(幼教)幼教巴絲請入

604 回覆
15 Like 4 Dislike
搭單一問 如果報part time degree係咪報埋四年會較好? 而且係咪搵到工先會收?同埋係咪一定要做幼稚園,其他工作可以嗎?

edu 四年易入d 係要搵到工先會收架 你唔做幼稚園既話你好難做到功課架喎 因為又要拍片又剩

係一定要搵左工先有資格報
你冇一定唔收
edu pt degree真係超辛苦
一星期三晚
功課成鬼日要拍片
話就話冇考試
但係有test囉
仲要捱多一年
今晚要返學呀

唉……
幼教的辛苦真係得同行先理解到
基本社會上個個人都覺得
我地只係湊仔同佢地玩下會有幾辛苦
仲要成日喺度爭取跟pt.7
有時見d人咁講
都廢事出聲

btw各位從事或想投身幼教的姐妹加油
唔使理其他人點講
相信自己!!!

大家加油
英文極差讀會唔會出事
報左ive幼兒hd

英文極差讀ou hd就真係出事
ive 好似係半中半英咁上堂 考試notes英文
不過教案用中文
ou連教案都係英文

我覺得做功課英文差都ok既 因為可以google
但係考試就唔多掂
一星期三晚
功課成鬼日要拍片
話就話冇考試
但係有test囉
仲要捱多一年
今晚要返學呀

唉……
基本社會上個個人都覺得
有時見d人咁講
都廢事出聲

唔使理其他人點講
相信自己!!!

我仲諗住下年讀 如果有得簡絲打會唔會簡ou讀無咁辛苦 唔洗成日上堂
下年fresh grad都20k la
一大堆功課pj 路過
有無巴

利申YR1 巴
一星期三晚
功課成鬼日要拍片
話就話冇考試
但係有test囉
仲要捱多一年
今晚要返學呀

唉……
基本社會上個個人都覺得
有時見d人咁講
都廢事出聲

唔使理其他人點講
相信自己!!!

我仲諗住下年讀 如果有得簡絲打會唔會簡ou讀無咁辛苦 唔洗成日上堂

我唔熟ou
同埋真係有好多校長都覺得ou冇咁好

俾我揀多次
我會揀bu
功課唔使拍片冇咁煩
考試open book
不過而家轉左新制要讀4年
好似唔同左好多難好多
要用英文讀

聽日又要返完工返學喇
朋友讀ive幼教 讀個陣已經做到隻狗咁 依家做埋老師勁早返工 又要寫教案 每個學生嘅評估 整唔同教學道具 見到都覺辛苦 不過如果夠中意小朋友就捱得過 辛苦但開心 加油啊樓主
Year1都系會chur啲,一大堆功課埋身,又返part time 會好吾適應~~所以真系要好好度啲時間要點用,捱埋去 不過唸起實習對住啲仔女,做到自己鐘意既野,真系好滿足 加油啦!!

利申:幼教hd last year
Year1都系會chur啲,一大堆功課埋身,又返part time 會好吾適應~~所以真系要好好度啲時間要點用,捱埋去 不過唸起實習對住啲仔女,做到自己鐘意既野,真系好滿足 加油啦!!

做老師連字都打唔好
一星期三晚
功課成鬼日要拍片
話就話冇考試
但係有test囉
仲要捱多一年
今晚要返學呀

唉……
基本社會上個個人都覺得
有時見d人咁講
都廢事出聲

唔使理其他人點講
相信自己!!!

本身已經唔想做 同唔想浪費讀咗兩年
都諗住試下做 見你咁講完好驚 唔敢腥cv
係咪唔鐘意真係唔好亂入行?
一星期三晚
功課成鬼日要拍片
話就話冇考試
但係有test囉
仲要捱多一年
今晚要返學呀

唉……
基本社會上個個人都覺得
有時見d人咁講
都廢事出聲

唔使理其他人點講
相信自己!!!

係!!!!
因為就算你係新人
入到課室你都係一個老師
一開波就所有野都要一腳踢
就算課室partner or 校長主任會幫你
但係好多時間都係你自己搞掂

仲要一開學
班仔情緒未穩定
可能仲未係好跟到課程時
嗰陣真係超攰
正常一班仔起碼都要去到11月12月先ok
所以你唔鍾意對仔唔鍾意呢行
真係捱唔到

你不如唔好教幼稚園
直頭讀返幼稚園啦
字都未識點寫
一星期三晚
功課成鬼日要拍片
話就話冇考試
但係有test囉
仲要捱多一年
今晚要返學呀

唉……
基本社會上個個人都覺得
有時見d人咁講
都廢事出聲

唔使理其他人點講
相信自己!!!

係!!!!
因為就算你係新人
入到課室你都係一個老師
一開波就所有野都要一腳踢
就算課室partner or 校長主任會幫你
但係好多時間都係你自己搞掂

仲要一開學
班仔情緒未穩定
可能仲未係好跟到課程時
嗰陣真係超攰
正常一班仔起碼都要去到11月12月先ok
所以你唔鍾意對仔唔鍾意呢行
真係捱唔到

都係睇間學校係點
我學校一個課室 三個老師
所以我覺得第一年係無咁辛苦
幾好
一星期三晚
功課成鬼日要拍片
話就話冇考試
但係有test囉
仲要捱多一年
今晚要返學呀

唉……
基本社會上個個人都覺得
有時見d人咁講
都廢事出聲

唔使理其他人點講
相信自己!!!

我唔熟ou

俾我揀多次
我會揀bu
功課唔使拍片冇咁煩
考試open book
好似唔同左好多難好多
要用英文讀

聽日又要返完工返學喇

明白 但bu都幾貴 同埋讀4年又真係唔太想讀
報左EDU 希望佢會收我
一星期三晚
功課成鬼日要拍片
話就話冇考試
但係有test囉
仲要捱多一年
今晚要返學呀

唉……
基本社會上個個人都覺得
有時見d人咁講
都廢事出聲

唔使理其他人點講
相信自己!!!

我唔熟ou

俾我揀多次
我會揀bu
功課唔使拍片冇咁煩
考試open book
好似唔同左好多難好多
要用英文讀

聽日又要返完工返學喇

依家bu都好chur
Year1 個陣一個sem讀6-7科
考試冇open book
炒一科比錢re exam
炒兩科就比錢re exam一科同retake一科
每科唔可以走超過兩堂
遲到簽唔到名當缺席
走爆三堂最好拎得出三張醫生紙or其他文件
否則等retake

利申 year2 實習緊

你想入hd定degree
如果係hd 我個年15-16分second round有offer

如果係hd 我個年15-16分second round有offer

舊年mean係18 但你interview in得好我諗低少少都ok既
依家幼師趨向學位化
會唔會覺得ive讀既冇咁大競爭力?

同埋報edu pt degree會唔會都難?本身edu hd都有好多人
依家幼師趨向學位化

同埋報edu pt degree會唔會都難?本身edu hd都有好多人

Edu part time degree要有份工係手先會收
依家幼師趨向學位化

我知道 咁會唔會Ive hd同edu hd兩個都返緊工比
Ive hd會難入啲?

pt time degree ar
依家幼師趨向學位化

Ive hd會難入啲?

我覺得佢實收返edu hd
而家好多人爭3年制
利申 ou hd
依家幼師趨向學位化

Ive hd會難入啲?

我覺得佢實收返edu hd
而家好多人爭3年制
利申 ou hd

仲有3年制報
但好似淨係收4年制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞