20/21 NON-JUPAS 專區 (2)早報早著數

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
19分可以Lingu visual studies
我個friend入咗

有幾早就幾早, 出gpa已經係下年左右...嗰陣有幾間好似已deadline. 建議11月初prepare好晒 personal statement, reference letter...gpa 有先交,唔急

year 1不要抱太大希望, 當攞經驗.
加油
想問下會唔會入到Year 3 non-jupas?
其實non-jupas係咪只會睇ive個分

Quit U 件事太複雜
事勢所逼 諗住讀完ive 2年就可以直接出嚟做野
到依家真係就讀完又想再上去
想讀CS
Ive呢個gpa就有啲炆
但你報左先啦
無得改㗎啦 試過無交personal statement 空左嗰版
大學對ive要求係高啲
唔好問我點解
我都唔知
Cs好似3.8 3.9先有offer
其實佢dse咁高分 gpa低d應該都會收 .
你可以試吓寫信比學校
睇吓佢可唔可以幫你改返
多數科都唔會認真睇 但要有
Hkcc 第一年gpa3.8x non jupas 想入返city poly 商科機會大唔大?有咩科好介紹?
想讀商科
Reference letter係...?
Lecturer 寫俾你嘅, 推薦信嗰類.
要口頭問佢攞, 然後嘅程序....聽non-jupas talk 有講
唔知你邊間CC同報間U
想問下cgpa 3.5poly 兩個choice擺咩好?利申hkcc
再利申想try 1st choice acct 2nd choice gscm
想問有冇人city交唔到錢同ust交唔到application?
City琴日都仲交到
如果穩陣D我 1st gscm 2nd放itc/logistic 咁樣得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞