進擊的巨人 122(英肉)

867 回覆
58 Like 6 Dislike
咁點解釋得咁少皇血? 溝過仲計唔計?

我唔係好搞得清楚, 全部艾族都係YMIR後代所以全部理論上可以用巨人之力? 咁皇族又點計, YMIR後代係皇血? 溝左仲係唔係?
會唔會真係分純種定雜種
好似啲名種狗咁 溝完都無咁值錢啦

我覺得ymir血統溝普通人 = 非皇血
ymir血統溝ymir血統 = 皇血
ymir 血統溝牛角頭血統 (例如佢同其他老婆生啲子孫)=都係皇血
傳承嗰度肯定仲有好多野未交代
應該唔洗分到咁煩
總之皇血就係Ymir 後代
牛角皇向ymir落order 要艾族強大有巨人力 打低馬萊人
因為ymir嘅奴性 所以得艾族可以變巨人 只要係艾族就會幫你堆沙做身體
牛角皇又叫三個女傳落去,個種族不斷擴張 即係馬萊史所講同其他族混血逼佢變埋艾族後人
咁樣搞幾百年搞到艾族人好散 容易分化 甚至比馬萊人搶巨人權
九大巨人都有特別既能力,就咁睇始祖巨人其實冇乜特別,能力就係可以進入Ymir空間,入左去叫到ymir 做野咁佢嗰一脈就係王血,甚至可以限制非王血進入空間。反正叫到佢做野既人大哂,可以make任何rule.

係去到145代王同ymir 簽左個不戰之約限制埋王血繼承人的行動,令到之後冇人再命令到ymir做野
第1代ymir同雀斑ymir都係專食死貓
咁都有得笑
我噉睇喇,純鳩噏

瑪利亞、羅塞、斯娜係弗里茨族長嘅直系後代,但族長都會有兄弟姊妹自己嘅旁系後代,族長三個女搵其中一個(打個比喻,瑪利亞)許配俾啲表哥啊表弟啊嗰啲,變相就係弗里茨王最起碼靠其中一個親生女而獲得血統較為純淨嘅外孫(你再睇睇冇膽鬼牆內王生幾多仔女),而佢其他女雖然會外嫁畀啲凡夫俗子,但係生出嚟嘅後代會同當初弗里茨王旁系嘅孫結合,結合後生出嚟嘅後代有會同瑪利亞嘅後代結合,諸如此類,喺同外人結合嘅同時都要搵啲細路同返弗里茨嘅細路結合

即係我想講,除非弗里茨王非常鍾意近親相姦,否則佢哋應該都會有個不成文規則,就係皇裔避免血統變得太雜嘅同時又唔想亂倫(即血緣婚,表親、堂親唔計)

如果一直同啲凡夫俗子生細路血統就會一直溝淡落去,萊納直頭有馬萊人血統亦都係尤彌爾嘅後代,但你話佢皇裔點都講唔通喇,因為尤彌爾弗里茨血統相對更純(都已經溝得稀)嘅人而家仲生勾勾喺度不過大咗肚

ライナー:唔制啊

但係外銷咗一排再同返弗里茨嘅細路結合返就唔同講法

不斷搵外人:————————————————
間唔中搵自己人:+————+——+————+

血統嗰到,弗里茨血脈較為純嘅人(2000年後要同外人溝血再回流,當5%噉計啦)同其他已經散失咗嘅人(溝到得0.0001%甚至再少嗰啲),呢吓就到尤彌爾自行判定邊啲係佢要服侍嘅巨人喇
都仲叫到架,女神家姐(上一代始祖)係每次見完女神都會洗走佢記憶
我諗不戰之約只係令所有皇血繼承人都失去戰意
一早寫好結局, 中間串連到全部合理都唔容易.........
不過ymir聽邊個支笛喱part好自圓其說
明明上代野獸研究嗰陣係講緊持有始祖嘅人話事, 王血係鎖匙
到122先即時解話其實係有王血嘅人話事, 始祖先係鎖匙, 吉克又會一早知喎

即係分拆始祖同王血只係為左避145王洗腦
不戰之約又搞到好曖昧, 本身以為不戰之約就係指洗腦
點知吉克又話佢要慢慢無效化, 奇撚怪怪咁
諗返起如果吉克睇埋艾倫食老豆嗰到
艾倫會唔會叫老豆比自己食
得你覺得奇怪
ymir 第一次死係8塊花瓣
第二次係9塊
吉克死係12塊
唔知有冇關係
我理解係王血繼承始巨會連同不戰之約(145代王記憶+意志)一齊繼承
吉克無直接繼承
係通過接觸艾倫進入通道
艾倫食咗進巨+始祖 進巨係保有自由意志 所以艾倫唔受不戰之約影響

Ymir聽咩人講其實係故事入面無從驗證
因為從來只有王血一家可以持有始祖
所以邊個話事邊個係鎖根本無分別

到而家都只有艾倫 吉克知道Ymir只聽王血係因為奴性
但係吉克有講明佢有花時間令不戰之約失效
最重要係王血同始祖嘅作用同上代野獸估嘅係相反,但係吉克好似意料之中咁
就當1變3 3變9
始祖係點決定落係邊個度
點解得一隻始祖
之前艾倫用到一次座標之力係咪唔合理,佢都冇權
可能第一次用個partner唔係智巨,主動權自動比艾倫
其實始祖分左做9份
唔知點解會有隻寧舍叫"始祖"
不戰之約另一部份係對Ymir限制
即係Ymir對弗里茨家族嘅奴性
吉克120話講自己係不受歷代國王影響下進入通道
可以肯定Ymir一直保有自己意志
吉克花時間係解除Ymir對145代王嘅盲目跟從
團長死有幾塊?
點會係由吉克解除盲從,咁咪即係自己令ymir反鳩自己搞到完成唔到安樂死
吉克應該係令不戰之約無效化等佢可以啟動坐標搞絕育

要格硬砌嘅話就係歷代王都可以解決不戰之約,145王唔想後代咁做就用洗腦令之後嘅王血一繼承始祖就變左膠
有冇解釋過點解吉克會係同兵長攬炒後會入到通道?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞