[26] 繼續電單車經驗交流(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
想問下揸棍嘅巴打

你地依家停車轉一波

多數係停定先落右腳轉

定係轉完先停?

好奇下
想問下 路試想考番沙田 唔報駕院 有冇其他學校
各位巴打,小弟打算學26揸返學,但對26冇乜概念,各巴打可否告訴小弟,邊到有得爬文學野?感謝!
想問下26同46個學牌係咪一樣
話說我個學牌9月到期 想問報邊間快d趕得切9月前考
觀駕?

利申住屯門 如果遠少少但係排期快唔介意

緊係唔一樣啦

學牌一樣 可以加埋個3,22, 但前提要趕得切 到路試個日都未過期

我都係一次過考晒1.2.3.22 同一個學牌,慳番5舊水

識玩一定咁玩

但係好燒錢

點燒錢法
點解一個又話慳錢一個又話燒錢
邊個先啱
諗住下個星期去報啦

一次過掟兩舊錢出嚟

你依家報
9月考好似有啲抆喎

所以先要問邊間快
定係直接報港島區 好似排三個月到

Btw趁依家啱啱出黎做野未有咁大負擔考左先
反正錢就一樣係俾咁多😂

港島又ok wor

緊係唔一樣啦

學牌一樣 可以加埋個3,22, 但前提要趕得切 到路試個日都未過期

識玩一定咁玩

但係好燒錢

點燒錢法
邊個先啱
諗住下個星期去報啦

一次過掟兩舊錢出嚟

你依家報
9月考好似有啲抆喎

所以先要問邊間快

反正錢就一樣係俾咁多😂

港島又ok wor

頭先打左去觀駕😂
佢話得天光道一條路線
如果要報港島線係咪要揾番港島既駕駛學院
如報港島路線係咪一定要係港島既友尸
各位巴打,小弟打算學26揸返學,但對26冇乜概念,各巴打可否告訴小弟,邊到有得爬文學野?感謝!

可以youtube搵13n
btw 你想學d咩先

btw 你想學d咩先

一D基本知識,概念,零件上

btw 你想學d咩先

咁睇下13n d片 都唔錯 由入門到技巧野都有

btw 你想學d咩先

咁睇下13n d片 都唔錯 由入門到技巧野都有

感謝!
想問下揸棍嘅巴打

你地依家停車轉一波

多數係停定先落右腳轉

定係轉完先停?

好奇下

會搵定空波先
想問下揸棍嘅巴打

你地依家停車轉一波

多數係停定先落右腳轉

定係轉完先停?

好奇下

會搵定空波先

考前,移動個陣轉1波,拉實極力子溜到燈位 但記住超過一個車位會空波滑行

考後,差唔多到燈就直接空波

緊係唔一樣啦

識玩一定咁玩

但係好燒錢

點燒錢法
邊個先啱
諗住下個星期去報啦

一次過掟兩舊錢出嚟

你依家報
9月考好似有啲抆喎

所以先要問邊間快

反正錢就一樣係俾咁多😂

港島又ok wor

頭先打左去觀駕😂
佢話得天光道一條路線
如果要報港島線係咪要揾番港島既駕駛學院
如報港島路線係咪一定要係港島既友尸

觀駕報老強
路試報港島
如果新牌自動波係未最好選擇?(300cc)gta300i Forza300 同新牌用nc750x 係未好不智?

新牌唔一定要自動波既
但唔太建議揸ncx,始終太高車又重
想問下揸棍嘅巴打

你地依家停車轉一波

多數係停定先落右腳轉

定係轉完先停?

好奇下

會搵定空波先

考前,移動個陣轉1波,拉實極力子溜到燈位 但記住超過一個車位會空波滑行

唔係幾明

點解要用空波
想問下揸棍嘅巴打

你地依家停車轉一波

多數係停定先落右腳轉

定係轉完先停?

好奇下

會搵定空波先

唔係幾明

點解要用空波

有d人覺得長期拿極力子傷極力子片/隻手好攰咪空波等燈
如果新牌自動波係未最好選擇?(300cc)gta300i Forza300 同新牌用nc750x 係未好不智?

新牌唔一定要自動波既

我考自動波牌

新牌唔一定要自動波既

我考自動波牌

玩少好多野喎
想問下揸棍嘅巴打

你地依家停車轉一波

多數係停定先落右腳轉

定係轉完先停?

好奇下

會搵定空波先

唔係幾明

點解要用空波

手攰係其一
入一波拉極力子
入1波=一個牙轉動
拉起極力子= 第2個牙唔合埋,所 以你拉起極力子,個引擎都係轉緊,但入空波唔同,2個牙都停止轉動
岩岩洗完車,連鈴都乾淨晒

新牌唔一定要自動波既

我考自動波牌

玩少好多野喎

街車同羊係兩個世界 雖然我揸羊

新牌唔一定要自動波既

Nc750好易揸喎

所以先1516 最驚番工擺街比人偷
想問下揸棍嘅巴打

你地依家停車轉一波

多數係停定先落右腳轉

定係轉完先停?

好奇下

會搵定空波先

唔係幾明

點解要用空波

手攰係其一
入一波拉極力子
入1波=一個牙轉動
拉起極力子= 第2個牙唔合埋,所 以你拉起極力子,個引擎都係轉緊,但入空波唔同,2個牙都停止轉動

咁如果我空波滑行溜去燈位 即係個engine 停左沒轉?
想問下揸棍嘅巴打

你地依家停車轉一波

多數係停定先落右腳轉

定係轉完先停?

好奇下

會搵定空波先

唔係幾明

點解要用空波

手攰係其一
入一波拉極力子
入1波=一個牙轉動

熄火先會唔轉嫁............

會搵定空波先

唔係幾明

點解要用空波

手攰係其一
入一波拉極力子
入1波=一個牙轉動

熄火先會唔轉嫁............

又唔係咁複雜
純粹手攰啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞