進擊的巨人 122(英肉)

867 回覆
58 Like 6 Dislike
但係現實bad ending 既話有人放生豬(尤彌爾)就要付出代價,艾倫睇黎都揹著世界敵人名號或代替尤彌爾係無窮無盡既世界玩沙
我想講最尾果幾頁,
艾撚似乎係變緊身, 勁到震爛晒周圍啲城牆,
下一集唔知係變普通進巨樣, 定有新型態?
發動咗地鳴呀
其實艾族族長,當時仲係部落未係王國應該只能算係族長,一代王都未有啦

佢放走尤彌爾果下,佢唔係認為尤彌爾冇放豬寬容佢,而係懲罰,調教佢,用追殺,放逐,窮途末路黎襯托自由,令從未嚐過自由既人誤以為自由就係於危險既外界冇處容身,係中世紀常有既奴隸主調教奴隸手法黎,而佢好成功,個奴隸就算得到力量所仲對佢充滿奴性,因為自由就係仆街,危機四伏,冇依冇靠,仲用力量黎立功搣甩自由身返去做奴隸

到今日強國對人民既手法都仲係非常有呢浸味道,諫山真係好熟歷史,短短一句說話,幾格野,就可以合理解釋左尤彌爾既奴性,仲有根有強,稍為諗下佢幾格既訊息就會所有野都順理成章
以後10黑点囗號:

香港人,反抗。
香港人,你有權選擇
其實堆沙造巨人呢個point好神,當設定好啦,好難諗得通,堆沙會5散,堆沙怎來,無樓梯及工具点堆砌個人面及身形,点傳送個巨人走,呢d真係講5通~
怎你老母
點你老母
5你老母
其實今集已經寫到好明

重點唔係顆樹,顆樹應該響尤彌爾變區人時爆鳩左

顆樹變到奇形怪狀可能就係因為有條骨寄生響佢底度,因為樹係植物,所以寄生左都效果有效

而條骨寄生左落尤彌爾度,而尤彌爾係人,所以就有變出巨人,生成巨人之類既始祖能力

而族長剋意要三個女分食尤彌爾,睇三個女既年紀當時尤彌爾唔係壽終正寢的,而好可能係被命令唔可以自癒而夾硬被分食,繼而好似條骨咁寄生左響三個女身上,而三個女不斷繁衍後代而再由其血親分食,咁尤彌爾同條骨,就廣泛寄生到艾族人身上,尤彌爾空間顆白光大樹,應該就係暗指條骨現在個形態就係響艾族中繁生到樹狀咁,當然應該有骨既人屌西生仔都會生出被骨寄生既後代,如果唔係靠分食係冇可能食到成個艾族都係骨樹既一部份,而族長深信分食尤彌爾可得到更大既力量,呢個行為致使尤彌爾既意識直接寄生到全族,成為力量控制者既角色,即係骨樹旁邊人既角色,而九大巨人,好可能其實係尤彌爾鳩指派的,話哂會隨機降生,而始祖巨同一d特別既巨人會指派俾王族同王族相關,因為尤彌爾有奴性

咁我地由萊納,吉克,艾倫既遭遇,可以得知變智巨人後佢既記憶人格意識都可以分佈響脊骨度,而尤彌爾作為首位被寄生既人既人格意識永流存響分食左俾艾族既骨入面係絕對可行

至於係咪科學力量,應該唔係了
骨從何來都唔知,條骨可以解釋成外星生物,神,自然界都得任諫山吹的,條骨現在從未展現自我意識但係都唔代表冇意識

用沙堆巨人好可能只係指代,沙係某種能量都未定,而條骨可以透過呢種能量,將自己既一部份變成巨人,而條骨本身就係寄生既同時不斷增殖左響所有艾族人身上,沙堆巨人只係指代尤彌爾分派力量俾某個骨樹中既一份子,骨樹入面應該可以抽取到歷代所有艾族人既人格記憶意識

我就係咁理解呢集
諫山創真係好勁
有冇人推介下其他神話古代戰爭類嘅劇集或電影睇下
豬豬巧打耳
夾硬分食個幕好恐怖

啱啱先發現原來依個已經係Ymir巨人完全體
想問下果個仆街王係艾人定馬萊人
如果皇血論係fail的話
不戰之約可能都只係洗腦教育
會唔會係對應翻戰錘巨人嘅能力
點解會諗到奴役自己族人咁仆街
現實中蝗國都係差唔多
雖然大家好鐘意串海賊王
但我都要幫One pieces講返句
其實尾田一直都借漫畫講緊自由同人權
而家和之國篇我真係點睇都覺得係影射緊支共
咪就係有ymir依啲有晒能力都唔反抗嘅人囉
同吉克一樣,寧願犧牲自己族人
戰俘黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞