[26] 繼續電單車經驗交流(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
嗚呀 好想考到牌就出xsr900 好撚型呀

屌過

屌過

巴打揸過覺得點? 睇過幾個review都話架車好"暴力" 唔係好岩新手

09系統有三個動力模式揀,新搞用住B毛先,應該同CB400差唔多,呢款隻黃色好J
M.Vinales好波
M.Vinales好波

來緊MotoGP 應該係近年最好睇,先有Y記羅c和我,再來Honda冠軍93,重要近年keep住勁好狀態嘅得得地99,重有鈴木車隊,諗下都爽
今日岩岩上左強制A,
架車對我黎講都幾重下
跌左7-8次車, 好在呀sir會幫手執車
點解125cc都成100kg重架?

輕架啦喎

我都知係事實, msx125同ybr125都係咁上下重量
係我細粒又弱雞唔夠力姐
前所未有咁想高多兩吋

利申: 身高得155

跌車由佢跌 但係記得放開右手 唔好扭到油門
其實只要棟得直部車 就唔洗點用力去handle部車
第一堂係有好多問題嫁啦 唔好放棄 好快就上到手
今日岩岩上左強制A,
架車對我黎講都幾重下

輕架啦喎

係我細粒又弱雞唔夠力姐
前所未有咁想高多兩吋

有絲打

唔好心急
扶直架車慢慢鬆極力子畀少少油
架車一行就輕好多
行到十幾二十基本上唔洗用力平衡架車

唔明點解咁易跌喎
架車斜咗最多咪落腳

同踩單車一樣
越怕就揸得越慢
越慢就越難平衡
咁就越易跌

一字既之曰:快
M.Vinales好波

來緊MotoGP 應該係近年最好睇,先有Y記羅c和我,再來Honda冠軍93,重要近年keep住勁好狀態嘅得得地99,重有鈴木車隊,諗下都爽

首站好刺激
Zarco有料到,可惜推得太盡
領先1.x s都推,結果玩死條呔,派左
Vinales同dovi鬥得好睇
vr46真係保持到,加上小小幸運,p10>p3
準備出R3
出之前有咩要買定
另外想一攞車就換殻,
有無邊間淘寶舖推介

去銀星買, 呢期送好多野
淘仔衫就榮展, 送落黎香港都要時間

搵唔到榮展
有冇link

Google 一Search 就有
https://rzmoto.world.taobao.com/

點解我用手機開咩貨都睇唔到
今晚返去開電腦睇下

用電腦睇都係乜都冇

我早排訂左野. 問左佢客服咩事, 佢話佢D 貨品描述抵觸左淘寶rules, 所以落哂架先. 修正好會一次過上番架. 佢話最快29號搞店. 等兩日啦巴打
準備出R3
出之前有咩要買定
另外想一攞車就換殻,
有無邊間淘寶舖推介

去銀星買, 呢期送好多野
淘仔衫就榮展, 送落黎香港都要時間

搵唔到榮展
有冇link

Google 一Search 就有
https://rzmoto.world.taobao.com/

點解我用手機開咩貨都睇唔到
今晚返去開電腦睇下

用電腦睇都係乜都冇

我早排訂左野. 問左佢客服咩事, 佢話佢D 貨品描述抵觸左淘寶rules, 所以落哂架先. 修正好會一次過上番架. 佢話最快29號搞店. 等兩日啦巴打

呢D 唔係比人告侵權呀嗎?
今日岩岩上左強制A,
架車對我黎講都幾重下

輕架啦喎

係我細粒又弱雞唔夠力姐
前所未有咁想高多兩吋

有絲打

唔好心急
扶直架車慢慢鬆極力子畀少少油
架車一行就輕好多
行到十幾二十基本上唔洗用力平衡架車

唔明點解咁易跌喎
架車斜咗最多咪落腳

同踩單車一樣
越怕就揸得越慢
越慢就越難平衡
咁就越易跌

一字既之曰:快

其實都要練習定慢車平衡(塞車好有用)....唔係一味快字
你慢車都可以平衡, 快車更加無問題

想揸揸下唔跌車, 其實好簡單
唔好扭死軚, 部車有動力就唔會跌

屌過

巴打揸過覺得點? 睇過幾個review都話架車好"暴力" 唔係好岩新手

街車應該相對地易揸
不過睇你想唔想一步到位
同埋新手揸三缸車都可能會覺得重好多(對比單缸車)
而且油門一定敏感過d 濕鳩學院車
記住人一定要惡過車

利: 果陣P牌直上1000
考完牌 入左架10' z1000

個離合好重

同埋條喉全梳啤出蠍子 好撚大聲

差個頭盔未買

想問下大家有無推薦

帶眼鏡 想買full face 但又覺得好唔方便咁

睇中arai rx7x

Arai係咪要另外買個防霧貼?

個離合好重

差個頭盔未買

想問下大家有無推薦

睇中arai rx7x

RX7X啦, 有朋友係4眼仔都無問題

利: P牌都係揸緊Z1000 , 不過小心揸

個離合好重

差個頭盔未買

想問下大家有無推薦

睇中arai rx7x

其實大馬力車係咪好易會踩快左
好輕易咁超左速都唔知
同埋太重, 玩味性無咁強

個離合好重

差個頭盔未買

想問下大家有無推薦

睇中arai rx7x

考完牌逍入1000cc

無問題 安全至上

個離合好重

差個頭盔未買

想問下大家有無推薦

睇中arai rx7x

巴打幾代z1000

我發覺上到6000轉以上架車好震
新手留名,上年4月pass左強制,到宜家都未約路試

個離合好重

差個頭盔未買

想問下大家有無推薦

睇中arai rx7x

巴打幾代z1000

我發覺上到6000轉以上架車好震

四代

因住個學牌過期

因住個學牌過期

5月過 強制pass左係咪一世有效?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞