20/21 NON-JUPAS 專區 (2)早報早著數

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
都有既 我都偏社科料
多謝提議
如果asso year1入教大year1大概要gpa幾多先穩?dse中英都有4 但一直適應唔到asso life feel到自己應該爆唔到4 但真係好想year1走
如果 IVE BSE CGPA 3.8X,有參加6個工程學會活動又有攞過4個獎學金,入HKU MECH 有冇機?
想問係咪要拎到reference letter先可以報?
中大有冇得後補reference letter
想問中大可唔可以後補reference letter?
我想問下city同poly可唔可以比左錢申請先再後補番reference letter

同埋poly non jupas 既reference letter係唔係要放喺additional document

仲有非三大普通水泡科dse 英文冇三洗唔洗考ielts,自問考左應該會連6都冇

唔該晒各位大佬先
city 冇記錯 要考
Film
其實冇都得, 但人有你冇唔係太好
唔太知中大情況, 其他U(HKU)可以submit同交錢後補返
所以盡快問lecturer攞
/
可供參考
仲有,冇gpa打0.00就得
我係後補
Pt呢
你意思係Part-time Degree?
依度得Senior Entry同Top-up Degree成績
想問下city 暫時 係咪得2科報?
入左去申請Program 唔見有business嘅科
Dse 19 中英有3
我想問可唔可以用Year1 cgpa 報non-ju,然後在sem3出左成績先再update?
PS:polyu non-ju
根本就係要咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞