[26] 繼續電單車經驗交流(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
z7可換內棉洗?
依家用緊gt-air

可以但唔識換

波鞋可以
著長褲
記住戴自己頭盔 唔係要用公家頭盔
手套有既都可以帶埋 無既唔緊要

觀駕定沙/港/元駕?
我剩係知沙駕野
沙駕一定要有手套,
冇帶會叫你即時去counter買即用,
唔一定有你size但真心平, 好似100內
自己買就買對有甲(保護落地果下)但又薄身既最好
薄先易感受油門
熱到出汁都要著長褲, 唔係就要著沙駕d公家長褲
佢話係保險問題, 一定要著長褲
頭盔隨你, 自己買記得安全要至少有DOT
我就第一堂已經帶自己既, 得我一個自己帶
第二堂一半人帶自己既,
第三堂就得一個冇帶自己既

邊個話沙駕一定要手套?我第一堂到pass都未用過

睇阿sir, 我第一堂果個堅持要個阿叔去買左先俾佢上堂
唔係佢就冇事掛

btw我頭盔用airoh, 輕身大頭佛
手套就薄身既komine

講起輕身大頭佛
我買個個z7標榜話輕身 而我拎上手都覺得輕身
但今日拎出嚟戴吓試吓擰頭望盲點 又覺得好似好重 戴得耐仲有啲頭暈
係咪我未慣定點呢

用過arai你會覺得z-7好輕

Arai我見都好多人用
好似仲多人用過shoei,但其實佢地各有咩長處?
z7可換內棉洗?
依家用緊gt-air

可以但唔識換

GT air就咁啪出黎就得
好易
z7都係Shoei野應該差不多吧

洗完真係好似新頭盔一樣 好爽

波鞋可以
著長褲
記住戴自己頭盔 唔係要用公家頭盔
手套有既都可以帶埋 無既唔緊要

觀駕定沙/港/元駕?
我剩係知沙駕野
沙駕一定要有手套,
冇帶會叫你即時去counter買即用,
唔一定有你size但真心平, 好似100內
自己買就買對有甲(保護落地果下)但又薄身既最好
薄先易感受油門
熱到出汁都要著長褲, 唔係就要著沙駕d公家長褲
佢話係保險問題, 一定要著長褲
頭盔隨你, 自己買記得安全要至少有DOT
我就第一堂已經帶自己既, 得我一個自己帶
第二堂一半人帶自己既,
第三堂就得一個冇帶自己既

邊個話沙駕一定要手套?我第一堂到pass都未用過

睇阿sir, 我第一堂果個堅持要個阿叔去買左先俾佢上堂
唔係佢就冇事掛

btw我頭盔用airoh, 輕身大頭佛
手套就薄身既komine

講起輕身大頭佛
我買個個z7標榜話輕身 而我拎上手都覺得輕身
但今日拎出嚟戴吓試吓擰頭望盲點 又覺得好似好重 戴得耐仲有啲頭暈
係咪我未慣定點呢

用過arai你會覺得z-7好輕

Arai我見都好多人用
好似仲多人用過shoei,但其實佢地各有咩長處?

arai好似平d?
z7可換內棉洗?
依家用緊gt-air

可以但唔識換

好易

Gt air係咪最頂級個個系列?
z7可換內棉洗?
依家用緊gt-air

可以但唔識換

好易

Gt air係咪最頂級個個系列?

好似唔係
尼排見到多咗好多R3盤,有無巴打知係咪有咩特別事

R3同MT03傳動有問題要 recall
同埋揸過一排會發現架車唔夠馬
6000蚊
cbr150r 2006年
會唔會好多野整?

recall咗兩次

300cc都會唔夠?因為有r6 朋友?
三羊Cruisym望落唔錯

同gts300 無分別 ,除左個樣
買downtown350 好過 起碼平d 大cc少少
想去旺角睇頭盔,但怕撚左西洋菜街條廢老跳老舞專區
想去旺角睇頭盔,但怕撚左西洋菜街條廢老跳老舞專區

油麻地落去廣華街 唔會撞到廢老

同gts300 無分別 ,除左個樣
買downtown350 好過 起碼平d 大cc少少

sym外型都係改小小,kymco香港代理個個都話串過鬼

300cc都會唔夠?因為有r6 朋友?

唔關朋友事,因為真係唔夠馬

一係一世都唔好試 1000cc, 試完返唔到轉頭,600cc 你都覺得唔夠馬
想問下啡鈴件衫可唔可以自己噴?
要買咩油噴好?
依家揀緊到底車貼定噴油好
p.s 噴開高達
要買咩油噴好?
p.s 噴開高達

補充返少少
因為試過車貼洗完車之後的邊位會易起
所以依家15 16緊仲貼唔貼好
有無巴打試過自己噴件衫?
難唔難噴?
要買咩油噴好?
p.s 噴開高達

補充返少少
難唔難噴?

全改色?
要買咩油噴好?
p.s 噴開高達

補充返少少
難唔難噴?

我會搵套大陸仔衫算數,自己噴時間,油都係錢,唔慳得好多,大陸仔手工好小小既都係兩千頭成套

你絕版野冇得買另計
要買咩油噴好?
p.s 噴開高達

補充返少少
難唔難噴?

我會搵套大陸仔衫算數,自己噴時間,油都係錢,唔慳得好多,大陸仔手工好小小既都係兩千頭成套

你絕版野冇得買另計

淘仔衫有得自訂咩色/花?

to 上面位巴打:應該算係全改色
要買咩油噴好?
p.s 噴開高達

補充返少少
難唔難噴?

你絕版野冇得買另計

淘仔衫有得自訂咩色/花?

to 上面位巴打:應該算係全改色

你去搵 d 賣家傾,有 d 可以俾圖佢造
有無人會用dip 試色?
想問下

新牌去睇同買新車有咩要注意?

心水 force 155
想問下

新牌去睇同買新車有咩要注意?

心水 force 155

留意訂force 155 起碼兩三個月後先有車羅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞