(幼教)幼教巴絲請入

604 回覆
15 Like 4 Dislike
請問樓上話保良x起薪二萬四是真的嗎?
請問樓上話保良x起薪二萬四是真的嗎?

係真的
如果搵工搵大機構,大家會將辛苦程度點排
我就會保護xxx>保良>救xx>東華xx>靈x堂
最尾嗰兩間少接觸,頭三間就肯定工作量唔會少,因為又到咗大機構請請新人嘅時候

靈x堂啲老師壓力大到爆 日日都係度諗幾時走唔做
利申:入面實習生

呢間癲

保xxxx做過三年,除左qr同開放日冇日ot
靈xx瘋狂ot,好多紙雕佈置野做(聽返黎)
東華咪搞,見過同學日日返夜校都遲到,in個陣個校長d態度覺得ot係老師唔掂,仲要返足哂星期六,揾鬼做

有夜校同學做保xxxxx做到自願defer ,唔敢一個sem讀三課,寧願讀少一課遲畢業,亦都識人特登入去做,我望唔透到底呢間係辛苦定好做
唔算好識同小朋友玩係咪唔好讀
想讀不過冇咩信心頂得住百厭小朋友同d壓力

唔知夠唔夠分
想問下各位 小妹ive已有基礎文憑想出年報ive個幼教hd。ive好啲定其實ou好啲定係其他?定還是最後出嚟做野時再自己去繼續讀上去?好驚揾唔到工

唔該曬各位 不勝感覺
上個月收左教大5年degree offer 讀完出黎已經25歲 之前聽人講幼帥需求低搞到好驚 有冇幼師分享下現況啊
上個月收左教大5年degree offer 讀完出黎已經25歲 之前聽人講幼師需求低搞到好驚 有冇幼師分享下現況啊
想問幼教有冇地區性架?
如果打算係外國做,去番當地讀幼教diploma會唔會多d優勢

睇你去邊度
去澳洲就要讀c3(類似基礎文憑)同diploma 讀18個月
我依家就plan緊去澳洲讀
希望讀完可以留低做
終極目標係做到技術移民
係ive讀緊hd year1。想問有冇絲打知道同英國合辦個top up degree認愛性高唔高?
諗緊好唔好升上去,定讀完出黎直接做野
想問幼教有冇地區性架?
如果打算係外國做,去番當地讀幼教diploma會唔會多d優勢

睇你去邊度
去澳洲就要讀c3(類似基礎文憑)同diploma 讀18個月
希望讀完可以留低做
終極目標係做到技術移民

C3 + diploma 讀哂大約幾錢?
如果搵工搵大機構,大家會將辛苦程度點排
我就會保護xxx>保良>救xx>東華xx>靈x堂
最尾嗰兩間少接觸,頭三間就肯定工作量唔會少,因為又到咗大機構請請新人嘅時候

靈x堂啲老師壓力大到爆 日日都係度諗幾時走唔做
利申:入面實習生

呢間癲

保xxxx做過三年,除左qr同開放日冇日ot
靈xx瘋狂ot,好多紙雕佈置野做(聽返黎)
東華咪搞,見過同學日日返夜校都遲到,in個陣個校長d態度覺得ot係老師唔掂,仲要返足哂星期六,揾鬼做

有夜校同學做保xxxxx做到自願defer ,唔敢一個sem讀三課,寧願讀少一課遲畢業,亦都識人特登入去做,我望唔透到底呢間係辛苦定好做

睇校長啦
聽同事講好多間都唔好做,我個間走校長走得早過我
想問幼教有冇地區性架?

睇你去邊度
希望讀完可以留低做
終極目標係做到技術移民

25k aud
其實如果屋企有能力
又想去外國見識下
而且又想移民
真係可以試下去澳洲讀幼教
嗰邊啲小城市/細 town好缺幼師
我就蠢咗
曬咗兩年時間係香港讀hd
而家都問緊可唔可以淨係讀diploma
話曬我喺香港讀咗兩年
想問幼教有冇地區性架?

睇你去邊度
希望讀完可以留低做
終極目標係做到技術移民

25k aud
其實如果屋企有能力
又想去外國見識下
而且又想移民
我就蠢咗
話曬我喺香港讀咗兩年

我讀埋degree 添
不過係因為屋企即將搞移民
諗緊係澳洲做乜好
成十萬讀番diploma 好似好蠢
但應該未夠料報果邊幼教master
要ielts夠分已經好難
想問幼教有冇地區性架?

睇你去邊度
希望讀完可以留低做
終極目標係做到技術移民

25k aud
其實如果屋企有能力
又想去外國見識下
而且又想移民
我就蠢咗
話曬我喺香港讀咗兩年

我讀埋degree 添
諗緊係澳洲做乜好

你個degree係幼教嘅?
係嘅話可以俾你個學歷Acecqa
http://www.acecqa.gov.au/
睇下你依個degree嘅資歷等唔等同澳洲degree
IELTS就預咗要7
最好speaking 8
想問幼教有冇地區性架?

睇你去邊度
希望讀完可以留低做
終極目標係做到技術移民

25k aud
其實如果屋企有能力
又想去外國見識下
而且又想移民
我就蠢咗
話曬我喺香港讀咗兩年

我讀埋degree 添
諗緊係澳洲做乜好

IELTS就預咗要7

Yes. Ied 幼教BEd
IELTS 全7已經難
Thanks anyway.
想問下各位 小妹ive已有基礎文憑想出年報ive個幼教hd。ive好啲定其實ou好啲定係其他?定還是最後出嚟做野時再自己去繼續讀上去?好驚揾唔到工

唔該曬各位 不勝感覺

IVE,OU其實係業界傳係比較hea
事實係點唔知,但收既風係IVE比較好
想問幼教有冇地區性架?

睇你去邊度
希望讀完可以留低做
終極目標係做到技術移民

25k aud
其實如果屋企有能力
又想去外國見識下
而且又想移民
我就蠢咗
話曬我喺香港讀咗兩年

我讀埋degree 添
諗緊係澳洲做乜好

IELTS就預咗要7

Yes. Ied 幼教BEd
IELTS 全7已經難
Thanks anyway.

你可以試下sd email問下先
IELTS有得操
唔得咪操到得囉
路過,fg真係要小心搵工,
唔好似我咁伏完又伏然後再伏。
希望下間會更好(其實未搵)

點樣小心搵工 準備搵工
路過,fg真係要小心搵工,
唔好似我咁伏完又伏然後再伏。
希望下間會更好(其實未搵)

邊間伏

唔該曬各位 不勝感覺

我自己讀緊ou top up degree
之前係讀ou hd
ou hd係hea d既 不過全英
功課教案全部英文 然後實習一次過3個月320個鐘
教理論性既野多 實質用到技巧唔多

有朋友讀ive就話好chur好chur
不過ive係出名d既
收生分數都高d
當年我嗰屆ou hd收10分 ive hd17分 (其實都係兩、三年前)有conditional offer既就13-14分
ive就分開幾次實習既
讀既野比較實用
睇你自己比較偏向邊一面啦

唔該曬各位 不勝感覺

之前係讀ou hd

不過ive係出名d既
收生分數都高d
當年我嗰屆ou hd收10分 ive hd17分 (其實都係兩、三年前)有conditional offer既就13-14分
ive就分開幾次實習既
讀既野比較實用

係ive讀左兩年
覺得ive狗都唔屌
但對比起來
ou好似仲衰喎
教案已經難寫㗎喇
仲要用英文寫
點寫呀大佬
雖然保良比左offer
但係好驚間野好伏

唔該曬各位 不勝感覺

之前係讀ou hd

不過ive係出名d既
收生分數都高d
ive就分開幾次實習既
讀既野比較實用

係ive讀左兩年
覺得ive狗都唔屌
但對比起來
ou好似仲衰喎
教案已經難寫㗎喇
仲要用英文寫
點寫呀大佬

你講得岩呀巴打
仲要ou係唔會教你點寫
問啲濕鳩miss會叫你自己上網搵sample照抄個format自己改內容
仲要我上到top up用返中文讀
完全銜接唔返之前用英文讀既野
因為戈陣用英文term
=從頭讀過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞