木,太陽在東方正是日出之時,亥水之月的小雪遇上首個日出,冰雪感受到日出熱力而開始溶化,如前文一起首所述,這裡的雪(水象)是代表大家心中的鬱結,11.25日有令人一解鬱悶的事件發生。推理就是11.24區選取得移風易俗的結果,建制陣營大換血,新上場黑衣陣營形成煥然新風,令世人一抒鬱氣

走?香港自己屋企,走乜野走?
已經準備移居
日出之雪漸消溶
術數上,日即太陽,天干為丙,節氣小雪在11.22,小雪之後第一個出現丙火的日子是11.25(丙寅日),寅取震卦東方木,太陽在東方正是日出之時,亥水之月的小雪遇上首個日出,冰雪感受到日出熱力而開始溶化,如前文一起首所述,這裡的雪(水象)是代表大家心中的鬱結,11.25日有令人一解鬱悶的事件發生。推理就是11.24區選取得移風易俗的結果,建制陣營大換血,新上場黑衣陣營形成煥然新風,令世人一抒鬱氣

我幾日前望過呢個post
然後今朝睇新聞時心諗,會唔會真係準到咁
勁人係好準。根本唔係迷信
係統計學
希望高人繼續指點
準到呢
岩 走乜撚
不如大家諗下個病打到黎大家可以做咩先預防先喇
例如大家幫手洗街清潔都好
BTW 香港呢幾年鼠患真係多咗好多
懷疑老鼠藥已經失效
唔好大意. 雖然佢地係輸, 但佢地仲可以做好多野.
而家場運動. 自從POLY一戰, 都大傷元氣. 我地都唔太好受
我都係咁話
想下辦法
搞下些老鼠先
有左鼠患好多年
老鼠入屋咬人都聽唔少
鼠學習能力都好高,可能都知食完會死唔再食
另一邊好多區都捉哂野貓,或人為餵到肥哂唔捉老鼠,呢d都係其中既原因
今日開始就係子月
到底邊個先係國賊呢
第二點十分認同,啲老鼠喺市區幾乎冇天敵,本身已經唔多蛇,而家連啲野貓俾班貓奴日餵夜餵餵飽哂,啲老鼠仲唔發圍咩
中國火箭助推器墮落民房 釋有毒氣體引起大火
https://lihkg.com/thread/1756710/page/1
又跌嘢落嚟
雖然係佢自己射上去
建制派議員
香港d 老鼠死晒未。咁多tg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞