[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 4

1001 回覆
55 Like 5 Dislike
係咪講緊香港儲備?
喺Youtube睇怪談2019,訪問過祖利安,話中共整咗幾個風水陣喺香港
風水係古學者用黎保命的招式
玩晒玩左幾千年
點都有返少少料到
有人話佢係邪嘅 祭妖蛇辦破蛇
加埋春牛圖唔句「秦淮吳楚多流寇」,好地地又點會多流寇
地母經提到「晚稻無可割」
健波兄個收成期⋯⋯

己亥春牛圖有提到「蠶娘採葉扳枝哭」,以香港嘅情況計,蠶娘應該係指林鄭。
蠶娘情不悦,見蠶不見絲
睇嚟林鄭應該係白做一場,好夢成空。

之前幾個庚子年:

庚子年 .1840年 : 第一次鴉片戰爭

庚子年 .1900年 : 義和團發起的庚子事變引至庚子賠款

庚子年 .1960年 : 中國處於大饑荒

又係中晒,有冇咁勁
1840年 : 第一次鴉片戰爭 > 南京條約
如果配合埋推背圖嘅「99年成大錯」
唔知會發生啲咩事
加埋春牛圖句「秦淮吳楚多流寇」,好地地又點會多流寇
[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 3
https://lih.kg/ktpBdGX
#924 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

老人星出現南方 紀念化為公正堂
西南獨立曇花現 飛虎潛龍勢莫當
聯軍東指成一氣 劍仙俠士有奇秘
水能剋火火無功 炮火飛機何處避
此是陰陽造化機 土意發明成絕技
稱雄東土日己終 物歸原主非奇事
此時國恥一齊消 四海昇平多吉兆

日出之雪我估係某些一直被掩蓋既真相會浮現
例如831、浮屍案
岑子杰…真係一單爆過一單…
其實風水命理呢啲都係統計學既一種
統計學要有樣本和數據,風水冇相關統計的文獻,故不是統計學。
留名學野
風水唔代表可以完全改變命運架
尤其係國運依種
若果命中注定氣數已盡,其實好難改
你都on9, 就係統計完至有結果話係咁樣,例如面相咁,掌紋。

不過我讚同蘇民峰話,風水都要跟時代進步,因為時代唔同,舊有既結果可能唔同例如窮
我上過data science堂
有個assignment
有一個資料庫
就咁有晒航班升降時間,航空公司,起飛及降落地點
憑呢些資料就可以預測佢延遲起時間
準確度10分鐘內
( Show Blocked User - 送膠員 )
block咗成個月
佢唔係統計學
而係經統計再推敲, 揼左個理論出黎, 再反證發現無誤, 而形成既理論

你講統計學係睇低左風水
你咁講顯得你好無知
隔離香園圍post應該要大家幫助,個邊講緊
用現代既技術同古代既技術來比較. 根本冇得比
不如你話以前要行幾耐, 而家飛機飛幾耐就到啊. 統計範疇都唔同

只可以講所有野都會慢慢演變.
所以係唔完全,而唔係唔可能改變
如果你命中註定結到婚,但你死都唔結婚
拎把刀劈你都say no,依d咪可以改變

但去到國運層面,就複雜得多
首先你要sure幾千萬幾億人民符合你想要嘅風水做法,仲要國際局勢都配合埋,更加難上加難

有時所謂嘅改變,只係紓緩為主
例如你出年會有財政困難,咁風水佬就會叫你唔好投資炒股之類,目的係減低你嘅捐失,唔等於你冇財困

不過我好認同好嘅制度可以彌留風水命數中的動盪不安 雖然好而有效嘅制度某程度上都係應運而生

以上只係我嘅睇法
都係個句兄弟爬山
風水巴有風水巴做,和勇有和勇做

睇到玄學巴講到支那收皮打起氣都好呀
其實明白有啲人唔太信風水,但其實有冇人發覺總有一排特別多人分手,而連登喺嗰段時間特別多叫春post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞