[26] 繼續電單車經驗交流(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
有冇巴打噴過鈴, 邊間好介紹
有冇巴打噴過鈴, 邊間好介紹

銀星
如果新牌自動波係未最好選擇?(300cc)gta300i Forza300 同新牌用nc750x 係未好不智?

新牌唔一定要自動波既
但唔太建議揸ncx,始終太高車又重

Nc750好易揸喎

S就易揸,X車身高,新手可能會爭啲

屌你老母,行吐露港,100限速,渣10幾 都閃鳩我白鴿籠!!!!屌你老母!
屌你老母,行吐露港,100限速,渣10幾 都閃鳩我白鴿籠!!!!屌你老母!

高速唔係有最低時速限制咩
俾人閃你都正常

俾人閃你都正常

我諗佢意思係渣梗100 零幾 , 吐公行十幾 佢應該一早比車撞死左
諗住買部cb190r, 新牌仔無耐

First month
首期$2880 +保險$2200 +$0牌費
+$600油
=$5680
The following 11 months
供$2290 +油$600
=$2890

未計隧道費,我諗通常都只係用大老山

First month
+$600油
=$5680
=$2890

我應該仲要計埋d咩費用先同現實漸近d?
抄牌?如果泊街一個月通常會收到幾多張?

屌,未打完就post左
如果新牌自動波係未最好選擇?(300cc)gta300i Forza300 同新牌用nc750x 係未好不智?

新牌唔一定要自動波既
但唔太建議揸ncx,始終太高車又重

Nc750好易揸喎

S就易揸,X車身高,新手可能會爭啲

x似街車款
有無巴打揸R6或者600cc啡鈴
代步都照揸
巴打300cc街車有冇啲咩推薦
就咁睇mt 03好似唔錯
通常代步,放假周圍行下
預會渣返幾年同雙載
想問下揸棍嘅巴打

你地依家停車轉一波

多數係停定先落右腳轉

定係轉完先停?

好奇下

會搵定空波先

考前,移動個陣轉1波,拉實極力子溜到燈位 但記住超過一個車位會空波滑行

考後,差唔多到燈就直接空波

唔係幾明

點解要用空波

有d人覺得長期拿極力子傷極力子片/隻手好攰咪空波等燈

手攰係其一
入一波拉極力子
入1波=一個牙轉動
拉起極力子= 第2個牙唔合埋,所 以你拉起極力子,個引擎都係轉緊,但入空波唔同,2個牙都停止轉動

無知一問 牙係咩 齒輪?
通常代步,放假周圍行下
預會渣返幾年同雙載

見到台灣人好推z300 香港就偏好mt03

俾人閃你都正常

我諗佢意思係渣梗100 零幾 , 吐公行十幾 佢應該一早比車撞死左

你邊個位閃呀?
入粉嶺方向康樂園果部80咋喎
通常代步,放假周圍行下
預會渣返幾年同雙載

渣3個月你就想換車
架車打咗柴

detail?

First month
+$600油
=$5680
=$2890

屌,未打完就post左

機油一年2,3次
預每L$150
brake油,皮 500一年?
抄牌預2個月一次囉
抄多幾次就識執生
火咀油隔風隔勤保養既每年一次
胎一條行萬幾
睇你點用
通常代步,放假周圍行下
預會渣返幾年同雙載

渣3個月你就想換車

預渣幾年->三個月
好大落差

俾人閃你都正常

你邊個位閃呀?
入粉嶺方向康樂園果部80咋喎

去9龍方向,入科學園分差路口
明明我過左相機有一架巴士距離先閃

First month
+$600油
=$5680
=$2890

屌,未打完就post左

機油一年2,3次
預每L$150
brake油,皮 500一年?
抄牌預2個月一次囉
抄多幾次就識執生
火咀油隔風隔勤保養既每年一次
胎一條行萬幾
睇你點用

190 R
部車落地一定要換太,原裝太你就等炒撚硬車
條鏈去到6千KM差不多要換
計油我1500 換一次
其他野唔好搞
190用家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞