進擊的巨人 122(英肉)

867 回覆
58 Like 6 Dislike
好明顯係二千年前已經有
你係咪睇左其他漫畫
我理解既同你係完全唔一樣
每一個智佢定係每一個後代等於一支樹枝
座標就係跟住樹枝去搵棵樹
皇血就係命令奴隸既權力
設定幾一體化
呢個世界係有d人係會蠢少少
我都覺有左巨人之力點解都會死?
我覺得係13年已到
BTW
有一格畫左8大巨人侵略,但少左進巨,好似有暗示

另外
尤彌爾身世有D似宜家既女王
又係為國繁殖,所以艾倫想終止呢個循環

同埋解釋返點解女王點解有 為人著想,想被人需要
就係讀左本書
呢個都OK
但插左矛個時間啱啱好13年太巧合?

同埋個王話我知你唔會就咁被矛殺死
可能尤彌爾有巨人之力但無用到去恢復?
咁持有者係無比艾族人繼承既情況下死左,
果份巨人之力根本唔會random咁出現係艾族bb身上,係唔係🤔
印象中
隨機出現返艾人身人
關咩事
13年本來就係因為尤彌爾得到巨人之力13年就死咗
所以其他智巨先會有13年限制
13年設定好似只係後人根據前人經驗摸索出嚟
故事入面好似無出現過擁有者十三年後無繼承者下自動死亡 只係講過巨人之力無人繼承的話會random 派
所瑪雷要集中晒艾族係一到方便去搵

尤彌爾係得到巨人之力後十三年死
但咩係因係係果應該未講?
會唔會解放ymir,連接最後一格漫畫?
希望樹洞生物只有1隻
本末倒置
特登將吉克畫到披頭散髮
同奴役始祖個仆街王一樣
再加埋吉完發難話自己係王血後裔
王血=命令 反抗王血=自由意志
始終自由先係貫穿成套漫畫既中心思想
進巨係入面
九大係計埋始祖
始祖死左剩低八個
岩岩好八個
動畫第二季片尾曲嘅畫面而家終於出咗

原來2年前已經有人分析過
1. 呢3個女仔係Maria, Rose, Sina

2. Maria Rose Sina牆嘅標誌係長髮、短髮、紮髻,同片尾(及而家漫畫)嘅女仔係一樣

3. 3個女仔、個男人同尤彌爾身上都有同樣嘅徽章,證明佢哋關係非比尋常

4. 枱上仲有6隻裝血嘅杯,後面又企咗6個人,加埋3個女就係之後嘅9大巨人

5. 窗外有人偷睇,而家我哋就知呢個可能就係艾倫!

分析Source:
https://youtu.be/01n3TFNTVkE
https://youtu.be/MZa7ekk2Nrg

片尾曲:
https://youtu.be/l702hmpVa14
13年呢個期 係由尤彌爾得到巨人之力 到死既時候既期黎
之後每一個巨人都唔可以生存得耐過尤彌爾

總之佢既死唔關夠13年事
點解14x王會突然做和平撚
13年期限有可能係分食左ymir之後先有

創哥

btw
出面D人話巨人故事由隻豬爭取自由開始
笑左
邊度有寫ymir係拎到巨人之力13年後死?
好明顯係佢唔想再做奴隸啦,所以個王係度鬧佢,叫佢唔好扮野起身繼續做奴隸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞