[26] 繼續電單車經驗交流(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
岩岩今日報左名
強制排期已經排到7月
有冇咩要注意?
頭盔果啲點搞好? 係咪求其買個三四百都得其實?

頭盔方面,你有三個選擇

A:唔買住,直到有自己車先買
前題要忍受到學院D頭盔

B:買一個,之後都用佢
但係要買個好小小既頭盔

C:買兩個,學車一個,之後買左新車再買多個
第一個可以平小小,買台灣牌子
第二個就買自己鍾意既

頭盔款都有三種
半盔,開面,全盔
可以去頭盔鋪試下
岩岩今日報左名
強制排期已經排到7月
有冇咩要注意?

頭盔方面,你有三個選擇

前題要忍受到學院D頭盔

但係要買個好小小既頭盔

第二個就買自己鍾意既

頭盔款都有三種
半盔,開面,全盔
可以去頭盔鋪試下

A: 學院D帽公廁黎,戴完個白色頭罩隔一隔都覺得污濁

C: 我建議唔好買台灣牌子正常款,要買買最平乜花都無個D,其實歐洲牌子都係貴二百蚊左右,講緊8XX一個開面

同埋學車用開面帽好似會易上手D,個下巴位會縮窄左視線未必個個習慣到。

推一推

岩岩今日報左名
強制排期已經排到7月
有冇咩要注意?

頭盔方面,你有三個選擇

前題要忍受到學院D頭盔

但係要買個好小小既頭盔

第二個就買自己鍾意既

頭盔款都有三種
半盔,開面,全盔
可以去頭盔鋪試下

C: 我建議唔好買台灣牌子正常款,要買買最平乜花都無個D,其實歐洲牌子都係貴二百蚊左右,講緊8XX一個開面

同埋學車用開面帽好似會易上手D,個下巴位會縮窄左視線未必個個習慣到。

身為一個車手
一定買fullface嚟考
岩岩今日報左名
強制排期已經排到7月
有冇咩要注意?

頭盔方面,你有三個選擇

前題要忍受到學院D頭盔

但係要買個好小小既頭盔

第二個就買自己鍾意既

頭盔款都有三種
半盔,開面,全盔
可以去頭盔鋪試下

身為一個車手

所謂揭面full face 其實實唔實際?
岩岩今日報左名
強制排期已經排到7月
有冇咩要注意?

頭盔方面,你有三個選擇

前題要忍受到學院D頭盔

但係要買個好小小既頭盔

第二個就買自己鍾意既

頭盔款都有三種
半盔,開面,全盔
可以去頭盔鋪試下

身為一個車手

好實用
尤其你係4眼怪,唔駛又除又跌眼鏡又要戴番真係差好遠。
但係揭面拎唔到snell
想問下揸棍嘅巴打

你地依家停車轉一波

多數係停定先落右腳轉

定係轉完先停?

好奇下

會搵定空波先

考前,移動個陣轉1波,拉實極力子溜到燈位 但記住超過一個車位會空波滑行

考後,差唔多到燈就直接空波

唔係幾明

點解要用空波

有d人覺得長期拿極力子傷極力子片/隻手好攰咪空波等燈

手攰係其一
入一波拉極力子
入1波=一個牙轉動
拉起極力子= 第2個牙唔合埋,所 以你拉起極力子,個引擎都係轉緊,但入空波唔同,2個牙都停止轉動

無知一問 牙係咩 齒輪?

其實我想講,無熄車D牙都係會一路郁緊,空波都係
https://youtu.be/7EMIdGgsQ68
渣左極力子都唔一定會停哂D牙,只要轉波個時無一個好大既力推住D牙就唔會磨爛
岩岩今日報左名
強制排期已經排到7月
有冇咩要注意?

頭盔方面,你有三個選擇

前題要忍受到學院D頭盔

但係要買個好小小既頭盔

第二個就買自己鍾意既

頭盔款都有三種
半盔,開面,全盔
可以去頭盔鋪試下

身為一個車手

好實用

揭面重
準備出R3
出之前有咩要買定
另外想一攞車就換殻,
有無邊間淘寶舖推介

去銀星買, 呢期送好多野
淘仔衫就榮展, 送落黎香港都要時間

搵唔到榮展
有冇link
準備出R3
出之前有咩要買定
另外想一攞車就換殻,
有無邊間淘寶舖推介

搵唔到榮展
有冇link

淘寶search r3外殼 搵搵下就會見到榮展
準備出R3
出之前有咩要買定
另外想一攞車就換殻,
有無邊間淘寶舖推介

搵唔到榮展
有冇link

Google 一Search 就有
https://rzmoto.world.taobao.com/
岩岩今日報左名
強制排期已經排到7月
有冇咩要注意?

頭盔方面,你有三個選擇

前題要忍受到學院D頭盔

但係要買個好小小既頭盔

第二個就買自己鍾意既

頭盔款都有三種
半盔,開面,全盔
可以去頭盔鋪試下

身為一個車手

好實用

學車自己買個平平地開面,到考到牌買左車就自己買返個靚仔啲嘅,學車果個就用黎載女用
學車都建議用Fullface, 睇位其實都唔會差得遠
因為黎緊如果買車都要習慣定, 4眼既話其實都係戴/除要整一整副眼鏡, 其實都無咩特別
本身揸開46
想考返個26返工 易泊車

想今晚去報香駕 考鴨利洲 好似最快

出msx125 代步 如何?
本身揸開46

掃桿埔最快有得考
MSX125 就算吧啦
學車都建議用Fullface, 睇位其實都唔會差得遠
因為黎緊如果買車都要習慣定, 4眼既話其實都係戴/除要整一整副眼鏡, 其實都無咩特別

Fullface 睇位窄好多,要頭郁先睇到錶板
又熱又麻煩又成
我個時學車都係用開面好爽
巴打們 考路試係咪仲係鴨駕最易
本身沙駕 但見鴨駕個期快啲
心郁郁想俾錢轉
本身揸開46

掃桿埔最快有得考
MSX125 就算吧啦

一定係強制觀塘 路試大球場最快
依家排鴨脷洲大約11月
準備出R3
出之前有咩要買定
另外想一攞車就換殻,
有無邊間淘寶舖推介

搵唔到榮展
有冇link

https://rzmoto.world.taobao.com/

點解我用手機開咩貨都睇唔到
今晚返去開電腦睇下
準備出R3
出之前有咩要買定
另外想一攞車就換殻,
有無邊間淘寶舖推介

搵唔到榮展
有冇link

點解我用手機開咩貨都睇唔到
今晚返去開電腦睇下

用電腦睇都係乜都冇
今日岩岩上左強制A,
架車對我黎講都幾重下
跌左7-8次車, 好在呀sir會幫手執車
點解125cc都成100kg重架?
今日岩岩上左強制A,
架車對我黎講都幾重下

輕架啦喎
今日岩岩上左強制A,
架車對我黎講都幾重下

輕架啦喎

我都知係事實, msx125同ybr125都係咁上下重量
係我細粒又弱雞唔夠力姐
前所未有咁想高多兩吋

利申: 身高得155
今日岩岩上左強制A,
架車對我黎講都幾重下

輕架啦喎

我都知係事實, msx125同ybr125都係咁上下重量
係我細粒又弱雞唔夠力姐
前所未有咁想高多兩吋

利申: 身高得155

我曾經見到一個女仔學車
好細粒,腳岩岩好掂地,
成個身要貼住部車
真心覺得佢好勇敢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞