進擊的巨人 122(英肉)

867 回覆
58 Like 6 Dislike
關條廢老咩事
有巨人之力個個係ymir,所以先叫佢三個女食左佢老母
等作者自己解釋, 作者有邊次令人失望過
外星生物?
烏利:大概不找個東西沉醉就活不下去吧 每個人都是某些事物的奴隸
係 我都係諗起呢個 好深刻 唔係權力女人就係錢同酒
仲有艾倫有講句「你係個普通人!」
Ymir其實代表緊我地呢班只會跟規矩既普通人
英文譯係human being
我覺得只係解人人生而平等,每個人都只係人類無分高低,無奴隸無皇族無巨人無超人
老強應該無意思
我估係一分三 三分九咁比人食
其他人就可能靠好似吉克咁飲紅酒變
第二季ed都畫到有6杯酒
馬萊個邊巨人科學家應該test過唔得
如果唔係就直接用馬萊人做巨人戰士啦
仲養住班艾人做乜
我覺得就算艾人但非ymir既後代都可以巨人化
留明
今集之後我又想知到底巨人既體力限制係源於邊度
馬萊人身驕肉貴?根本冇試過?

有冇留意尤死後本來冇光柱,三個女食佢先出現,未食之前冇,即係話係靠食嚟傳,同埋有傳先有分支,日後更多分支都係巨人繼承分支,而唔係尤後代嘅血緣分支,所以啲道路係各代巨人通向初巨嘅記憶紀錄,啲王血係座標嘅key,因為初巨嘅奴性係要王先指令到。

用1700年佢哋通婚去洗血,話就話係咁好多淺艾族血人,但係未有抽骨髓之前,係咪真係有N咁多巨人?好似係得九大巨人,直至145代王發明用骨髓大量生產巨人,先有得起個地嗚城陣出嚟守,同埋雷斯王係同弗利茲通婚得到始巨,之後先有不戰之約,弗利茲初代係控制尤呢個巨人載體,之後三個女食初巨都係載體嚟,弗利茲之後啲王未必有食巨人嚟等自己有巨人之力,因為巨人之力係用嚟打仗做嘢,王控制到就得,直至初代雷斯王食咗巨人,始巨得到王權,有心理問題,先會不戰,本身尤係冇戰意,只係奴性聽王話去打,到雷斯食咗反受始巨尤意識影響。
我覺得由艾倫錫完女神隻手睇到ymir嘅記憶之後佢嘅目的已經變左
由肅清世界變左解放ymir

如果ymir係借力量俾艾倫發動地鳴, 咁其實佢對ymir做嘅同吉克冇乜分別
只係佢係氹, 吉克係命令
所以喱一切都應該由ymir嘅意志主導
基本上呢個世界會變成點,都唔關ymir事佢只係想得到解放,離開個度
然後艾撚同佢講,借力量比佢再完結所有野/一直留係度,二選一
既然ymir選擇左後者,咁佢應該借左力量比艾撚
而漫畫入面亦有條蟲去左艾撚度嘅畫面
簡單啲黎講就係,ymir已經乜都唔想再理,所以選擇掟哂所有野比艾撚然後走
最後發動地嗚嘅力量去左艾撚度》艾撚發動地嗚
黑警話 心臟 生喺膊頭, 應該支矛隊爆咗心臟
獸之巨人是毛以及手
顎之巨人是顎牙齒和指甲
超大型巨人是肌肉
盔之巨人是骨頭
戰錘巨人是皮
女巨人是女性特徵
車之巨人是腳
始祖巨人是神經或者全部的總和
而進擊的巨人是思想,想要自由。

喺YouTube 睇到
喜歡希斯特莉亞既尤米爾呢?
骨頭咁硬點食
其實都解唔透不戰之約點運作

不戰之約係連王血人都被洗埋腦覺得唔可以用座標,而座標力量源於尤彌爾,之前幾代王用唔到係因為13代王落左命令唔比其他王血人用?呢個解法本身就自相矛盾,而且解唔到點解之前王血+始巨就會被洗腦

而家充其量只解釋到巨人起源

又重睇返,呢個畫面我幾在意
但我諗唔明當時艾爾敏諗到d咩?
艾倫果個畫面係要殺哂對面岸既人
點解link到艾爾敏話艾倫唔會咁樣講
其實皇族血統 係會溝淡

歷史上有呢個情況
如 800年前元朝時期 蒙古人 ,每攻陷一個地方就會瘋狂強姦人去生蒙古人後代

有研究講過好撚多歐亞洲人係有溝左蒙古人血統,但睇番根本外表就唔似
估嫁姐
人都死左,唔通屌屍咩

btw, 我見到斬隻手個幕,我勁想嘔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞