20/21 NON-JUPAS 專區 (2)早報早著數

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
我聽I've 阿sir講 ref letter 填阿sir資料
u就會send封信問阿sir確認
到底係要自己upload定好似阿sir咁講?
online system好啲
想問HD business yr1有無機揀返so sci係U都讀?
想問再冇business year2 non-ju入cu philo嘅例子
有冇*
Hkcc year 2 BC文科
cgpa 3.5 IELTS overall 7
想入cityu English studies, HKU BA, or CU eng&edu
上面3個分别機會幾多
Thx 本身唔諗住博Cu
而家都係試下
Btw 絲打知唔知而家執嘅係咪early round?
我睇上年差不多12月、1月d人先報
Physiotherapy
我今年hkcc asso year2 cgpa3.58 想問下報year 1 entry 同 senior entry 難度會唔會有分別 會唔會話year1易入啲咁?
內地?明曬
點解呢個cgpa都會有機會入CU
HKCC year 1 asso 想報non jupas
DSE 18分(中英3)
有冇機會入到3大/City/poly 嘅accounting
遲啲考ielts 係咪至少6.5先交上去
或者有冇其他business related 科會易啲year 1走
低成點先?
喺咪因爲睇interview?

Cu好多科都重interview
但當然你唔好太低啦 至少都3.5 3.6
如果想入hku nursing,係咪一定要ref letter同埋ielts要過幾多先收?
利申:sssdp nursing
咁揾普通阿sir/miss寫得唔得?唔係prog leader
Cihe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞