(幼教)幼教巴絲請入

604 回覆
15 Like 4 Dislike

提議你year 2比心機讀,起碼CGPA 都過2.5, 否則可能助教都未必考慮你

咁又未必間間園都睇GPA,但通常校長請人都會望一望成績

因為我有朋友GPA得2-2.5內,一樣100%搵到工,但只係時間問題

勵志

我自己亦只係GPA2.幾,一樣搵到工,唔難,放心
大家好
我想請教一下ou同bu pt degree既面試內容!
同埋想問用中文或英文面試!

網上有關pt degree既資料實在太小
唔該晒!
讀緊full time幼教學位,係咪都可以讀校長證書,學校收唔收 因為已經遲幾年畢業想讀返啲嘢先出去,同埋中大好啲定浸大好啲
政府免費幼稚園計劃既施政報告中提及,建議幼稚園 優先請有學位資歷既幼師。 資歷當然重要!尤其面對新科技,新政策,有特殊需要小朋友等,但讀個課程或者參加活動,又要錢、又要時間;平日又要返工、顧家,有咩動力令你地參加?
好想知道在職幼師對於參加專業發展活動既意見。呢個亦係我final year project既研究題目。
希望老師們俾啲意見,幫手㩒以下既網址,完成問卷:
https://goo.gl/forms/kPW6X7EIGDltyILy2
萬分感激!
那來的open book😥
次次考試d科都多到好似考dse咁
仲要勁多廢tutor跟notes讀

每年都要拍片分析交assignment
份份功課都2000幾3000
Year 3開始又要做份honor project

頭兩年每日朝九晚五返學0day off
好多on9政策
不過實習上確實冇edu咁chur
想問下通常見工會以咩形式?招聘日又係點既流程
hello
hello
夠i大chur?
今年fg 上個月心急簽左間伏校
呢幾日上網睇 原來好多人返幾日就無故被炒
好想走,但賠唔起兩個月人工同怕被人告
有無人聽過文娜雅拔國制幼稚園?喺九龍塘
想知呢間學校點
有冇人可以share返幼教tg gp link出黎 舊嗰條入唔返
入唔返
請問依家OU 幼教 Part time degree 新制係咪要讀4年?
係咪英x?
I 大/eduhk先係真正chur 其他可以收皮
指緊hd, degree 唔清楚
agree, i大hd 係地獄 捱得過year1, year2會好過d
但聽人話岀面好多校長唔中意OU個名 會想個學生洗底 係唔係真? 今年HD year2黎緊 U想了解多啲🙏🏻
但聽人話岀面好多校長唔中意OU個名 會想個學生洗底 係唔係真? 今年HD year2黎緊 U想了解多啲🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞