20/21 NON-JUPAS 專區 (2)早報早著數

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
想報cu sci gpa3.0 有搵lecturer 寫reference letter
但自己讀緊busi 會唔會好難
Asso Year1想入Poly SW難唔難?
利申:非Poly親生仔asso
但如果gpa本身吾高 早報會吾會蝕底?
我朋友佢HKU space aviation 但gpa得3.0幾⋯
佢又想報HKU 嘅 faculty of science 嘅科⋯
其實係唔係唔係好關事⋯
我叫佢不如試下報arts...但同佢個科都好似冇咩關係
有冇人有意見俾到佢
我係KongU都係第一年⋯又識唔到讀science or engineering嘅人 我都俾唔到咩意見佢⋯
3.0想入hku你朋友訓醒未
Science就應該冇咩機 再加上佢個GPA...
任何一個program 都無機啦
除非運動員
我想講,佢報city/poly仲大機會收offer過hku,如果得3.0x的話

Ps:自己都係space,讀aviation姊妹科-airline and airport service,cgpa 都係得3.1x
想問下科大係咪要一次過交曬d資料?
味有IELTS 同Reference Letter 可唔可以後補?
唔係好明點解而家就開始報non jupas?
但year 2 sem3都仲未完,即係靠year 1 gpa去報?
求巴絲答下我
同問
Dse best 5 19、第一年asso就算爆gpa、cu in a/professional acct係咪都唔收
唔會
聽過人講20分定21分收到cu hm 19分無 (都係爆4)
ibba pac都未聽過
ibba有啲yr1 offer會派俾報senior entry嘅同學仔
所以我諗機會細
不要相認
你係咩major?
dse確實係幾多分?
dse中英文幾多,best5幾多?
有沒話特別aim咩U?
的確係睇你year1 cgpa俾interview你
想問下 BU係咪淨係可以報2科?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞