[26] 繼續電單車經驗交流(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

坐後座應該攬住前面條腰定搭膊頭?

正確係扶油肛
女既梗係攬腰

我自己坐過後座
拉實扶手重心會向後好唔舒服

男人老撚都叫佢揸邊

搭膊頭

甩p有機會車女叫佢攬腰先

剎車要夠痕

停燈位前不斷重brake
btw, 其實頭盔撞頭盔既機會大好多
想問下平均耗油費點計(幾錢一公里)
啱啱買完車,諗住用曬上手轉油先再計,求公式

驚油錶唔準既可以
入滿油
Google條路線跟住行 (佢有寫km)
行完再去入
睇下要幾多錢
再除番km
想試下坐啡鈴後座既感覺,求車尾

利申非gay

可以去骨位搵部Fairing試下坐後座un 幾野感覺下

坐後座應該攬住前面條腰定搭膊頭?

正確係扶油肛
女既梗係攬腰

我自己坐過後座
拉實扶手重心會向後好唔舒服

男人老撚都叫佢揸邊

搭膊頭

搭膊頭其實都唔好, 會影響駕駛者操控油門

揸前座碌棍
各位巴打 泊骨位定泊車場?
我想買部小忍 但唔係日日渣

行到無油, 之後打爆缸油
將Trip A set 做0 (睇自己個人)
假設你打爆入左150蚊油(我當減埋1.9/2.2), 之後Trip A 你行左300km
咁即係$0.5/km

好似係咁計
岩岩考到
考2次一take pass 留名

乜野兩次一take
想試下坐啡鈴後座既感覺,求車尾

利申非gay

可以去骨位搵部Fairing試下坐後座un 幾野感覺下

就係想試下行車既感覺

假設你打爆入左150蚊油(我當減埋1.9/2.2), 之後Trip A 你行左300km
咁即係$0.5/km

好似係咁計

應該係先打爆
紀錄打爆時里數(D1)
行到冇油/其實想行幾多都得,但行遠啲誤差會少啲
再打爆,睇佢用幾錢(e.g. $100)
將第二次入油時嘅里數(D2)減返D1,假設係300km
咁你每km 油錢就係$100/300km =0.3333 $/L

想計每L行幾公里,就睇返入咗幾多油,假設$100入到8.39L,就將300km/8.39L,就計到35.7km/L

唔該曬兩位巴打
順便問下各位巴打300-400c.c.嘅偽啡鈴覺得幾錢一公里先抵?

咁即係$0.5/km

好似係咁計

應該係先打爆
紀錄打爆時里數(D1)
咁你每km 油錢就係$100/300km =0.3333 $/L

想計每L行幾公里,就睇返入咗幾多油,假設$100入到8.39L,就將300km/8.39L,就計到35.7km/L

唔該曬兩位巴打
順便問下各位巴打300-400c.c.嘅偽啡鈴覺得幾錢一公里先抵?

6毫左右

咁即係$0.5/km

好似係咁計

應該係先打爆
紀錄打爆時里數(D1)

唔該曬兩位巴打

6毫左右

有無巴打知R3幾錢1公里

咁即係$0.5/km

好似係咁計

應該係先打爆
紀錄打爆時里數(D1)

唔該曬兩位巴打

6毫左右

有無巴打知R3幾錢1公里

R3 6-7毫
各位 多唔多人學牌出車? 同埋建唔建議? 因為我排到12先考路試

有錢咪出 百利而無一害
有無人試過未甩P就載人?

唔掛p咁載?
比人捉到咪即釘牌?

唔掛p咁載?
比人捉到咪即釘牌?

Yes
買二手車通常去邊揾

準備新牌,買一皮內二手車
買二手車通常去邊揾

28car, fb group
唔好淨係睇平就買,電單車多暗病 上手保養好緊要 睇車最好搵個有經驗既人幫下眼
買二手車通常去邊揾

一皮
會唔會整多過揸
新牌仔 r3定mt03好
新牌仔 r3定mt03好

兩部車一樣
引擎就頭千幾公里要磨合
咁車胎,煞車皮,避震,同傳動要幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞