[26] 繼續電單車經驗交流(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

香港有冇咁細

其實你架電單車係咩model?我有時見到覺得好鬼過癮但又唔知咩牌子

Honda MSX125
你喺邊度見到我

一直好想試下msx 125,車仔細細又慳油,你有無改車

我啱啱考到牌,放假問人借嚟操下先咋,冇改
遲下先出車

好想試下,車細,多野改又慳油
利伸:渣緊大羊太方便舒服

如果唔載人就幾好嘅
同埋125cc唔快得去邊,最盡都係105km/h

純粹覺得多野改又慳油 加上未試過,好奇
想問下mt03 2017 版出左未
上去官網見到有得訂好似係
同2016有咩分別 係隻色改左少少?
想問下mt03 2017 版出左未
上去官網見到有得訂好似係
同2016有咩分別 係隻色改左少少?

我覺得16隻色靚啲
想問下觀塘報哂強制/路試係咪好差?啲車好舊?

強制無問題
路試得gn渣無m仔差
教又教得唔好 dum波鐘

強制無問題
路試得gn渣無m仔渣
巴打們 有野請教
今日上完第一堂老強
轉灣就用1波 但就成日都會跌車
即使跟呀sir講咁望住目標位置
而轉果陣又試過比小小油轉
但就成日未轉就已經行過龍
咁多位大佬有冇咩方法易轉d可以分享下
教下小弟
巴打們 有野請教
今日上完第一堂老強
教下小弟

你係咪淨扭軑無lean?
巴打們 有野請教
今日上完第一堂老強
教下小弟

有無單車經驗?
巴打們 有野請教
今日上完第一堂老強
教下小弟

拉下離合 或者用腳剎
巴打們 有野請教
今日上完第一堂老強
教下小弟

拉下離合 或者用腳剎

轉轉下灣拉離合
巴打們 有野請教
今日上完第一堂老強
教下小弟

拉下離合 或者用腳剎

手放鬆, 唔好伸直晒, 同再望遠d
一就因為手伸太直, 會控制唔到堂軚
二就係入彎前望彎中心, 一入左個彎就望出口,
千祈唔好望地下, 一望好易跌(我成日衰呢樣)
同埋俾少少油, 速度高d平衡會易d
不過一波係難轉d, 學左上二波轉彎就再易d

利申: 上完晒強制等緊考強制試, 大家交流下
巴打們 有野請教
今日上完第一堂老強
教下小弟

拉下離合 或者用腳剎

加油
Pass左老強會出車?
巴打們 有野請教
今日上完第一堂老強
教下小弟

拉下離合 或者用腳剎

巴打加油
唔該晒咁多位巴打 我會再試下
下星期上老強第一堂啦
有冇咩要注意?
報個陣佢叫我著波鞋 但本手冊又叫我著boot,到底著咩好?
利申:學棍波
下星期上老強第一堂啦
有冇咩要注意?

波鞋可以
著長褲
記住戴自己頭盔 唔係要用公家頭盔
手套有既都可以帶埋 無既唔緊要
下星期上老強第一堂啦
有冇咩要注意?

我嗰陣都係著普通波鞋
最緊要都係手套姐,預可能仆街
下星期上老強第一堂啦
有冇咩要注意?

波鞋可以
著長褲

公家頭盔都有浴帽比你打底嘅
下星期上老強第一堂啦
有冇咩要注意?

波鞋可以
著長褲

公家頭盔都有浴帽比你打底嘅

隔住個mon都聞到

強制無問題
路試得gn渣無m仔差

知道,最尾淨係報左觀塘強制試
兩個星期後上堂
另外想問路試邊間好?
我46牌係天光道考 26諗緊考返同一條好唔好
想問香港渣Vespa 係咪通常都比人覺得係pizza 車

強制無問題
路試得gn渣無m仔差

知道,最尾淨係報左觀塘強制試
兩個星期後上堂
另外想問路試邊間好?
我46牌係天光道考 26諗緊考返同一條好唔好

https://t.me/SixteenGym
費事比人話打手 tg我啦
下星期上老強第一堂啦
有冇咩要注意?

波鞋可以
著長褲

觀駕定沙/港/元駕?
我剩係知沙駕野
沙駕一定要有手套,
冇帶會叫你即時去counter買即用,
唔一定有你size但真心平, 好似100內
自己買就買對有甲(保護落地果下)但又薄身既最好
薄先易感受油門
熱到出汁都要著長褲, 唔係就要著沙駕d公家長褲
佢話係保險問題, 一定要著長褲
頭盔隨你, 自己買記得安全要至少有DOT
我就第一堂已經帶自己既, 得我一個自己帶
第二堂一半人帶自己既,
第三堂就得一個冇帶自己既
鞋就真係睇自己,
boot保護力好d, 但活動唔方便
強制堂見過有人俾錯大油轉彎,
轉到個人連車掛左上水馬,
俾架車夾親腳, 好在得皮外傷姐
佢著左boot, 唔知係有定冇保護到佢喇

利申: 我有著boot, 都保護到某次跌車夾左一下左ankle
巴打們 有野請教
今日上完第一堂老強
教下小弟

拉下離合 或者用腳剎

加油
Pass左老強會出車?

唔會, 自己知自己水平,
起碼補番十堂八堂先算
跌車執車執到全身肌肉痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞