[26] 繼續電單車經驗交流(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
個個咁有錢又shoei 又arai

其實幾錢到?
我預2-3k

http://www.revzilla.com/motorcycle-helmets
唔洗問我 窮j 1000蚊 hjc

個網果d都係港幣

size點預

唔該巴打

新手唔識野

應該係美金
大細要親自試
去頭盔鋪試個同款
如果冇試過,一定唔好買
有冇Harley巴打?
遲D想出Dyna Street Bob, 香港係咪極少人揸Dyna?

呢部
個個咁有錢又shoei 又arai

其實幾錢到?
我預2-3k

http://www.revzilla.com/motorcycle-helmets
唔洗問我 窮j 1000蚊 hjc

個網果d都係港幣

size點預

唔該巴打

新手唔識野

入去睇款架炸
買真係要試帶過先得
學完
想加堂

隻腳轉波棍痛唔痛
有無呼大油結識女學員
學完
想加堂

隻腳轉波棍痛唔痛
有無呼大油結識女學員

唔痛
c9 算唔算
有冇Harley巴打?
遲D想出Dyna Street Bob, 香港係咪極少人揸Dyna?

呢部

型棍
有冇Harley巴打?

呢部

型棍

識貨師兄, 想搵2012打後年份
28 car最新都只係搵到2008
學完
想加堂

隻腳轉波棍痛唔痛
有無呼大油結識女學員

唔痛
c9 算唔算

記得有人話轉波隻腳痛
巴打們,大家考路試前學左幾多堂?
有冇Harley巴打?

呢部

型棍

少盤到咁
買左車記得報喜
今日掃桿埔考9點 有種肥硬嘅感覺

合格?

合格咗啦

恭喜 買咩車

想平平地買部20k嘅街車玩下先
爸打們洗棍波車,洗完會唔會有吹風機吹番乾部車?
無機既話係咪渣出去行個圈就ok?

當然唔駛, 如果要吹咁落雨揸車未好大獲?
唯一要注意係電池同D電腦位, 唔好直接淋水, 洗完索一索返D水先再行個圈吹乾
有冇Harley巴打?

呢部

型棍

少盤到咁
買左車記得報喜

可能有排等, 可遇不可求, 因為香港人好少揸Harley尤其係呢部, 要再等鬼佬放
全合成偈油同油隔幾耐換一轉好?
巴打們,大家考路試前學左幾多堂?

我個沙駕plan得7節,用左1節補老強,6節路試
不過有借人車掛學牌自己操
睇完十三恩洗鍊片想自己試下洗
邊到買d 清洗噴濟,工具同錬油平?
邊到買d 清洗噴劑,工具同錬油平?

當然唔駛, 如果要吹咁落雨揸車未好大獲?
唯一要注意係電池同D電腦位, 唔好直接淋水, 洗完索一索返D水先再行個圈吹乾

Thx 買左黃色美光洗車蠟水,過兩日洗車
邊到買d 清洗噴濟,工具同錬油平?

鍊油我用maxima, 我係車房買佢介紹我用,好撚貴$170,唔知邊度買會平d

未買鍊清潔劑,諗住換計油搵車房洗埋,其實唔洗得唔得

偈油我1500-2000換
上次佢無貨無換到油隔,都想知幾耐換一次
想問各位巴打
本身阿叔有架電單車俾我考到個陣渣
咁我而家有學牌,係咪可以掛個學牌就咁渣
定係要做其他野先俾渣出街 eg學保
如果個問題好低能講聲對唔住先

全合成偈油同普通偈油一樣通常3000先換都得, 你錫車既當然換得越密越好,
油隔就換2次油先一次, 不過我每次換油都一定換埋, 因為好平同自己DIY

全合成偈油同普通偈油一樣通常3000先換都得, 你錫車既當然換得越密越好,
油隔就換2次油先一次, 不過我每次換油都一定換埋, 因為好平同自己DIY

爸打你油都係自己換? 想問下爸打如果自己買油隔,係邊度買同點跟番車型號買?我google完自己架車搵唔到咩"油隔型號"

Sor呀上面位爸打,我無睇清楚講全合成,我講緊普通偈油

爸打你油都係自己換? 想問下爸打如果自己買油隔,係邊度買同點跟番車型號買?我google完自己架車搵唔到咩"油隔型號"

Sor呀上面位爸打,我無睇清楚講全合成,我講緊普通偈油

我自己換的, 呢D換消耗品一定要識, 年中慳好多
例如我用開K&N油隔, 理論上去返K&N既官網對返自己部車型號就搵到~
如果都真係搵唔到就打去你車房問下一定答到你, 我就去開FB網購買多, 因為一定平過車房同汽車用品店的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞